Google Adsense se ne prikazuje na sajtu

Od samog početka (5-6 dana) kako sam ubacio kod na sajt, Google Adense oglasi se ne prikazuju. U control panelu Adsensea kod tih oglasa u polju za status stoji samo “new”, dok kod ostalih oglasa za druge sajtove status glasi “active”.

Napominjem da sam ja prvi vlasnik domene i da je ovo prvi sajt na njoj. Sajt se nalazi na Google pretraživaču, ali očigledno je da se radi o nekom problemu s Adsenseom.

Molim za pomoć ovdje ili preko PM-a, jer sam pokušao s mnogim “rješenjima” koje sam našao na Googleu, ali se ništa ne mijenja danima (add URL to Google, sitemap…).

Napominjem i da sajt nije rađen u WP-u, nego na skripti koju sam nedavno kupio, ali drugi korisnici skripte nemaju ovaj problem.

napravi novi ad unit, pa ubaci taj drugi code.

I to sam probao nekoliko puta.

Ako ti nikako nece moguce da domena ima adsense ban. Edit : sad vidim da je nova domena. Sta koristis,wordpress ili nesto drugo ?

Znači ovako, da pojasnim detaljnije: domenu sam kupio prije dva mjeseca i jedino gdje sam je postavio jeste na Flippa.com (obična prodaja, čak nisam stavio ni aukciju niti nešto drugo, nego sam jednostavno postavio u slučaju da dođe neka ponuda), a tek prije 5-6 dana sam instalirao skriptu Buzzy http://codecanyon.net/item/buzzy-news-viral-lists-polls-and-videos/13300279

Da li postoji ikakav način da se Google Adsense podrška kontaktira DIREKTNO? Nevjerovatno kako jedna tako ozbiljna kompanija nema live podršku ili nešto slično, nego samo preusmjeravaju na FAQ.

Lijepo napravi podfolder wordpress, znaci tvojadomena.com/wordpress i instaliraj wordpress tamo. Stavi osnovnu temu koja se dobije prilikom instalacije i probaj postavit adsense. Kladim se da ce radit i da nesto s tom skriptom ne valja.

@drmrgood http://fun-laugh.com/wordpress/ Ne mogu otvoriti iako sam prebacio wp fajlove. Vjerovatno skripta ne dozvoljava “strane” foldere koji se tu nalaze, tako da pretpostavljam da je tu problem.

Ima ali za članove koji imaju ispunjene određene uvjete. Po meni sasvim opravdano, zamisli sa kakvim glupostima bi se ta podrška svakodnevno zamarala

2 Likeova

Slican problem je imao jedan moj kolega, samo sto se to kod njega resilo na prost nacin. Iskljucio je AdBlocker pa je mogao da vidi reklame :smile:

1 Like

Meni Chrome kaze too many redirects. A da maknes sve i instaliras wordpress u root folder ? Ako je stranica nova i na toj skripti nemas nista (pretpostavljam da nemas) onda ti to nece biti problem.
Edit: koliko sam mogao pronaci, ova stranica koristi tu skriptu i normalno se vide reklame, znaci da je nesto do tebe: http://drapsy.com/ .
Edit: I ova stranica koristi tu skriptu, reklame se normalno vide: http://efsanebilgi.com/

Da, zato sam i rekao da se drugi korisnici nisu žalili na skriptu, što znači da je neki interni problem, ali evo danima ga ne mogu pronaći.

Poslao sam mail i vlasnicima skripte, a oni su mi odgovorili s ovim ss-om: http://i.imgur.com/EIEKn3n.png

Međutim, ništa konkretno nisam uspio pronaći za ovaj error 403 na Googleu za moj slučaj :confused:

Nesto nisi dobro napravio tj. nisi dobro implementirao adsense kod.

Ugasi ad bloker! Haha

Ma nije do toga, nikad nisam imao instaliran Ad blocker :smiley:

Daj mi tw, pomoci cu ti koliko budem mogao. pisi na pp

Ako uneses samo tekst koda, bez script ispred i iza, da li je vidljiv na sajtu?

Ta domena je nekad u proslosti bila registrovana
http://web.archive.org/web/20080911202052/http://www.fun-laugh.com/

Adsense je vjerovatno banovan na njoj jer je bio neki spam site tamo.

Da li u tom slučaju postoji nešto što mogu napraviti da se to promijeni jer sam novi vlasnik domene, tačnije, registrovana je sada na moje ime?

Tesko da se tu ista moze napraviti, trebao si to provjeriti prije kupnje domene.