Ezoic - koliko dugo ste čekali na approval?

Dodao sam jedan sajt na Ezoic i piše mi ovako:

To je 2 tjedna s vikendima… Jel se u praksi stvarno čeka toliko ili ide nešto brže?

Da, ponekada sam cekao toliko.

Nekad bude tako, nekad ne. Ja sam ceka po 4-5-6 radnih dana u proslosti

Nisam ni znao da imaju aff program dok mi @Hellas nije javio. Pa se nemojte nervirati ako se pojavi koji banner/link, donirat cemo sve u niche challenge i slicno :slight_smile:

4 Likeova

Ja se ne mlgu sjetiti koliko je tocno trebalo jer su me odbili prvi puta. Ezoic mi je greskom slao neki Bot traffic i zbog tog su me odbili haha… Dok sam im objasnio da je njihova greska proslo je nesto vremena.

1 Like

Na manje-više bilo kojoj mreži kada si outsider i nepoznat publisher onda to sve ide obično kilavo, dugo se čeka, često znaju i odbiti itd. A kad se prodje ta početna barijera i dobije se lični menadžer, dobije se social proof kod njih, onda sve to ide dosta brže i lakše pa posle sajtove odobre za dan-dva.
Dok eto u početku kažem može se svašta desiti, to je često ruski rulet nažalost. Selektivna zajebancija.

Da referal je 3% dozivotno od membera kojeg predlozite. Ja imam 4-5 i fine love se slozi. Ako neko zeli da mi pomogne da jos para pravim moze traziti moj referal na PM umjesto ovog humanitarnog maidenovog :innocent:

Bogati, znao sam da imaju affiliate program al nisam znao za proviziju, pa top…

Da čeka se toliko. Probaj Propeller

Kod njih je najveci problem ih dobro podesiti, mislim nije tesko ali toliko je lako unistiti page speed. Toleratniji je od Mediavine-a za niše i jezike, mada jednom dobro podesen i ne kasni mnogo za njima. Mislim da ovim premium publisherima i VIP clanovima koji su preko $10k mjesecno budu prihodi u rangu Mediavine-a.

1 Like

kod Ezoica najveći problem je što Hellas kaže page speed. Reklame ( dok sam ih ja držao na sajtu) su jako se sporo učitavale

Što je najgore, imao sam account iz 2017. godine s approvanim sajtom pa su me više puta kontaktirali, a ja ih ignorirao. Skroz sam zaboravio na taj account, pa kreirao novi…

Ako bude zarade, budem screenao na kraju svake godine pa sve donirao nazad forumu. Al eto žao mi što nisam bar ja preko tvog referrala se regao, mada nisam siguran hoću li ih uopće koristiti.

Malo mi se iskreno ne sviđa što imaju affiliate program jer onda svi oni članci koje sam čitao, a gdje ih se uglavnom hvali, možda su napravljeni u promotivne svrhe.

Vidiš o tome nisam ni razmišljao, a baš sam se lijepo namučio da uskladim sve s novim Core Web Vitals pravilima… Dodao sam im 10 placeholdera kako su sugerirali, na vrh stranice, ispod titlea, unutar contenta, sidebar, na dnu stranice, itd.

Btw, ovaj njihov review mi se čini kao da oni zapravo čekaju da Google approva domenu za AdX pa da zato to toliko traje, a ne da njihov quality tim ima toliko posla pa da ne stignu pregledati sve sajtove :slight_smile:

Također one DNS-ove koje su mi postavljali u Cloudflare mi se činilo kao da je to netko ručno radio, da nije automatski.

Bukvalno ti je kocka kakvog ces representative-a dobiti. Sto se tice hvaljenja njih, recimo na reddit.com/r/adops i ne vole ih bas i pljuju ih samo tako, mada u stvari tamo niko nikog ne voli :slight_smile:

Obavezno stavi u opcijama da se reklame odnose na user experience, a na revenue, zarada je barem meni priblizno ista. Pola onih njihovih opcija ces vjerovatno iskljuciti. Imas onaj njihov caching i kad jednom podesis pa vidis da je dobar cache hit rate znaces da je ok. Page speed preko 90 zaboravi. Ali oko 70-80 ces lako postici pogotovu ako si imao 95+ prije dodavanja oglasa. Ja sam imao situaciju dva ista setup-a, dva razlicita sajta. Jedan Page speed 15 jedan 80 i E zoic veli nije do njih :).

Mimo tog jos mozes imati par problema sa whitelistanjem/firewallom njihovih IP adresa ali to zavisi od podesavanja servera, skontaces kad budes krenuo imati “Origin errors” da je do toga.

Dobra ti je kombinacija da stavis na dno Adsense reklame jer su cpc, a ove sto trebaju preglede stavis gdje ce se redovno ucitavati, bukvalno ces poduplat prihod u praksi.

Znaci moje iskustvo je da ako budes strpljiv i podesis bice CPM 30 do 100% veci nego na Adsensu, zavisno od niche cak i uporediv sa ovim razvikanijim mrezama. A ako doguras do VIPa ili Premiuma bice ti isti fazon, plus moces im postavljati neke uslove i pokorice se :). I taj njihov AI sto kao uci na tvom trafficu ima smisla, probavao sam jos jedno 4-5 header bidding kompanija koje im ne mogu primirisati. Jer kako vrijeme prolazi E zoic biva sve bolji i bolji i onda se ustali nakon 3-4 mjeseca i prati sezonske padove i rastove.

5 Likeova

Zbog toga me najvise nerviraju. Uvik se izvlaci da nije do njih kad je neka greska u pitanju

Kako je to Hellas lepo i stučno objasnio prosto me me mami :smile: da ponovo pootavim Ezoic reklame to jest predam ponovo zahtev za Ezoic.

Mada sam stekao utisak (dok sam ih držao ) da balkanski sajtovi (jezici) ne prolaze baš po zaradi dobro.Engleski to znam da super prolaze

Morao sam ih privremeno ugasiti za geek.hr jer mi mijenjaju DNS postavke u Cloudflareu pa su mi tako naprimjer za WMforum pobrisali A records i pretvorili u neki svoj CNAME:

A pošto je forum na drugom serveru, onda prestane raditi. Prvi put sam to ručno ispravio al vidim sad da su opet isto napravili, pa ću ih ugasiti dok ne skužim kako to riješiti.

Ubacio sam nekoliko drugih hrvatskih i engleskih sajtova, pa ću tamo to testirati, ali ako ne budem mogao imati pagespeed iznad 90 kao što @hellas kaže, gasim sve bez obzira na razliku u zaradi.

1 Like

Meni su onomad isto to uradili…ne sjecam se vise sta bi s tim…
Ja sam se na pocetku dvoumila da li da pokusam s Ezoic-om, ta reklama dole na dnu mi nije bila bas po mjeri…ali ajd, ipak se odlucih da pokusam, stavila sam u jednom momentu 100% na Ezoic, bila je bolja zarada i onda je bio odjednom rapidan pad, koji nije bio bio opravdan. Na samom sajtu nije bilo nekih promjena.
Ja primijetila tek u Junu, a zarada se skrsila u januaru…

Na to mi ona napise ovo ( sa listom nekih standarnih tacaka koje nisu bile razlog…)

I ja podesim 50:50 da testiram, jos u julu 2021., i zaboravim na sve to…do danas…

Nakon tog podesavanja je GoogleAdsense se povecao. Ezoic ostao na dnu isto (znaci dal bilo na 50% ili na 100% kod njih isto)

Ad Sense je ipak kod mene bolji i to dobro bolji.
Da napomenem da sam za Ezoic (isto kao i za AdSense) imala samo wrapped blokove gdje sam pustala da se izlistavaju reklame, ne ono random gdje stignu)

Stavicu sad Ezoic na 5% da uradim jos jedan test ali izgleda da cu ih maknuti skroz…

2 Likeova

PS. Sad procitah i sta je pisao @Hellas . Dodje mi da zavrnem rukave pa da vidim sta je problem. Prvo cu testirati sa ovih 5%. Pa onda mozda predam sve to supportu da porede i da se bave ako hoce. Ja nemam vremena da se mlatim s tim. A ovaj pad mi ulijeva ipak neko nepovjerenje

Setih se sad, steelmaiden da si ubacivao Ezoic u neke svoje sajtove .Da li nam mogao reći jel bolja ili lošija zarada od adsensea (ako imaš postavljene njihove oglase na nekom sajt s maternjim jezikom HR)?
Hoću reći dal ti se to isplatilo ili ne?

Bolja je bila zarada za nekih 50% al njihovom implementacijom mi poceo Pagespeed biti los, pa mi se javljale one CoreWebVitals greske pa sam ih privremeno ugasio kako sam bio i najavio:

Postoji nacin i neki tutoriali kako da se sve to podesi ali nisam imao zivaca. Imam AdX spojen na svoj DFP account pa se malo igram s tim.

1 Like