Godaddy šok!

Prije sam dobio mail:

[quote=""]Dear ime Bugarija,

According to the terms of our agreement(s), we tried to bill your Visa card ending in the last two digits 00 in the amount of $ 195.99 for the item(s) below, but our billing attempt failed. This could be for a variety of reasons, including an invalid or expired credit card on file.

Product Name Next Billing Date Qty Price
EU Region - Linux Web Hosting - Deluxe - Renewal -… 11/19/2009 1 $ 6.99
Billing for 11/09/2009. domena.com
Web Hosting - Add’l 1000 MB Data Transfer - bursted 11/19/2009 189 $ 189.00
Bandwidth/DiskSpace for 11/09/2009. domena.com

If an item has already expired, it is noted above as “CANCELLED” and can no longer be renewed. PLEASE NOTE: Once an item has been cancelled, all related data – Web site files, emails, databases, etc. – is removed from our server and cannot be recovered.

If there is a date in the “Next Billing Date” column, we will hold your item(s) and attempt to bill again on the date shown, OR you can renew now and qualify for bonus savings.

RENEW NOW:

https://www.godaddy.com/gdshop/myportal/

default.asp?prog_id=GoDaddy&pg=fail&myid=28638887&isc=gdbb72820

You may be asked to log in before you can view your expiring items(s).

You can also follow these steps to renew:

  1. On the GoDaddy.com home page, under the My Renewals & Upgrades section, select the item you wish to renew.
  2. If prompted, log in with your username or customer number and password.

To retrieve your customer number or password hint or to reset your password, click the “Forgot Your Password?” hyperlink in the login area on the home page.

To cancel an item, go to GoDaddy.com and log in. From the the My Renewals & Upgrades section on the left side of the page, click “Payments & Renewing Items.” Select the item(s) from the list that you’d like to cancel and select the “Cancel Item” button.

BONUS SAVINGS: Once you have renewed your item(s), take 20%* off your order of $75 or more. Simply enter “gdbb72820” in your shopping cart or mention the offer code when you call (480) 505-8877.

Thanks as always for being a Go Daddy customer.

Sincerely,
GoDaddy.com, Inc.[/quote]

Koliko ja poznajem engleski zaključio sam da će mi godaddy skinut 195$ sa računa zato jer sam prekoračio bandwidth. Prekoračio sam ga za 112%, tj 12% više od dopuštenog.

Sam host košta jeftinih 7$, i u njemu dobijem 1500gb, zar bi ja trebao platiti 200$ par gb što sam potrošio više?

Visa mi je u eurima, i nisu mi sada ništa skinuli, doduše i nemaju što jer imam samo par eura na računu, znaći li da će mi skinut novac čim mi sjedne nešto?

Molim vas recite mi da ne znam engleski :varenizec

Ček, oni ti automatski skidaju lovu s kartice čim prekoračiš bandwidth ili si se ti tako dogovorio s njima?

U svakom slučaju napravi back-up stranice.

Ne znam, možda je tako postavljeno. Uglavnom, kad sam prešao bandwidth nisu mi uklonili sajtove sa servera što mi je bilo čudno, samo su mi poslali mail da sa prekoračio.

Ma lako meni za stranicu, oni su je trebali srušiti i nema problema, ali oni meni sada naplačuju 200$ zato jer sam prekoračio par gb bandwitdtha na hostu koji košta bjednih 7$ mj. To nije normalno!

1688934.92 MB of 1500000.00 MB
(112.60%)

12,60% sam prekoračio, od 7$ je niti 1$, pa zašto da ja platim 200$

tko je ovdje lud!

Vjerojatno si prilikom kupnje potpisao ugovor (većina ljudi to ni ne čita). Vjerojatno su tamo pisale neke stvari sa kojima si se ti složio…

Da vjerojatno, al kakva krađa, to nema svijet. Koliko samo košta 1 mb.
Postoji li način da izbjegnem ovo plačanje. Npr da ne pretvaram novac u eure ili je samo još gore, mogu mi još kamate nabijat ili sl.

Da, oni ti žele naplatiti 6.99 USD za Deluxe Linux Hosting plan, te 189.00 USD za dodatni transfer .

MEĐUTIM, ako pažljivije proučiš, vidjet ćeš da za transfer u stupcu “Qty” stoji 189, iza čega slijedi cijena od 189.00 USD. Znači, oni ti žele prodati 189 paketa od po dodatnih 1000 MB (cca 1 GB) transfera po cijeni 1 USD po GB. Dakle, po njima, ti si potrošio 189 GB prometa iznad onoga što ti je dano u paketu (Delux Linux Hosting paket dolazi sa 1.5 GB).

To je dosta neobično, ali ako malo googleaš za “Add’l 1000 MB Data Transfer - bursted” vidjet ćeš sličan (iako samo jedan) primjer:

http://www.freewebspace.net/forums/archive/index.php/t-2177982.html

Uoči da je post iz 2006, da u poruci piše i jedinična cijena (tvoja poruka to nema), te da je cijena gigabajta tamo 1.99 USD.

sime_zd. Ovo nemoj shvatiti kao šok.

Kažeš da si potrošio nekih 12% više prometa, to je oko 180 GB.

Manje više svi računaju dodatni Bandwidth bilo da se radi o Dedi serveru ili Hosting računu u prosjeku od 0.50$ do 1.00$ po 1 GB.

Ja sam plaćao na Softlayer-u 0.50$ po 1 GB dodatno prometa.

Negdje na GoDaddy stranici mora pisati koliko košta 1 GB extra prometa, neznam gdje ali sigurno negdje mora biti.

Što se tiče plaćanja, mislim da ćeš morati platiti ovdje je tvoj propust a i njihov što nisu postavili hard limit za promet.
U slučaju neplaćanja računa, blokiraju komplet pristup ne samo hosting računu nego i računu za upravljanje domenama, naravno ako ih imate kod njih.
Ovo drugo je najgora situacija da vam onemogući pristup upravljanja domenama te tako možete ostati i bez domena kojih imate.

Oni će u idućih par dana pokušati naplatiti sa kartice, a ako ne budu mogli skinuti poslaće ponovno obavijest da sa vašom karticom nešto nije u redu.
Te nakon idućih 7 dana u prosjeku ako ne uspiju naplatiti uslugu oni blokiraju račun.

Po meni bi bilo najbolje uplatiti zaduženje i idući put malo pripaziti na promet ili zakupiti jači paket, ali prije ih priupitati koliko možeš mjesečno napraviti prometa bez obzira što kažu da je neograničeno.
Nigdje nije neograničeno uvijek je u nečemu fora samo treba znati.

Po meni nećeš nigdje dobiti bolji hosting po toj cijeni sa tolikim prometom, gdje god bi otišao mislim da bi se zeznuo, ovo je samo moje mišljenje.

Pretpostavljam da plaćaš mjesečno, idući mjesec prebaci se na jači paket da bi izbjegao ovakve probleme.

Napomena: Svi koji nude neograničeno promet to nije istina uvijek je ograničeno u nečemu.
Svi se učimo na vlastitim greškama.

[quote=“sime_zd”]1688934.92 MB of 1500000.00 MB
(112.60%)

12,60% sam prekoračio, od 7$ je niti 1$, pa zašto da ja platim 200$

tko je ovdje lud![/quote]
Šime to se tako ne računa.
Daj malo proguglaj koliko se dodatno naplaćuje dodatni bandwidth.
Naveo sam u gornjem postu da je u prosjeku po 1 GB od 0.50$ do 1.00$.

Ovo važi za Hosting, VPS i Dedicirani Server tako da nema iznimke o kakvoj se uslugi radi.

180GB je ogroman promet, (za doplatu).

Koliko sam ja uspio sve to skupa skuziti ti nažalost nemas drugoga izbora nego to platiti inace sljedi blokada kao sto je i mateuss to naznacio u gore navedenom postu

samo cu reci drugi put citaj i ona mala slova a moguce je da je i kod njih propust ali nakraju ti ispadas zvrtva kako god bilo nazalost

Al nije mi jasno zašto mi nisu ugasili hosting acc nakon što sam prekoračio, nego su i dalje držali sajtove online. Mogli su mi nabit milijardu $ bez problema, srečom je ostalo još samo 3 dana do novog mj!

Da, neobično je da ti nije automatski suspendiran promet. Međutim, posve je moguće da se to podešava kroz tvoje sučelje za upravljanje prostorom.

Ulogiraj se i provjeri u samom sučelju koliki ti je stvarno promet, te pronađi opciju za isključenje prostora u slučaju prekoračenja limita. I prijeđi s Delux na Unlimited plan (koji je “neograničen”, ali ako postoji opcija ograničavanja bandwidtha, kroz nju možeš kontrolirati da stvar ipak ne ode predaleko u smislu u kojem govori Mateuss). Također obrati pažnju da sistemi često znaju imati i opciju obavijesti putem e-maila umjesto isključenja u slučaju prekoračenja.

S tako velikom potrošnjom ti možda ne bi bilo loše da nađeš nekog providera s kojim se možeš sporazumijevati - ne mora biti iz RH. Pa ugovori nešto direktno.

Sorry, al ovo mi je bilo smješno…

[quote=“voajer”]Ček, oni ti automatski skidaju lovu s kartice čim prekoračiš bandwidth ili si se ti tako dogovorio s njima?
[/quote]
Da, nekidan na kavi su se dogovorili oko toga :smiley:

…inače je očito da je godaddy poluscam sustav čim pokušaš nešto kupiti tamo, samo ti pokušavaju uvaliti svašta i onaj tko se dobro ne razumje će platiti više, pa me ni ne čudi ovakva njihova politika.

Slažem se sa Mateussom, to je ogromna količina prometa, meni je fascinantno da dopuštaju i 1.5TB po tako niskoj cijeni.

Ali baš ovo što je Ibiza rekao, GoDaddy je poznat po svojoj politici, glume sve jeftino i sve super ali čim malo fulaš pravila debelo će te kazniti. Probaj pustit da ti domena istekne preko roka :slight_smile:

Poznata je poslovica: “Nisam toliko bogat da kupujem jeftino.” :slight_smile:

Da, sad kad malo sam pročitao ponovno stvarno zvuči kao da je riječ o dogovoru oko kave. :roflmao:

Nego, mislio sam da li automatski naplaćuju bez pitanja, a odgovor je očito da…

Šta znači bez pitanja, on je iskoristio uslugu koja se naplaćuje prema njihovom cjeniku, nemaju šta dodatno pitat. Ne pitaju te ni u dućanu kad kupiš kruh - “Želite li da vam naplatimo taj kruh?” nego ti ga otisnu na računu “bez pitanja”.

Gledajući kakve su im cijene, zar ne bi bilo logičnije pitati korisnika - želite li nadoplatiti ili skidamo sajt do kraja mjeseca?

Inače, kruh nije dobra usporedba jer pri kupnji kruha ti točno znaš što kupuješ i koliko košta, a meni se čini da Šime nije znao što kupuje kada su mu ispostavili taj račun za dodatni bandwidth.

Jesi li prebacio na Unlimited onaj dan kada sam rekao da to uradis?
Ne znam da li bi to moglo ali mogao si probati :(, mala je razlika u cijeni…

Šime je prilikom kupovine potvrdio da je svjestan što kupuje i da zna da će platiti dodatni bandwith ako ga potroši, a ako nije pročitao sva pravila za koja je potvrdio da ih je pročitao onda je njegova greška. Tak da je TREBAO ZNATI što kupuje i koliko to košta.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja