Facebook oglasi plaćanje

Malo mi je nejasno vezano uz plaćanje oglasa na Facebooku. Platio sam prvi puta preko PayPala. Zanima me kada će se desiti ta transakcija? Konkretno, plaćanje je bilo 5$, oglasi idu, ali s PayPala još ništa nije skinuto? :S

5$? Koliko puta se pojavi reklama?
Jeli to zaista isplativo, jeli ti skocila posjeta?

Za sada (potrošeno 2,95$) 89 lajkova na objavi, objava viđena 3.970 puta (targetirani ljudi veoma usko), 328 ulaza u fotografiju i 22 nova lajka na stranici. Radi se o prodaji jedne stvari… Također 3 upita dobivena u inbox. :slight_smile:

Ja imam iskustva s facebook oglasavanjem samo kada je u pitanju prodaja konkretnog proizvoda, i otprilike na svaki potrošen dolar zaradim 10 dolara. U mom slučaju se isplati.

1 Like

Također, sada i ja vidim da je veoma dobro. U prosjeku da na 15$ dolara prodam jedan proizvod sam na zaradi, a po dosadašnjem iskustvo proda ih se više. Tako da se po meni definitivno isplati.

1 Like

Usput, da li mi može netko odgovoriti na prvobitno pitanje, kada će Facebook naplatiti oglase? :stuck_out_tongue:

Koliko se isplati za sajt sa vijestima?

Evo sad sam pogledao history na paypal acc, 4 puta sam im plaćao i od toga su 2 puta skinuli prvog datuma u mjesecu, jedan put drugog datuma u mjesecu i jedan put 31. dan u mjesecu…

Kakve proizvode prodajete ako nije tajna? Neke svoje ili affiliate?

U billing imaš billing treshold. Ne sećam se više koliko je početni, ali vremenom ti treshold raste. Meni je trenutno na $50.
Naplata se vrši na kraju meseca, ili ukoliko pre toga dostigneš billing treshold limit.

Znači, ja kada potrošim 25$ u toku tog meseca, naplatiće mi na kraju meseca. Ali ukoliko potrošim $50 dolara pre isteka meseca, naplatiće mi odmah, neće čekati kraj meseca.

Aha, ok. Kužim sada! :slight_smile:
Nego čudno mi je to da ne naplaćuju unaprijed. Šta ako recimo nemam dovoljno novaca za platiti im na kraju mjeseca?

Pa ništa. Blokiraju ti mogućnost objavljivanja dok ne izmiriš račun. Meni se dešavalo da kasni uplata, pa ne bude na kartici a ni na PayPalu. Nakon par dana, kad bude oni skinu i idemo dalje :slight_smile:

Aha! Ok, hvala!!! :slight_smile:

Koliko se to isplati?

Jako zavisi od ciljne grupe, od toga šta reklamiraš, kako su ti reklame tehnički urađene, da li su catchy.
Ja uglavnom spičim po 6 različitih slika na jedan tekst i napravim više tekstova. Pustim i onda FB sam optimizuje.

Ja imam sajt sa vijestima, neznam koliko bi to bilo od koristi? Mnogi kazu da je na adsense ili facebook samo bacanje para

Meni je variralo. Ja sam nekad za $1 znao dobijati i 20ak fanova na stranici, sada je slabije.
Domaće tržište je značajno povoljnije nego strano. Ranije je bio problem što se reklame nisu prikazivale na mobilnim aplikacijama, pa je strano tržište imalo i jako slab odziv. Sada se reklame priazuju u newsfeed-u, ali nisam proveravao da li su vildljive i na mobilnim uređajima.
U svakom slučaju, vredi probati, pa snimiti situaciju. Kreneš sa nekim manjim budžetom.

A ima li tko iskustva s njuškalo oglasima možda? Vidim da je na FBu veoma dobro oglašavanje mi se isplatilo, sad neznam za njuškalo… Jeftiniji je, ali na FBu se može targetirati…

Ja ovo na facebook ne razumijem, kada hocu da promovisem svoju stranicu pise ovako 50$ po danu i oni predvidjaju da ce biti od 50 do 120 novih lajkova???
Zar to nije preskupo?

Meni su te procene na $5 dnevno, tako da mi nije najjasnije to kod tebe. Meni procenjuje 50-200 novih lajkova dnevno za dnevni budžet od $5. Mada, nisam imao puno koristi od Promote Page opcije. Više koristi sam imao od Boost post opcije. Naravno, jako zavisi koliko je post koji boostuješ catchy, pa na neke dobijem 100ak novih lajkova, a na neke manj. Pričam o minimalnoj boost opciji za ukupan budžet od 5$.