Google algoritam apdejtovi

Pa to i jest problem. Skupa nisha, velika konkurencija, a Gugl kao da ne da da tu mali pomole glavu. Isti slucaj je bio i s ovim mojim sajtom. Pa sad cak iako je na dnu s nekim jadom od posjeta, opet zaradi neku kintu. U nekoj drugoj nishi treba bukvalno 10 puta vise posjeta za tu istu zaradu.

2 Likeova

Cak mi je doslo da probam pokrenuti novi sajt i samo prepisivati (uz minimalne izmjene da ne bude copy paste) sadrzaj sa moga da vidimo kako bi se onda ponasao taj drugi da istim sadržajem… ne kosta me nista osim 30-40 sati rada dok sve nakucam :rofl:

1 Like

Ako ostane skršeno to je svakako nešto što bi osobno probao. Riskirao bih uloženo vrijeme, pa šta bude. Možda bi do pola prebacio i onda vidio ima li pomaka. Ali rano je još kao što kaže @drmrgood
Treba uzeti :popcorn: i pričekat da se odvrti do kraja.

1 Like

Evo kako to izgleda kad krene dole. Doduse nisam nista ni pokusavala (jer sam procijenila da su sanse male, iz vise razloga):

4 Likeova

Ni mene bas ne voli…ko da me je ikad i volio hahahha…
nekak mi se cini da je content i review model zarade mrtav…
jedino mozda prolazi dobro adwords optimizirani brandirani webshop…

1 Like

A ne znam, ja ću se probati u ovih par mjeseci fokusirati malo više na Pinterest - totalni sam početnik u tome, ali barem nešto da imam od tamo, a i imam sajt koji sam pokrenuo prije više od pola godine pa odustao, a mogo bi biti dobar za Pinterest pa ću se fokusirati više na to.

Što god dođe sa Googla super.

Ja i @anja1 pricasmo da sajtovi imaju zivotni vek, pogotovu affiliate. Kad napuni godinu, godinu ipo maks to se prodaje. Ni jedan ne zivi doveka.
Price linkovi, sadrzaj novi itd sve to ne pije vodu. Padas provereno i dokazano. Na zalost ucis tezim putem. Ne postoji sajt koji ce da te hrani godinama.

4 Likeova

Mene su uvjerili u ovu pricu. Iz mog iskustva dodjes do 15k 30k posjeta dnevno i onda to prestaje biti one man show.

1 Like

A to je meni vec par puta palo napamet al evo nikako da prihvatim to.

Apsolutno!

Već neko vrime me muči pitanje: zašto content site košta 20-35x mjesečna zarada… to doslovno nikakvog smisla nema :person_shrugging:

24-50* kostaju :slight_smile:
Sve posle godinu dana rizik raste. Ja nikad nisam bio spreman da rizikujem, zato sam uvek prodavao!

Btw., da dodam, posto na GSC se vidi samo 16 mjeseci, ne vidi se jos prije toga kako je padao, i padao, i topio se… A sajt je u dobre dane, tamo u doba korone, zaradjivao izmedju 4k i 4.5k mjesecno cistih para. Ja mislila, zaradila sam penziju. Kad ono potop. Zbilja nije lako iskulirati ovakav poraz…al eto, gura se dalje. Takvu slavu jos ne povratih

5 Likeova

Zanimljivo iskustvo koje ne bih htio doživjeti :slight_smile:

Kako se boriš s time i ideš napriijed? Koji bi korisni koraci bili da budeš spreman za to u budućnosti?

3 Likeova

To procjenjuju kao sto se procjenjuju prave firme na burzi kao sto je ebita… medjutoa to ima smisla za prave brick and mortar biznise koji ugl ne ovise o guglu…davno sam procital - you cannot make businness on sand…svi smo parazitirali na ledjima divova a sada se blizi recesija u americi i krecu novi biznis modeli ponajvise AI… cini mi se da je andrej s alphainvestorsa jedini tu uspio napraviti ozbiljan biz i pravovremeni exit…kanarinac u rudniku je bilo rezanje amazon provizija…

Jedna zanimljiva tvrdnja zasto je reddit poguran.

Daj nam screenshot nisam u grupi.

Nova tura od updatea je krenula.

prepostavljam ona prava za licenciranje sadrzaja i koristenje za AI?

Meni je čudno da je u GSC došlo do draštičnog pada. Skoro da je sve palo na nulu što se tiče impresija i klikova.

Međutim, u GA je situacija mnogo bolja - i dalje se nešto dešava, skoro da se ni ne primećuje bilo kakva promena.

1 Like

Za sad ide solidno, sajt star cca misec ipo dana. Expired domena placena $6400

7 Likeova