Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

ma da kao fb botovi im uzimaju previse resursa prilikom preuzimanja sadrzaja sa njihovih web lokacija ,pa povecaj te resurse placam cloud hosting i stalno neki problem,definitivno jedan od najgorih hosting provajdera.Cekam da istekne i idem na namesilo tamo nema problema.
zbog njih nisam mogao da ispravim clanak koji je raskrinkavanje oznacilo kao lazne informacije jer nije isla opcija “refresh share attachment” i ostade stranica u narandzastom naredna 3-4 mjeseca.

Dobrodošao u Club, udobno se smjesti :laughing::grin:

2 Likeova

Koja je tajna, ili recept.

tajna je da te uhvati algoritam i pocne gurat tvoje postove svugdje

1 Like

Nema problema za domet na video zapisima kao kod njega, problem su linkovi.

1 Like

Linkovi nisu problem kada stranice ode viral. Ova stranica je na našem jeziku, imala je ja mislim oko 6k, sada ima trenutno 12k pratioca i na linkove za 28 dana ima 128k poseta.

4 Likeova

Piše da su mi prestali preporučivati stranicu, šta uraditi?

Cekati da nestane…oko godinu

Šta da nestane? Nemam nikakve kazne…

Pogledaj ti u Page status koja je boja , ako je zelena nema razloga da je fb ne preporucuje. Ako je narandzasta, crvena ili crna onda imas sigurno neki problem vjerovatno krsenje standarda zajednice i zato je fb ne preporucuje.

Probaj otvorit tu opciju “preporuka stranice”, ako slucajno ima neka objava koju oni smatraju neprikladnom…izbrisi je i promijenit ce se status preporuke.

Nema to više, piše nije preporučljivo…

Zelena je, nemam nikakvi kazni

Da li ovo njihovo preporučujemo znači da guraju objave sa stranice ili nešto drugo? Druga stranica piše da preporučuju, a ima slab reach…

Domet je kockanje za sve stranice, sa preporukom ili ne. Probaj svaki dan, sa kompjutera otvorit opciju gdje piše da se ne preporučuje ne bil izbacilo objavu koja je problematična.

Kako vam se čini ovaj reach i ostala statistika na domaćoj FB stranici od cca 10.000 članova za cca 22 objave?

Ako može neki savjet kako povećati reach.
Reklame prema postojećim fanovima?
Reklame prema novim fanovima s istim interesima pa će onda biti bolji reach i prema postojećim fanovima.
Raditi oglašavanje za veći broj objava u nizu ili gurati neku objavu koja sama po sebi ima lajkova i reacha.

Nisam do sada radio previše oglašavanja. Cilj mi je naravno posjeta stranice.

Hvala

Da li iko probao ovu meta verifikaciju za fb stranice?

Da li je neko u skorije vrijeme imao problema sa linkom u komentaru.
Cim objavim fb ukloni odmah,kao navodjenje na lajkove, dok sa drugog profila kad objavim normala.
Ne znam koliko li ce ovo potrajat

Da li je još nekom slab domet danas i juče, ne može 1000 da prebaci?

1 Like

meni jest od juce potop