Google analytics GA4 ne radi

Do 1.2 GA4 radio je dobro, ali zadnjih 2-3 dana na Analytics Insights for Google Analytics4 u WP (V 5.8.4) na nadzornoj ploči pokazuje ovu poruku “This report is unavailable (621)”. Znači nema nikakvih podataka, ima netko iskustva u vezi toga.

Zašto ne koristiš site kit ?

I meni je prestao raditi na jednom drugom pluginu pa sam trebao ponovno re-connectati. Shebali su skroz taj GA još s uvođenjem onog Universal Analyticsa. Najbolji je bio onaj stari.

2 Likeova

Ako od ovoga ne bude ništa probaću s njim.

Ja mislim da cu GA potpuno ugasiti, samo jos da mi je naci prihvatljivu zamjenu.

Baš sam htio pitati oko Google analytics GA4. S obzirom da se 1.7. gasi Universal Analytics biti će veselo.

Ne znam ima li smisla otvarati novu generalnu temu samo za to ili da se ovdje nastavi.

Na jedan novi site sam stavio GA4 i meni je to katastrofa. Nisam neki power user za UA ali GA4 mi se čini katastrofa što se tiče gotovog reportinga. Gleda sam onaj jedan alternativni servis koji se može staviti lokalno u Wordpress. Mislim da je bio Matomo.

Ili treba dati šansu GA4?

1 Like

Ja se iskreno nadam da ce do kraja 2023. GA4 biti kao UA. Ako ne, gasim i stavljam Matomo.

1 Like

Ne pratim to previše, ali da li netko zna ima li GA4 prikaz keyworda preko kojieg je netko došao kao što je nekad bilo ili je i dalje “not provided” i slično?

Naravno da nema a nece ni imati. To se u UA moglo postaviti na nacin da povezes analytics i gsc.

Slučajno sam kod Blic. rs video u foteru potpis sajta srpskainfo .com i prepostavljam da je to jedan od njihovih sajtova. Na srpska info sam proverio sta koriste i video da koriste Marfeel, reko daj da probam.

Zaista jako moćna stvar, slična ako ne i bolja od Google Analitike ali u free opciji nemate puno toga. Medjutim, ono sto @steelmaiden traži ima sigurno u Marfeelu. Takodje imaju 600k poseta mesečno, znači da ih dosta ljudi koriste. Ja sam probao free opciju, moćno nema šta i lep interfejs.

Jučer i danas gledam u WP u nadzornoj ploči Analytics insighits GA4 radi, ali s odgodom, nema real time, danas možeš vidjeti koliko je jučer bilo posjeta, jučer za prekjučer, a koliko ima danas to ću vidjeti sutra. Pomalo čudno.

Nekad sam bio pravi Google fanboy. Kad su napravili Google Chrome browser, odmah sam sve bacio u smece i presao na to. Oni stariji ce se sjetiti i njihovog “Don’t be evil”. Danas gledam gdje ih mogu bojkotirat. Pa tako i Google Analytics.

Ja sam nekako izmedju najobicnijeg Awstats koji dolazi nativno sa cPanelom. To bi mi posluzilo za neke manje bitne sajtove. A za ove vaznije sajtove koji niti nisu na shared hostingu sa cPanelom, to razmisljam da bi cak uzeo nesto sto se placa.
Malo prije sam ponovno gledao https://statcounter.com (firma iz Irske, 7€ mjesecno za 100,000 pageviews / month). Statcounter sam koristio kao teenager 90-ih prije nego je Google Analytics stigao na scenu. Odatle znam za njih i eto postoje 30-ak godina.

3 Likeova

GA4 za mene je definitivno očajan! Imam je na jednom novom engeskom sajtu (ajd reko da vidim kako radi) Ali… Statistiku analizu sajta su totalno zakomplikovali da više ja nit znam gde šta da gledam i kako da namestim

Pola funkcija -alata nema, ko što je imao (ima) stari , stari je tako jednostavan inderfejs imao da ovo sad što nam poturaju GA4 čisto google smeće .Mislim da google sve više gubi kontrolu nad nekim svojim proizvodima . Jednostavno gogole nema više ideja pa presipaju iz šupljeg u prazno (kao ono kod nas, onaj fazon radi da te gazda vidi da nešto radiš nije vžno šta samo nemoj sediti)

Još uvek nisam prešao na taj novi GA4 držim stari još uvek na starom sajtu koliko god mogu

1 Like

Ja cu imati UA dokle god budem mogao. Ako ne uvedu u GA4 sve ovo što sada ima UA neću niti koristiti više Google Analytics nego ću pronaći neko drugo rješenje.

2 Likeova

Oglasivaci cesto traze GA screenshotove i reportove pa druga rjesenja ne smatram nekim opcijama, koliko god ona tehnicki bila bolja.

1 Like

Ja sam postavio GA4 da radi paralelno s GA kako bi sakupljao podatke. I to je radilo dobro.Međutim jučer sam dobio informaciju od Googla da povežem ove dvije analitike? Naravno da to neću uraditi pošto su one već povezane.
Ali nakon toga mi se uvodna stranica izgubila iz rezultata pretraživanja? Da li se to događa i vama.
I još sam jedno primjetio: imam brojač u WP koji broji posjete. Na GA4 mi pokazuje uvijek za 40% manje posjeta??
Mislio sam da se to javlja zbog toga jer imam ubačenu GDPR consent formu pa ako netko ne pristane na korištenje podataka onda ga GA neće registrirat?
Ali našao sam i podatak da će GA4 zabilježiti i takve posjete samo će ih voditi kao šifru?
Imate li kakve podatke o tome?

Evo meni danas GA4 prestao raditi na jednom sajtu, iz čista mira bez da sam išta dirao. Na drugim sajtovima radi. Ima još netko problema danas?

Kod mene takodje problem samo na 1 sajtu. Počelo oko 14h danas. Haos!