S jedne strane to je točno - on je trebao pročitati prije nego je potpisao.
S druge strane, štošta se može reći o firmi koja takva pravila zakopava u ugovoru od nekoliko stranica dobro znajući da većina kupaca taj ugovor neće čitati.
S jedne strane to je točno - on je trebao pročitati prije nego je potpisao.
S druge strane, štošta se može reći o firmi koja takva pravila zakopava u ugovoru od nekoliko stranica dobro znajući da većina kupaca taj ugovor neće čitati.
Nemaš osnove za žalbu budući da je ljepo navedeno to u ugovoru. Slično iskustvo sam imao nedavno na zakupljenom serveru gdje je došlo do problema i uopće se nije moglo pristupiti serveru da se napravi reboot, već su oni morali otklanjati problem i naplatili ljepo 50 eura. Iako sam govorio da ne trebamo platiti jel oni nisu osigurali da se može pristupiti putem interneta administraciji servera ljepo su ispostavili račun
Meni je tako host gator uvalio neki najeftiniji paket za oko $5 pa na računu dobim $8. Kontaktiram ih i vele mi ako napravim s mišem hover iznad cijene vidjeti ću “prave cijene”.
Ukoliko imaš isključeni javascript prave cijene ne možeš ni vidjeti.
Normalno poslje toga sam zatvorio račun jer ako im je stalo da me pređu za $3 što će tek učiniti kad će imati priliku za nešto više.
Što se tiče u ovom slučaju mislim da je ovo (nova) praksa kod svih hostera da račun se ne zatvara kad se potroše resursi već da se dodatna potrošnja masno naplačuje.
To u biti nebi se trebalo gledati kao minus već kao plus.
Samo što bi trebalo obavijestiti klijenta prije nego to toga dođe.
Što da se je dogodilo da je račun bio zblokiran, onda bi bilo godady sucks jer zatvara račune kad dođu do limita.
[quote=“gorrc”]Meni je tako host gator uvalio neki najeftiniji paket za oko $5 pa na računu dobim $8. Kontaktiram ih i vele mi ako napravim s mišem hover iznad cijene vidjeti ću “prave cijene”.
Ukoliko imaš isključeni javascript prave cijene ne možeš ni vidjeti.
Normalno poslje toga sam zatvorio račun jer ako im je stalo da me pređu za $3 što će tek učiniti kad će imati priliku za nešto više.
Što se tiče u ovom slučaju mislim da je ovo (nova) praksa kod svih hostera da račun se ne zatvara kad se potroše resursi već da se dodatna potrošnja masno naplačuje.
To u biti nebi se trebalo gledati kao minus već kao plus.
Samo što bi trebalo obavijestiti klijenta prije nego to toga dođe.
Što da se je dogodilo da je račun bio zblokiran, onda bi bilo godady sucks jer zatvara račune kad dođu do limita.[/quote]
Da, najpoštenije bi bilo ponuditi nekoliko opcija uz cijenu koštanja svake opcije.
Ponuda bi trebala ići kada se dođe do 80% zakupljenog prometa i 90% zakupljenog prometa. Kada dođe do 100%, ide samo obavijest o prije dogovorenoj akciji obustava ili nastavak uz nadoplatu po prihvaćenoj cijeni.
Dogovorena akcija vrijedi dok se ne promjeni.
Nije im ovo u redu, ja nisam ništa sam postavljao, defaultno bi svakako bilo poštenije da host blokira nakon isteka, pa da onda ponude opcije razne. Al jbg, njima se ovako više isplati.
Ovo je nevjerojatno kako sam ja dobro prošao. Na tom hostu su bila 2 sajta, jedan sam sasvim slučajno maknuo kad sam prekoračio band iz osobnih razloga, taj sajt troši5 puta više nego ovaj što je sada. Da to nisam napravio imao bi račun od nekoliko tisuča $.
Ajd, ja sam žrvtveno janje, vi naučite sada nešto!
zato ja hr hostere vise se plati ali si bez brige barem kod mene…
[quote=“sime_zd”]Nije im ovo u redu, ja nisam ništa sam postavljao, defaultno bi svakako bilo poštenije da host blokira nakon isteka, pa da onda ponude opcije razne. Al jbg, njima se ovako više isplati.
[/quote]
Rackspace i Mediatemplate spadaju u ozbiljnije hostere i mislim da i jedni i drugi kad prođeš limit imaju istu praksu kao i godady. Samo to nigdje nije skriveno, napisano malim slovima i sl. Već je dio standardne ponude.
I onog trena kad probio limit onda plačaš po drugom cjeniku.
Neznam trebao bi netko tko se više razumije u hosting pojasniti ali možda je moguče da kad je tvoj sajt down zbog prekoračenja a na server dolaze zahtjevi za stranicom troše se resursi.
Tko će te resurse platiti?
kad podjeliš 7$ sa gigabajtima dobiješ da jedan košta 0,005$, a kad prijeđeš 1gb košta 1$. S koje god strane okreneš, kradu!
Ovo je mail koji sam dobio nakon isteka
[quote=""]Dear Šime Bugarija,
This is to notify you that your hosting account has exceeded
its monthly bandwidth.
As of 11/4/2009, your hosting account has accumulated
1,606,134.58 MB of data transfer. This means that the allowed
1500000 MB of monthly data transfer for domena.com
has been exceeded by 106,134.58 MB.
You will be charged monthly for any bandwidth you use that
is over your allotted amount.
If your bandwidth usage remains at its current level, you
should upgrade your hosting account as a permanent solution.
To check your bandwidth usage or upgrade your account:
1. Go to the GoDaddy.com home page and log in
with your username or customer number and password.
2. Select the type of hosting account associated with
the domain name – WebSite Tonight®, Quick Shopping Cart®,
or Hosting – that you wish to change.
3. Your allotted bandwidth displays in the Account
Details section on the right-side of the page.
4. If you want to upgrade your account,
If you have any questions, please contact:
+ Online Customer Support
+ Phone: (480) 505-8877
Thank you for choosing GoDaddy.com, Inc. hosting.
Sincerely,
GoDaddy.com, Inc.
Copyright 2009 GoDaddy.com, Inc… All rights reserved.
[/quote]
sad cu te pitati jedno glupo pitanje xD…
a jesi li ti njih kontaktirao u vezi toga, zalio se …
Hm, ako su mi danas poslali to znaći da je danas 30 i dan od zakupa, znaći da mi je danas istekao host a ja nisam platio 7$ a sajtovi su i dalje online.
Po svemu sudeći sad će mi poslat i kaznu zato jer nisam produžio host a dalje ga koristim.
Hostgator tolerira 10 dana od datuma zakupa. Sigurno i oni imaju neki rok
Ma obrisao sam hosting, dosta mi je problema. Sajtovi su i dalje gutali bandwidth, to sigurno mora doć na naplatu!
Onda svi izvucimo iz ovoga jednu pouku - ne kupuj kod iste firme hosting i domene.
Kad smo već kod prekoračenja bandwitha naišao sam na jednu “trial” foru koja mi je omogućila ovo
20480% of monthly bandwidth
lako se pretvori u “full” foru.
Prošlo je neko vrijeme od ovoga, ja sam na račun stavio novac, pretvorio ih u eure tako da godaddy može lijepo to skinut i čekao.
Kad ono godaddy neće uzme novac sa računa več cca tjedan dana.
Jeli imao netko iskustva sa ovime da mi zna reći što da radim, zašto godaddy neće skine novac i ne šalje mi nikakve opomene na mail?
javit će ti se odvjetnici xaxaxa
Šime,
Uopće ne kužim zašto si išao stavljati novac na karticu ? Skini sajtove , promijeni providera, zatvori račun u banci i otvori novi ili zatraži promjenu kartice.
Dali se smatraš prevarenim ? Ako da onda si stvarno lud da ideš platiti to.
Vjeruj da za taj novac neće raditi probleme a iskreno, niti mogu išta napraviti
[quote=“sime_zd”]Prošlo je neko vrijeme od ovoga, ja sam na račun stavio novac, pretvorio ih u eure tako da godaddy može lijepo to skinut i čekao.
Kad ono godaddy neće uzme novac sa računa več cca tjedan dana.
Jeli imao netko iskustva sa ovime da mi zna reći što da radim, zašto godaddy neće skine novac i ne šalje mi nikakve opomene na mail?[/quote]
Šime zar nisi trebao uplatiti $ a ne € koliko se sjećam naplatu vrše u Dolarima.
Najbolje je da ih kontaktiraš.