Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Propao fejsbuk

Da, ako nemaš 40-50mil pregleda nikakve koristi od stranice…

brate otkud ti monetizacija na facebooku ako si sa balkana? zar moze kod nas ili ima neka fora

Vjerovatno je mislio na domet za linkove preko fb, s tim manje zarađuje na adsense. Em sto je manji domet - em adsense daje najmanju zaradu za posjetu koja dolazi preko fb. A stranica s Balkana se moze monetizovat ako ima barem jednog admina iz podobne zemlje, ali stranica prvo mora bit pozvana od strane fb-a za Conent monetozation.

Ima li neko sreće sa linkovima, da mu idu viralno?

Jel zna iko kako vratiti suspendovane preporuke, i jeste li uopste pogodjeni time

Zar niko nema problem sa ovim? Meni je desetine stranica pogodjeno ne znam sta vise raditi…

Bio pogođen na jednoj stranici zbog “neautentičnog sadržaja”. Mislim nekad u novembru prošle godine.

Uglavnom, nakon toga je Facebook svako mjesec-dva ili tri skenirao sadržaj i odlučivao nanovo da li da zadrži suspenziju ili je ukine.

Nakon jedne takve provjere krajem aprila kada su odlučili da zadrže suspenziju, ponuđena je u opcijama mogućnost žalbe, odnosno da urade ‘review’.

Nisam klikao odmah na review, već sam iskoristio priliku da nekoliko dana, ili sedmicu, kreiram što originalniji sadržaj, a onda pošaljem da ponovo pregledaju.

Upalilo je jer su mi nakon toga vratili preporuke.

Problem nije jedna stranica, problem je sto nema te naznake neorginalan sadrzaj ili slicno…. Bukvalno nikakvo krsenje u page statusu ili bilo kakvo obrazlozenje zasto. Neke su imali opciju pregleda, neke nisu. Uglavnom imam preko 30-40 stranica pogodjenih time…

Razumijem. Samo opisah svoje lično iskustvo s tim problemom.

Jesi ih probao kontaktirati nekako preko Meta Support?

Ukidaju preporuku sadržaj nije originalan, znači ne smiješ postaviti jednu objavu na više stranica…

Nema logike. Imam 3 stranice koje objavljuju 3 različita sadržaja. Dakle na jednoj status obični, na drugoj slika, na trećoj skroz druga slika. I došlo je ova suspenzija preporuka. Dakle samo tupavi bot od facebooka i mrtvi AI je zakačio nešto random. Na 2 stranice nakon žalbe su vratili i priznali grešku dok na trećoj nisu vratili. WTF.

Vecinom su sve razlicite….

Koliko vremena treba da odgovore?

Pa kako onda određuju šta je originalan sadržaj a šta ne?

Nemam pojma ni meni nije jasno, ali nema mi tamo obavjestenje da je neorginalan sadrzaj. Samo navedu da profilna opis ili sadrzaj kao krse pravila i to je to…

Meni piše da sadržaj nije originalan, dijelim sve isti sadržaj na sve stranice. Ali mi samo tri najjače zahvatilo…

Koliko ti traje suspenzija

Ne znam, ne piše, jutros dobio obavijest

Najgore sto ce ti vjerovatno pogodit i ostale, barem je meni tako bilo…