Facebook unpublished stranice

Upravo mi je od strane Facebooka par stranica otislo na unpbublished. Ostavili su mogucnost žalbe, ali ako radi kao i na sve ostalom, dzaba pisati…Na stranicama je isla objava svakih sat vremena, bez popupa, normalni clanci (zdravlje, medicina, zanimljivosti, recepti).
Prije 2 godine se desilo nesto slicno (stranica otisla unpublished, ali sam imao mogucnost u postavakama, da je ponovo objavim i to je to), medjutim, sad je tako opcija ukinuta i imam samo pravo pisane zalbe.
Ima li neko slican problem?

Jesi dodavao nove admine u zadnje vrijeme?

Facebook je ovaj mjesec zapoceo s cistkom i masovnim unpublishanjem stranica koje su im sumnjive na bilo koji nacin. Obicno to budu stranice koje su kupljene, prodane ili na kojima su se nedavno mijenjali ili dodavali novi admini.

Appeal u vecini slucajeva ne pomaze.

Evo ja prije neki dan isao šerati jedan post na svoje FB stranice kad ono vidim da su unpublishane. Mislim da nisam niti notification dobio za to, ili sam ga nekako propustio.

Dakle jedna od 75k i jedna od 45k su mi unpublishane bez ikakvog razloga. Prvi sam vlasnik, stranice su stare nekoliko godina i dio su istoimenih news portala, a na njima bi objavljivao samo clanke s tih portala.

Stranice sam gradio uglavnom organski i s placenim Facebook Ads reklamama i na to sam potrosio podosta novca. Saljem appeal ali vec znam unaprijed da ce me otkantati, ako mi uopce odgovore.

Kad vec unpublishaju bilo bi lijepo da bar navedu konkretan razlog i o kakvom se tocno krsenju FB TOS-a radi.

Jedan od razloga: Imaš duple admine, tj. sa istim imenima. Ili su admini lažni profili. Obrati pažnju na to.

Ja sam jedini admin na obe stranice, dakle moj osobni profil.

nikada ne navedu razlog…

pokušaj otvoriti case kroz Manage ads, tamo imaš opciju za to. pa navedi da si plaćao reklame, a oni sada bez raloga naprave unpublish.

mada je facebook fakat čudan, objavim oglas na njihov marketplace za satelitski receiver, i za par minuta dolazi obavijest da mi je oglas unpublish jer krši pravila jer je zabranjeno objaviti oglase za oružja i sl… ja sam se naravno žalio ali tko zna šta će biti :smiley:

Nisu normalni, meni danas dodje obavjestenje da imam na profilu ogranicenje za pridruzivanje grupama, a i ne pridruztujem se grupama. To ogranicenje traje 7 dana i sad radi tog ogranicenja ne mogu nista postavljat niti na stranici niti na profil.

Kod mene isti slucaj

I kod mene, blokirana stranica od 200.000, da li je neko uspio vratiti stranice?

Jednu su mi potpuno pobrisali bez ikakve obavijesti ili odgovora na appeal od prije par dana.
Dakle ta stranica vise prakticki i ne postoji.

Druga je jos uvijek unpublished i proslo je 10 dana bez odgovora na moj appeal.

Nemres vjerovati koliko se taj facebook usrao. Bar neka imaju malo obzira prema stranicama u koje se novcano ulagalo sto svakako nije jeftino. Drago mi je sto sam to odhebao jos prije 2-3 godine i da vise nisam trosio pare uzalud…

Ulaganje u Facebook mi je jedan od najvecih failova karijere, odmah nakon crobexa i crypto cloud mininga. Mislim da je fejsu kraj blizu, a zivim ga odrzava to sto su kupili Instagram koji je sad popularniji i od samog fejsa.

2 Likeova

Jucer mi istekne ovo i opet dobijem isto, ne znam sta im je ovo jer se i ne prikljucujem grupama. A cak se ni zalba ne moze poslati, kad je popunis samo izbaci greski.

ista situacija i kod mene, samo produzili kaznu za jos 7 dana, a ne ulazim uopste u grupe

Da li je neko uspio ponovo publish stranice?

Da li postoji da se udari kakav apeal ili je neko vratio stranicu koja je prikupila velike brojke ljudi nagradnim igrama? Ili pisi propalo, nema nade

Koliko vas ima ostecenih?

Mom bratu banovana domena, al stranice stoje… a kod mene- domet 8 puta veci u prosjeku nego inace. Bukvalno nikada nisam imao veci domet na stranicama nego sad. Vjerujem da je to zato sto su dosta stranica pogasili, ali opet djeluje nekako neralno. Nikad ne bi ocekvao takvo uvecanja.

Vjerovatno nema nade. Vidi jel ima uopste stranica ovdje, pa mozda mozes appeal poslat:

Šta je bilo nakon dodatnih nedelju dana? Meni upravo stavili nedelju dana restricted.

Nakon druge sedmice je ok, nisu produzili.

1 Like

Hvala na informaciji.