pa ko ima aff sajtove moguće da će biti bolje, teško može još da poguraju na dolje
Vidjet ćemo, vidim da im je glavni cilj sljedeće:
- Masovno proizveden sadržaj (nebitno je li uz AI ili bez)
- Expired domene
- Parasite SEO
Pa ćemo vidjeti.
RIP moji sajtovi …
Taman kad sam ulozia oko $10-15K u expired domene. Je*en mi je tajming
poslužio te tajming kad je najviše trebalo a i ništa to što oni najavljuju ne mora da znači
Uvijek može gore.
i 20 znakića
Ne očekujem poboljšanje, nadam se da me neće jako srezat.
Imam i ja puno expired domena i fillao sam dosta AI contenta u zadnje vrijeme, pa budemo vidjeli hoće biti nešto od toga ili će opet tresla se brda - rodio se miš. Kako god bilo, uvijek sam za fair play pa makar i sam dobio penale.
Taman sam biddao na ovu domenu, bio spreman i do $10k ici…
Hvala @Hellas, vjerojatno si mi ustedio pare. Mada koliko citam, ganjat ce vise one koji na expired domenu stave content koji je posve drukciji od onog sto je tamo prije bilo, a mozda nece one koji budu ostali unutar niše.
Tako sam i ja shvatio. Ma mislim da si dobro reko, tresla se brda - rodio se miš, vjerojatno će tako biti. Iako svi očekuju jako puno od ovog updaate-a, baš pratim po twitteru.
Nadam se da ce aff sajtovi ici gore a reddit dole.
A ja ti u to i nisam previše siguran. GLedaj ovu izjavu:
“Our systems work primarily at the page level to show the most helpful content we can, even if that content is on sites also hosting unhelpful content.”
Tu su se ogradili za bilo koju stranicu, uključujući i Reddit.
Moja stranica je potonula u zadnjih 3 mjeseca, ali ide nabolje. Evo kako je kod mene zadnjih 28 dana:
Mislim da ne moze biti gore od onog updatea sredinom 10 mjeseca
Tako da se veselim ovom updateu
Uvijek može gore haha… Znam da je prerano al ja već danas vidim manje posjeta na stranicama.
Petre, šuti… Samo ćeš nas zacoprat
Kada se odvrti trebat će analizirati dobitnike i gubitnike.
Meni za sada većina stranica raste zadnjih dana. A imam svega, a ponajviše AI.
Nadam se da će tako i nastaviti. Ako se promijeni smjer javim.
Taj adtejd je mene zaobisao u sirokom luku, ne mrda se ni gore ni dole.
PS. Osim jedne stranice na kojoj nisam objavila nista dvije godine, ona otisla 20% gore, ali je nebitna.
Pa ne bi se jos valjda trebali vidjeti efekti ovog apdejta kad kazu da ce potrajati da ga implementiraju?
Da, doslovno nikad nije bilo da odma prvu vecer kad je najavljen update krenu turbulencije. Cak i Semrush senzor kaze da ih nema, barem za sad. Trebat ce par dana dok to sve ne krene.
Link koji je Hellas podijelio od Google-a je sve što trebate pratiti, nema potrebe za trećim izvorima. Tamo će pisati kada je update gotov.
Trenutno piše da Spam update može potrajati do 15 dana, dok Core update i do 30 dana.
https://status.search.google.com/products/rGHU1u87FJnkP6W2GwMi/history