Google dance?

U zadnja dva tjedna 2 site-a su se izgubila sa googla… Za ključnu riječ koji sam bio prvi sad na iza 10 stranice (nisam dalje ni gledao) :neznam:
Zašto je to tako ? Hoče se vratiti u normalu i ako hoče kad odprilike ?

Vjerovatno nisi imao raznolik i prirodan nacin dobivanja backlinkova.

A nisam…misliš da sam dobio ban ?

Koliko su domene stare?

Svi spominju prirodno dodavanje linkova. Što je prirodno , kako bi ti definirao prirodno? Dodavanje jednog linka mjesecno? Dodavanje 5000 linkova mjesecno? Od kuda bi ti linkovi trebali dolaziti da bude prirodno, iz šume , sa polja?

Web jumfer samo ti rokaj linkove vratit će se to na svoje prije ili poslje… Meni se isto zna dogoditi da stranica otpadne sa dobre pozicije(mlada stranica) i propadne toliko daleko da mi je se neda niti tražiti na googleu ali nakon nekog vremena se vrati i još je na boljoj poziciji nego što je bila.

Prva do koje mi je najviše stalo 29/09/2010

Ova druga par mjeseci starija od prve
Malo mi je to sve skupa bezveze tak se mučiš i vidiš rezultate i onda te preko noći sjebu :dolje:

Normalno kod google.com, piši i dalje na sajtu, nabavljaj backlinkove i bude se vratilo.

Na google.hr
Ok tnx, tako ću i raditi.

[quote=“webjumfer”]Prva do koje mi je najviše stalo 29/09/2010

Ova druga par mjeseci starija od prve
Malo mi je to sve skupa bezveze tak se mučiš i vidiš rezultate i onda te preko noći sjebu :dolje:[/quote]

Domena je nova. Ja obično ostavim domenu 6 mjeseci da se usafta i tek onda krenem sa sadržajima i pravim linkovima.

Hm, tzv sandbox i slicne stvari.

Mada ja nikada nisam doziveo takva iskustva, na svu srecu.

I mislim da je sasvim dovoljno sacekati nekoliko dana, i onda polako poceti sa 2-3 metode brzog indexiranja na google, a zatim i postepeno gradjenje backlinkova.
A to prirodno, bi se donekle moglo objasniti tako sto to gradjenje backlinkova treba da bude postepeno, i sa razlicith izvora - blog komentari, forumi, bookmarkovi itd itd.

Jedan domaci sajt koji necu sada imenovati naravno, je star samo 2 meseca, a ima preko 100.000 indexiranih backlinkova i naravno prvi je na google pretrazi za jedan lep pojam, a da ne pricam o broju kvalitetne posete koja se navukla za samo tako malo vremena.
Tako da je moguce eto vec posle dva meseca imati brdo lepih backlinkova i da te google naravno voli.

[quote=“cronuts”]Svi spominju prirodno dodavanje linkova. Što je prirodno , kako bi ti definirao prirodno? Dodavanje jednog linka mjesecno? Dodavanje 5000 linkova mjesecno? Od kuda bi ti linkovi trebali dolaziti da bude prirodno, iz šume , sa polja?

Web jumfer samo ti rokaj linkove vratit će se to na svoje prije ili poslje… Meni se isto zna dogoditi da stranica otpadne sa dobre pozicije(mlada stranica) i propadne toliko daleko da mi je se neda niti tražiti na googleu ali nakon nekog vremena se vrati i još je na boljoj poziciji nego što je bila.[/quote]

Prirodan nacin dobivanja linkova je onaj koji nema nikakav ocit pattern.

Pattern bi bio kad bi ti imao 1000 linkova sve s raznih foruma i sve sa istim anchor tekstom. Koja stranica dobije 100% linkova s identicnim anchor tekstom?

Znaci malo nofollow, malo dofollow, malo blog komentari, malo unutar texta, malo na necijem frontpage, mijenjati anchor text ili ponekad bez anchora…

Mislim da google nije previse strog oko toga ali ako bas postoji ocit pattern na koji si dobio hiljade linkova onda tu nesto ne valja i mogli bi zanemariti te linkove, a to zanemarivanje te spusti par mjesta nize.

Mislim da je kod mene problem što sam za ključnu riječ koja se nalazi i u domeni došao kroz 2 mjeseca na prvo mjesto. Sigurno da nije prirodno i zato sam vjerojatno poslan na hlađenje. Al nije problem ako me vrate nazad pa makar i za par mjeseci.

A kak je pustiš da se safta ?
Jel je postaviš na host i nešto na index stranici ili je samo kupiš i to je to ?

[quote=“webjumfer”]A kak je pustiš da se safta ?
Jel je postaviš na host i nešto na index stranici ili je samo kupiš i to je to ?[/quote]

Stavim neki jednostavan sadržaj + title + description i polinkam samo sa jednog sajta kako bi se brže indexiralo.

ok tnx :doki:

Ja se uopce ne obazirem koliko backlinkova napravim dnevno ako linkam, sto vise to bolje. I svi mi sajtovi dobro stoje, nece google banat sajt ili nesto.

Sta bi se trebalo npr. desit sa facebook.com koji dnevno dobiva na milijune baclinkova…nista.

Ma naravno, doduse ne zahvalno je porediti bilo sta sa Facebookom u bilo kom kontextu, mada imas pravo vezano za te backlinkove…kazem opet, video sam jedan domaci sajt koji je sagradio 100k backlinkova za 2 meseca postojanja i naravno google ga obozava…

Tako da mislim da je previse pompe oko sandboxa i slicnih stvari…postepeno gradjenje backlinkova sa raznoraznih izvora je potpuno safe i preporucljivo…

Brzina dobivanja linkova i nema neku logicnu podlogu za penaliziranje jer danas se pravi projekti pokrecu eksplozivno sa hiljade linkova.

Ali nacin na koji dobivas linkove moze ukazati na manipulaciju sa rezultatima (primjer - svi linkovi s istim anchorom).

Najcesce je za penaliziranje kriva promjena na tvojoj stranici, a ne linkovi. Jer najgore sto Google moze uraditi je zanemariti linkove, nece nikoga penalizirati zbog “losih” linkova.

Jesi li nesto drasticno mijenjao na sajtu? Linkao na neke sajtove?

Nisam ništa drastično mjenjao, nego tu i tamo.
A jedini link na tome site-u je pornolinkovi.com i ne vidim da bi tu trebalo biti problema.
Al eto baš mi je s jedne strane drago jer ću nešto novo naučiti. A sad ću se boriti za drugu ključnu riječ i baš me zanima kako će se situacija odvijati jer krečem od ničega.

[quote=“DavidVictor”]Ma naravno, doduse ne zahvalno je porediti bilo sta sa Facebookom u bilo kom kontextu, mada imas pravo vezano za te backlinkove…kazem opet, video sam jedan domaci sajt koji je sagradio 100k backlinkova za 2 meseca postojanja i naravno google ga obozava…

Tako da mislim da je previse pompe oko sandboxa i slicnih stvari…postepeno gradjenje backlinkova sa raznoraznih izvora je potpuno safe i preporucljivo…[/quote]

Zapeo si za taj “domaći” (što god to značilo) sajt koji je natrkeljo 100k linkova.
Daj stavi link od tog sajta da vidimo to čudo neviđeno.

Kažeš 2 mjeseca postoji sajt. Webjumfer kaže da je njegov sajt zapao u probleme nakon 3 mjeseca. Ništa još nije gotovo. :slight_smile:

Spominju se “pravi” projekti koji odmah na početku dobiju brdo linkova.
Istina.
Treba znati razliku između linkova koju napravi neki XYZ lik u mjesec dana i linkova koju dobije recimo nova stranica za masovnu kupovinu, npr. kupime.hr.