Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Ovako izgleda

krenes kucat @followers il sta?

Samo upises @ i samo ti ponudi followers. Ja sam testirao sinoc, ne radi na stranicama vecim od 10K. I moguce je da nece raditi ni na svim stranicama manjim od 10K, pogotovo ako su bas bas davno napravljene, ali na vecini (ispod 10K) bi trebalo raditi bez problema.

Isto tako opcija @ nece raditi na svim profilima, najbolje bi bilo postaviti admina stranice na vise profila i testirati. Tu nema pravila, nebitno je li stariji ili novi profil, na nekima radi na nekima ne.

eo radi na ovim manjim od 10k… jbg male stranice nema tu mnogo ljeba, al moglo bi se nesto odradit

Jel znate jel ovo ogranicenje od 10k vrijedi i za grupe il u grupama mzoes oznacit koliko oces?

Mozes na grupama nevezano za brojku…

Sve je bitno vjeruj. Jos ako ce objave biti vezane koliko toliko za tematiku stranice i zanimljive da poticu na reakcije, komentare, moze se isplatiti.

Na nekim vecim stranicama vidim opciju u komentaru istaknuti…ali ne znam sta znaci, probao sam nisam vidio nikakve reakcije.

Isto pise moze se jednom dnevno

kod mene nema ni jedna tu opciju,mada sve su preko 50k pratilaca

zato sto rece gore do 10k

Da imam vremena… od ovih velikih stranica sto imam, napravit grupe, povezat da se automatski poziva, zapocet nove stranice, i onda njih dijelit u tim grupama pa kasnije obrnuto dok ne probiju 10k… kasnije pustit da rastu same… za godinu dana bilo bi jedno 300k u grupama i 300k na stranicama… mozda i vise

A problem je sto dosta stranica ne pusta automatske pozivnice ne znam u cemu je tu fora

Da imam vremena… od ovih velikih stranica sto imam, napravit grupe, povezat da se automatski poziva, zapocet nove stranice, i onda njih dijelit u tim grupama pa kasnije obrnuto dok ne probiju 10k… kasnije pustit da rastu same… za godinu dana bilo bi jedno 300k u grupama i 300k na stranicama… mozda i vise

Uvijek postoji opcija da se manje spava, vise radi :smile: Moze se organizovati da se sve pozavrsava u 20ak minuta, mozda i manje, 1 dnevno da ih tagujes. Napravis novi profil u browseru, otvoris tabove i u svakom bude po 1 stranici i pooznacavas. Najvise vremena uzme na prebacivanje sa jedne stranice na drugu na ovom novom dizajnu, al realno, 20ak stranica se moze cak u 10 minuta rijesiti, a ako ce donositi $ vrijedi.

Da, najbitniji je sistem, kad imas 1 grupu, na njoj mozes neograniceno stranica razviti. Samo mijesati, moze se ponekad i uplatiti sta i facebooku da dolaze novi ljudi.

A problem je sto dosta stranica ne pusta automatske pozivnice ne znam u cemu je tu fora

Istina jos jedna, pisao sam nekad davno, ne znam koja je fora, moguce i zbog updateova pa nisu mogli starije stranice povezati, jer opcija automatskog pozivanja ne postoji cijelo vrijeme, tek u zadnjoj godini, godini ipo je stigla. U mom slucaju opet, starije stranice skoro nijedna nema opciju, kao i novije stranice koje predju veci broj lajkova (recimo 15ak hiljada i vise). Ima izuzetaka, ali generalno ovakva je situacija.
Slabije (10-15K i manje) i nove stranice rade odlicno.

Ne znam meni neki dan dalo opciju na staroj stranici od 15k a sad bas ove neke nove nijedna mi nema opciju…ne znam u cemu je caka

Jesi siguran za novije, trebale bi imati, uslov je samo da imaju 10 followera. Pod novim mislim da si ih tek napravio u skorije vrijeme, ako su davno napravljene i stajale a tek sad krenuo raditi nije isto

Jesam siguran sad probao na stranicama starim par mjeseci nece

1 Like

Zaboravio sam da ti odgovorim, i dalje tvrdim isto.

Evo potvrde ovoga sto sam napisao, stranica 7,6k ljudi a reach 108k ..

Isti problem,napravim grupu oznacim da se automatski poziva sa stranice , posle par sati nema te opcije,mogu samo rucno da pozivam , ne znam u cemu je problem

to znaci da ce automatski pozivat kad mu se bude dalo

Ovaj datum znaci da tad istice restrikcija…?

Ne, to znači da ćete tu objavu moći vidjeti do tog datuma i onda se više neće moći vidjeti, a te restrikcije računajte da će trajati godinu dana.