Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Takodje ni meni se nikada nije mijenjao paqe quality, ali bilo je padova mada misljenja sam ovo fb svremena na vrijeme radi da bi jos vise izvlačili novce.

Ja vam kazem da oni to tako za domene… radim sa jednim momkom koji mi dovlaci psojetu- u istom trenutku kad posjeta padne kod mene (na moju domenu) pada i kod njega, ali istog trenutka! Znaci kao neki fb flag na toj domeni, ne da joj normalan domet… I onda ubacimo identican sajt na drugu domenu i onda barem u narednih par dana (nekad i citav mjesec) posjeta bude opet dobra…

Postoji li neki način za brzo odorenje adsensa, posto su postali baš strogi po tom pitanju? Biće i meni pokušat sa novom domenom ako uspijem adsense dobit…

Dobar sajt, 25-30 clanaka i to je to… Tako meni odobravaju

Reklamišeš jedan page na onom drugom i tako “punite” page’s

Primijetio sam malo prije nesto cudno, jedna stranica mi radi normalno iako redam sa iste domene, ako je facebook flagovao domenu zar ne bi trebalo i na njoj da bude isto?

Onda vjerovatno nije problem domena nego sama stranica (kao sto sam reka, meni kad se desi problem tako bude na svim stranicama, kako mojim tako i od ovog lika s kojimr adim)

Ma ljudi daju random kazne 100%…Vjerovatno ste primijetili da svaka vrsta kazne na Facebooku dolazi u intervalima. Mjesec dana blokiraju domene svima, pa prestanu, mjesec dana su kaznjavali kao “lazne” objave, pa prestali, mjesec dana reach na 0, pa prestali, unpublish stranica, pa prestali…Isto kao da dokazuju ovima iznad njih da nesto korisno rade na stranici, da ih ovi ne bi napadali konstantno

Mozes malo detaljnije obasniti sam izgled domene sta postavis sve ?

Pa Normalna news stranica… znaci kategorije, 25’30 clanaka, politika privatnosti, kontakt itd Samo da sajt na nesto lici

Gdje se gleda ovaj Page Quality, da li je to "transparentost stranice?

Inače i kod mene je užasan pad zadnjih mjesec dana, stranica od 230000 doseg po clanku 4-5 tisuća :frowning:

EDIT: Pronašao!

1 Like

BGT, sve experti u FB, a osnove ne znaju :smile:

1 Like

Osjecam se prozvanim pa samo da priupitam gdje sam to ja napisao da sam expert?!?

1 Like

Nikad bolji reach nisam imao, osim što hoblate narod i crpite stranice do mrtve tačke, nekad vrijedi kačiti viralan sadržaj, same reakcije i viralne objave dižu stranice i drže se reach publike, pretpostavljam da algoritam radi da interesuje ljude sadržaj, pa tako i linkovi i ostalo ide visoko.

Na stranici od 50 k, imam reach 30k -150k po objavi bilo kakvoj , ljudi su aktivni i reaguju što povećava domet. Stranica stagnira i ne raste nego ispada samo kao alat za propagandu i spam, te reach vam je los. Ili kriste pravila pa vam daju da malo ohladite.

I ja isto tako nisam nikad bolji reach imao u oktobru… skoro 3 miliona pregleda na sajtu. Ako imas normalan portal i objavljujes sa njega na fb- to nikako nije spam… kao npr sto to radi telegraf ili slicno. Druga je stvar sto to fb ne voli

Ahahah kod mene je 0 reach vec 2 dana, bilo da podijelim sliku ili videozapis druge stranice, nema sanse, reach 0 :joy:

To je već kazna od Facebooka, i iz tog se teško iščupa :pensive: Moj prijatelj isto tako devera, malo malo 0 rič. Na koga se naklate ne puštaju

Moja agencija je radila istrazivanje na tu temu. Ono sto smo otkrili da je pravi uzrok je taj da se to desava u 99% slucaja na stranicama koje su kupljene, ti. prvobitini admin je sklonjen sa stranice.

Moguće da se tako bore protiv prodaje stranica :thinking:

Ma ja napravila stranicu prije godinu dana, nikad prije nisam ni imala stranicu, a kamo li da kupujem, ovo je pocelo od kad sam stranicu dodala u bussiness manager dok sam imala IA, nemam IA vec 4 mjeseca, prosle sedmice poceo varirati reach, jedan dan 0 drugi dan sve ok, dok zadnja 2 dana je 0 na sve objave