meni jest od juce potop
Eno čak i vodeći TV mediji, koji su godinama kritikovali clickbait naslove i naširoko pisali o toj pošasti, odnedavno masovno žicaju korisnike društvenih mreža da im “kliknu na link u komentaru” !!!
Nije stvar clickbaita nego reacha koliko sam ja istrazio. Facebook zeli zadrzati ljude na platformi, i ako samo stavis link reach je puno manji. Zato svi naprave sliku s tekstom koja poziva na komentar, u kojem je onda tek link.
Ili je pošast ili je isti stručnjak kod svih velikih portala…
Masovno idu samo slike i link u kom
Cenzurisu 100% desavanja na bliskom istoku pa zavrnuli pipu svima
Pa naravno, sve se na kraju i svodi na reach, jer su sada baš svi uvidjeli da to rade kroz komentare
Mislim da je to trenutno stanje i da ce u toku mjeseca opet da se vrati na staro, nije prvi put da se desava da rich zakuca
93% prometa dolazi iz njihove aplikacije, što znači da ljudi nikada ne napuštaju fb. Kad klikneš na link, on se otvori u browseru u okviru njihove aplikacije…
Sve je to lijepo. Ali ja jučer objavim sliku, u komentar link, i to vidi 13 ljudi (nova mi je stranica pa svakako nema puno pregleda), a neki dan objavim direktno link, samo 2 ljudi vidjelo objavu. pa ti meni objasni kako i zašto.
Koliko imaš pratitelja?
oko 900 (20 znakova)
Ti bi onda trebao imati na svakoj objavi oko 90 reach, bez obzira da li je link slika video.
Nešto pogrešno radiš… Ako je stranica na engleskom onda su pravila još gora…
Ne znam novi sam u drustvenim mrezama vidjet cemo kroz neko vrijeme.
Meni kad je fb gurao sajt, objavim sliku- domet 3000, dzabe 300 lajkova. A link pogura na 30k… nekad i na vise. ne voli fb linkove, al eto, nekad poludi ko bijesan pas pa pocne gurati linkove