Google Update - ima li promjena kod vas

Bas gledam konkurenciju objavili su clanak na indexu i dobili vjetar u leda. Njihov PR clanak u toj rubrici kosta 3000kn. Nije mala para, al mislim da uz kvalitetne clanke i jedan rakav link godisnje odradis dobar posao…

Nažalost nisam pročitao, lično iskustvo. Izgleda nas ima još koji su tu zakucani na oko 400 poseta dnevno. Hm baš čudno, kao da gugl ima neku novu vrstu sandboxa gde jednostavno odredjene sajtove limitira na tu neku posetu i ni makac dalje. E sad da li će i kada možda pustiti da sajtovi prokinu preko toga videćemo.

U svakom slučaju do pre 2 meseca dok nisu krenuli ponovo gugl update-ovi, mogao je novi sajt relativno brzo da počne da dobija posetu ako pogodiš keywordse, nije se morao dugo čekati da izadje iz sandboxa. Sada za nove sajtove izgleda ponovo ima duboki sandbox plus random limitiranje na 400 poseta dnevno. Baš uvrnuto.

Ja sam imala dosta srece po pitanju novog weba koji je krenuo u veljači. Mogu rec da su mi dosta brzo krenule posjete s Googla, sad nakon 4 mjeseca imam između 50 i 70 na dan s Googla. Barem ja mislim da je to dobro za 4 mj star web.

Kod mene je sve ok i nema promena. Sajt koji sam krajem aprila postavio bio je jedno mesec u sandboxu, i ond je krenuo da rangira po malo, krajem maja sam nagurao linkova i evo ga zadnja tri dana po 10tak ljudi ima. Videcemo za dalje.

1 Like

Kakvi su ti beklinkovi na tom sajtu dje si zakucan na oko 400 posjeta? Ima li ih sa bar nekoliko sa jakih sajtova? Jel u pitanju ova cifra oko 400 za jedan il vise sajtova?

Na jednom, domacem, sam primetio drastican pad, sa 1200-1500 na dan, na oko 500-600.
Na drugom, slicnom koji je samo za jedno trziste, kednu zemlju, primecen je neki rast, za nekih 50%.

1 Like

U pitanje je 3 sajta, svi su na engleskom. Jedan je za 2-3 meseca dostigao oko 800 poseta dnevno, onda ga je gugl sasekao na 400 i tu stoji sa blagom tendencijom pada. Drugi sajt je išao za slično vreme do 600 dnevno, pa ga gugl isto sasekao na 400, s tim što on ima tendenciju vraćanja, pošto je trenutno došao do oko 500 dnevno. I imamo slučaj trećeg sajta koji je postepeno rastao do 400 poseta dnevno i sada stoji tu već neka 2 meseca otprilike.

Što se linkova tiče nijedan od 3 sajta nema nijedan sagradjeni link, sve se pušta prirodno. Otud jako čudno ponašanje gugla za prva dva sajta, dok bi stagnacija trećeg sajta mogla navodno da se objasni nedostatkom linkova.

Inače, gugl je poslednjim apdejtima kao i ranije, najviše pogadjao sajtove koji imaju linkove, često i one sa jako čistim backlink profilima, tako da gugl jebeš ga treba da se odluči za ono staro: hoće kaki-neće kaki. Čas mu smetaju linkovi, čas mu smeta kad nema linkova. :smiley:

U svakom slučaju imam uzorak od jako velikog broja sajtova, tako da verujte mi, ono što ih sve povezuje je da je gugl postao sada totalno nepredvidljiv.

2 Likes

ja mislim da guglu ne smetaju linkovi ka sadržaju koji bi sam od sebe rangirao npr bez ijednog linka ako članak rangira na 12 poziciji mislim da guglu neće smetat linkovi ka tom članku, ali ako neki članak ne rangira ili rangira na lupam 89 poziciji onda uguravanje tog članka na prvu stranu gugla mu vjerovatno smeta. čak mislim da ni loši linkovi ne smetaju u prvom slučaju, a u drugom slučaju i dobri linkovi mogu zasmetat guglu. to je neka moja teorija koja naravno lako može biti netačna.

2 Likes

Da, ima smisla to što kažeš. Treba možda najbolje sačekati da sajt počne davati neki feedback pa ga onda malo pogurati. Videćemo, valjda će se uskoro stabilizovati ovo gugl osciliranje pozicija pa da možemo neke zaključke izvesti.

Na svaki njihov update ja odgovorim sa još članaka, i još malo, pa još par njih… čuvam konstantan rast posjeta tako, nije da nemam šta drugo raditi…

Koji se ■■■■■ dešava kod mene ?

Nakon update-a su mi smanjili traffic, sada vidim na anlytics-u da nemam uopšte posjeta sa google.com/ba/rs/hr

Sajt je indexiran i nadjem sa ga site:imesajta.com …

Zadnja dva dana nekakakv pad na jednoj od stranica:

Meni zadnja 2 dana porasla posjeta na 2 weba.

meni na jednom, za nekih 20-30%

Taman je prije par dana izašao novi Google update pa je vjerojatno do toga: https://www.searchenginejournal.com/google-speed-update-is-rolling-out-now-for-all-users/260293/

1 Like

Kod mene sve po starom :slight_smile:

Izgleda da je site samo malo zaplesao, tek je pola dana a vec je na projecnom broju korisnika.

Zna gugl poslije nekih dodavanja (dobijanja) beklinkova ovo ucinjet, par dana srusit posjetu pa podici. Mozda se to desilo i kod tebe

Da li je neko skoro pokrecao adult sajtove kakvo je stanje sada, znam da je jedno vrijeme google sve presjekao…

2 posts were merged into an existing topic: Winter is coming: Google September 2019 core update


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja