Google algoritam apdejtovi

I’ma li sto kod vas ?

Kako prolazite sa core updateom. Meni dosta sajtova nagradjeno al ne mogu upratiti sta. Od AI contenta do starih sajtova sve nekako ide gore. Nadat se da nije privremeno.

2 Likeova

Svaka čast!! ovo je top, samo da nastavi tim tempom. Ja kod sebe još nisam vidio neke promjene na GSC osim na jednom sajtu povećan malo broj impresija i klikova, možda 15%… Ali po analyticsu mi se čini da će vikend biti jači nego inače, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju, ništa niti slično kao kod tebe.

Što se tiče web stranica, tu sam baš out… Ali imam jednu sa cca 100tinjak tekstova, bez backlinkova, koju polako gradim…

katastrofa… gomil;a sajtova otisla fino dole… jedan otisao lijepo gore, i par pomalo… sve u svemu, ocekujem jedno 20% pad u prihodima

Nije se odmotao update izgleda imam od juce skroz zajeban pad na engleskim sajtovima. Nema vidljivog patterna, osim da seo nikad nije radjen na sajtovima koji su pali.

Jos jedan ovakav pad i moram traziti posao ili mijenjat lifestyle :pensive:

2 Likeova

Pa odradi taj SEO više :smiley: možda se popravi

Ne gradim linkove na taj sam SEO mislio. Znaci svim sajtovima fali dobrih linkova.

od juce, na koji datum? Gledas 2. septembrar u konzolu, il adsense za 3. septembar?

eo i ovdje nekih cudnih pomjeranja:

Meni dva hrvatska sajta ovako izgledaju

E sad jel do updatea ili nije, nemam pojma al tako izgleda. Dodavao se novi content al nista vise nego u prethodnim razdobljima.

Na nekim engleskim sajtovima je isto blagi rast al tamo se u ovom periodu agresivno dodaje novi sadrzaj pa je mozda i zbog tog.

Meni je zanimljivo da npr imam 2 sajta, u istoj nichi, isti content, isto nemaju linkova… jedan polako u padu, drugi skocio tokom updejta… znaci nigdje veze

Novi update

Zadnji mi je dobro porušio jedan domaći web. Sada već vidim da i ovaj ljulja, ali za sada na bolje.

Pretpostavio sam da je bio neki update, poprilican pad na jednom domacem sajtu za kojeg sam verovao da moze da prebrodi sve krize, a naravno i pad ads. zarade. Nadam se povratku na staro, a mozda me iznenadi pa sve skoci, da ovaj znaci trenutno uzimanje zaleta :slight_smile:

Kakvo je stanje kod vas sa helpful updateom?

KOd mene katastrofa, sajt o autima ca. 20-tak posto pad, sajt sa niche challenge 40-tak posto. Sajt od bivšeg klijenta koji je informativni isto pao jedno 40 posto, dok mu je webshop (shopify), narasto organic promet… Izgleda da google opet gura trgovine.

Doduše, prerano je još jer je tek počeo apdejt ali znači stresiram se katastrofa, baš da oba sajta padaju, i to ovaj sa niche challenge baš pazim i radim ga kako spada.

Meni vecina toga raste, strani sajtovi, domaci, a i oni s AI contentom. Al puno je spajkova pa je prerano za reci, npr.

Zavrsilo je ljeto pa to treba uzeti u obzir…

1 Like

to je ovaj updaejt od 14og septembra?

1 Like

a navodno 14.tog ali meni je tek prekjučer počelo pokazivati znakove updatea

taman gledam neke sajtove z aponedeljak i kontam daj boze da nije updejt lol

1 Like

Kod mene nema promjena. Rano za reci ali napokon da me zaobidje jedan update.

Jucer izadje spam update, a sad na twitteru vidim da je jos jedan core update danas izasao. Nesto jako ne valja s Googleom. Ne sjecam se da su izlazila 2 core updatea u manje od 2 mjeseca.