Google algoritam apdejtovi

Jel netko mozda procitao hoce se ovo odnositi samo na engleske sajtove na google.com ili i na lokalne, npr. hrvatske na google.hr?

Nisam vidio da o tome nesto pise al mozda mi je promaklo.

Mislim da to ni Google sam ne zna

Global: This is a global update impacting all regions, in all languages.”

2 Likeova

Izgleda da je Julian Goldie platio buletu, deindexiralo mu sajtove …

Prvi put čujem za tog lika. Svejedno, smatram da je prerano pametovati nakon 12/24 sata nakon početka updatea.

Naglasio je da su svi njegovi public case studies deindeksirani, što ti je najvjerojatnije da je čisto manualna akcija, ne mislim da je sad to algoritmički deindex jer su nekvalitetni. Baš je rekao da ovi sajtovi koje nije javvno iznosio nemaju nikakav problem i dalje su indeksirani.

1 Like

Da, vidim
Deindeksiralo mu je i njegov osobni sajt, dakle ne niche sajt, sto je dosta ljigav potez od strane Gugla

Ne brinem se toliko oko niche sajtova, veci mi je minus sto ce navodno Guglo targetirati parasite sajtove, a upravo sam s tim krenuo ovih dana… vidjet cemo

1 Like

Semrush sensor:

24.02. je bio skoro na 10, koliko bi onda sad s ovim apdejtom trebali ocekivati?

Ima još koji alat gdje se ovo može pratiti - možda od Ahfrefsa neki?

Vidim na blackhatworld forumu padaju prve prijave.

Ali neobicno da svi prijavljuju kao da su manuelno oznaceni i imaji navodno poruku u webmaster konzoli.

Zajednicko im je da su expired domene i velike AI farme sadrzaja tipa desetine hiljada clanaka teksta.

Na Redditu vidim isto par prijava navodno normalnih sajtova koji su pali.

Ja svoje pratim preko webmaster konzole pa cu pad ili rast u stvari znati za koji dan.

Slicno su neki prijavili i na webmasterworld.com forumu. Mozda su se bacili u rucnu akciju dok se ceka apdejt algoritma.

Moguće je da je update pokrenut i šalje podatke koje su stranice prema filteru odabrane - AI s puno sadržaja objavljene u kratkom roku. Pa onda ovi kreću s ručnim aktivnostima na način da ih prvo pregledaju pa da ih isključe iz SERP.

The world is healing.

Slike preuzete od Lily Ray.

1 Like

Quora je katastrofalna. Pola odgovora su stvari gdje ljudi pokusavaju provuci svoj link.

Ako se nastavi pad reddita i quore bit će super.

Stotine ljudi su dobili ovakvu poruku u konzoli.

A vidim, ali ja mislim da će dosta sajtova uspjeti riješiti to kroz par dana klikanjem na Request Review. Vidio sam da je godownsize deindeksiran, što mi je iskreno malo i čudno jer znam da Morteen nije (barem javno) sudjelovao u ikakvim grey hat ili black hat metodama…

Ja sam mislio da ne može gore…

:joy: :joy: :joy:

2 Likeova

Kod mene sve nesto traljavo, ali fokus mi nije na SEO, tako da ovo prihvatam kao poklon od Googla :laughing:

1 Like