Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Ljepota kad gura, samo da ne prestane. Da hoce ovako jos 5 godina pa da idemo u penziju :smiley:

643

2 Likeova

Svaka čast. Mislim, imam oko 30 stranica ali imati ovako dobar reach samo na jednoj stranici, znaš posao. :grin::sunglasses:

1 Like

Imam i ja oko 30 stranica sve zajedno, al ne gura sve odjednom… ima kad gura vecinu onda bude po oko 300k+ pregleda dnevno, a ako ne gura bas nista (a nije tako bilo odavno, samo da se ne ureknem) onda je nekih 40k.

nema ovdje mnogo znanja, samo mnogo srece- da nas pogledaju fb bogovi

Koliko si imao pregleda za jun, i kakav ti je kompletan rpm na sajtu (ako nije tajna)?

2 Likeova

Slažem se oko toga da ako Fejs odluči da te gura onda je lova do krova.

Što se RPM tiče na Adsense imam 0,71€ dok na Adskeeper imam 1,31€ :blush:

Poseta u Junu slabije. Nekih 3,5M. Dok sada ponovo imam tako oko 150k dnevno. Hvala zukenbergu

ja sam skoro iste brojeve imao sa stranicom od 30k lajkova u kontinuetu punu godinu… ionda od 15.4. šajze…samo linkove objavljivao, 5-6 linkova dnevno… a sada tonem nemoguće

2 Likeova

jb potrefilo te, mala stranica.. sto vise stranice i vece to bolje sanse da te krene gurat, al kad imam tkao malu nikad se ne bi uzda da ce to potrajat

Tu smo negdje, meni je adsense dosta los, ali adnow vuce stvar na nekih 2$ / 1000 sve zajedno

1 Like

Kako optimizovati stranicu sa 300K, slike top prolaze, linkovi užas, na koji način izvuci trafik :face_with_monocle:

Koliko slika a koliko linkova dnevno objaviš ?

3-4 slike 7-10 linkova

Nema tu sad mnogo logike… napravi sajt da valja, ubacuj 3 slike i 21 link i cekaj da te fb pocne gurat

2 Likeova

Ja ako objavim bilo kakvu sliku reach je nula. Dok na linkove kida reach. Zašto?

Jer godinu dana objavljujem samo linkove i to po 12-14 dnevno. Algoritam je navikao na linkove i gura ih. Dok na slike ma nema lajka. Objavim link pukne 5k lajkova, 70k ulaza na sajt itd.

Zaključak: zajebi slike, priprema tvoju publiku na članke a ne na slike. To je isto kao i sa ženom, ako skočiš odjednom na nju nema ništa od tog posla, ako je pripremiš da zna šta je čeka, tvoja je. To primeni i na Facebooku :grin::sunglasses:.

koji alat za schedule postova koristite, postcron mi radi problem a bio je odličan

social champ… mislim da je bolje a i jeftiniji? ako imas gomilu stranica onda je socialpilot jeftiniji

hvala na odgovoru, imaju li ti alati opciju za vremenske intervale, recimo da na svakoj stranici post bude objavljen u vremenskom intervalu od 5-10 min tj. da ne objavi odmah sve u isto vrijeme, nisi li imao kakvih restrikcija od strane fb ipak 30+ stranica je puno da bi i ovaj razmak između objava nešto pomogao

namjestis ovamo kad da idu postovi za linkove… namjestis na prvu stranicu da ide u okrugle brojeve 5 6 7 8 9 sati itd… a na drugoj stavis 5 sati i 2 min, 6sati i dva min itd…

Onda kad to sredis, samo ubacis link, i “ides schedule last” i automatski zakazuje posebno za svaku stranicu razlicite termine

1 Like

Kakv je RPM vama ostalima sto vucete posjetu s fb-a?

Nisam nesto zadovoljan ovih dana… negdje tek na 1.2-1.3$ na 1000 pregleda sajta

prošli mj prosjek bio 2,5€, ovaj je oko 1,7€

ali kod mene je teška situacija, nemam više 5 advertisera nego 3… inače prošla godina isto vrijeme prosjek je bio 3€

I ja kotistim postcton al mi jr sve katastrofa od juna mjeseca. Ne znam da li je do toga. Jesil sta mijenjao? Neki drugi sheduler?

je li vama na svakoj stranici dostupan post testing? meni samo na glavnoj i jedinoj ozbiljnoj stranici nije dostupno… pa se pitam zašto

@simeon za proteklih 30 dana koliki ti je “Prosj. trajanje sesije” i “Broj sesija po korisniku”