Google adsense oglasi sa zakašnjenjem

Pozdrav, imam jedno pitanje u vezi oglasa. U zadnje vrijeme, oglasi na mom sajtu se prikazuju sa zakašnjenjem od nekih 5 minuta. Znači, oni se prikažu na sajtu, ali kasne…

Napravim vijest, ubacim reklame u tekst, i kada pogledam tekst, nema reklama…ali se pojave za 4-10 minuta.

Da li neko zna u cemu je problem, zasto se prikazuju reklame uvijek sa zakašnjenjem. Hvala

Pa sta je problem, sacekas 5-10 min i podijelis na fb ako ti odatle dolazi posjeta, a ako ti dolazi sa googla neces mnogo posjete ni propustiti…

Posjete su uglavnom sa facebooka. I posto je sajt informativnog karaktera, brzina objavljivanja vijesti je jako bitna. Ne mogu objaviti vijest na kojoj nema oglasa, i kada svi procitaju oglasi se pojave :slight_smile: i onda sto radis, nako bezee :slight_smile:

Ovaj problem nije uobičajan, ne desava se vama, zatop i tražim pomoc za rjesenje sta bi moglo biti ako neko zna?

možda je samo privremeno, možda si postavljao škakljive naslove i slike pa sada malo treba proći vremena dok skeniraju sadržaj … vjerovatno će se normalizirati za par dana

To traje vec 2 mjeseca… Dugo radim sa Googlom, tako da znam pravila. Ne postavljam nista sto nije sa pravilima. Sve mislim prestat ce, ali ne…bas je za nerviranje. Ovdje na forumu sam negdje procitao još nekome da se ovo desava, ali sada ne mogu naci gdje je to… da li neko zna nesto, sta pokusati, sta uraditi?

Meni se cini da je neko jos pisao na ovom forumu na ovu temu i to prije par dana, potrazi.

Da , nasao sam na forumu sada da je još neko imao problem, ali niko nije dao odgovor, kako to rijesiti. Na kraju je djevojka odustala od adsens oglasa. Tuga :slight_smile:

1 Like

Al opet mislim da ti 5 min ne igra neku ulogu, al eto ne znam nemam iskustva sa fb…

Obrisi coockies-e sa broswera na kojem posjecujes sajt (cisti redovito). Daj nekom od prijatelja (mozes sa drugog uredjaja) da ti dodje na sajt i udari screenshot u “real time” pa vidi dal’ je reklama tamo ili ne. Nije do gugla, to sigurno. :slight_smile:

Zasto kazem da nije “do gugla”, stvar je jednostavna, ili dobis opomenu ili dobis poruku u gmail.

Isporabao i sa drugih racunara, isto sve…nema oglasa. Pojavit ce se za 5-10 min kod svih…razlog ne zna niko :slight_smile:

Rešenja nema, jer je problem tehničke prirode do Gugla i traje već nekoliko meseci.

Pokusaj napravit novu oglasnu jedinicu i stavi na nečiji sajt pa ces vidjet ako ces tamo imat isti problem. Postoji mogucnost da ti thema “buguje” :slight_smile: ili jednostavno izbrisi stare oglasne jedinice i napravi nove.

Napravio nove oglasne jedinice, sve isto…oglasi kasne. Thema da baguje? Hmmm…bila je ista i ranije, ali nije bilo problema…jednostavno nesto se desilo…i ne radi sada kako treba

  1. izbrisi kukije
  2. napravi New Unit
  3. izbrisi stare widgets-e u sajdbaru ili gdje vec imas. (napravi nove i kopipejst ads. html code)
  4. refreshaj temu tako da je ponovno instaliras
  5. mora da radi.

ps. da je do gospona Gugla trajalo bi dan-dva, 2mj je previse i nebi samo tebi stekalo nek svima, trenutno imam 5 aktivnih accounta i svi rade sasvim normalno.

1 Like

radiš li blackhat sa tim nalozima? :smiley:

To čak ne znam ni šta znači :slight_smile:

@korisnik9758789 nope :slight_smile: … Blackhat @zmija je ono sto se kosi pravilima, kao sto je self-click, razne vpn click sheme itd. ja sam imao raznih ponuda oko botova koji klikaju, raznih softvera i blackhat metoda no u ovom sam jako dugo i znam da to tako nejde :wink: , radim iskljucivo sa svojim webovima i u partnerstvu, takodjer izradjujem adsense accounte za nase i vanjsko trziste.

Ma ne, sve radim kako pravila nalažu. Ne bih se igrao sa tim. Radim vec godinama, i fercera to fino. Ali me ovo ubija, cekanje na reklame…Koliko vidim nisam jedini koji ima ovaj problem, ali još ne nadjoh da je neko rijesio problem :slight_smile:

kako radiš godinama a ne znaš šta je blackhat

Samo kažem kako jest… prvi put cujem. Nisam puno oko toga istrazivao, nije bilo potrebe, sve je ok bilo. Prvi put da se desava neki problem, je ovaj…

1 Like