Winter is coming: Google September 2019 core update

I kod mene na eng sajtovi sve isto za sada, nadam se da ce tako i da ostane.

Strani su porasli. Vidjecu koliko za par dana. Ali domaci se za dvije najbitnije kljucne rijeci koje su na br.1 bile godinama, totalno srucio! :eyes: Glupost. Nadam se da ce biti korekcija tu, jer su prosto mnogo losi sajtovi sad na vrhu.

Kako ste prošli? Juče je krenulo: https://www.seroundtable.com/category/google-updates

Kod mene sajtovi na eng su skoro svi nagradjeni za sada, dok su na domaćem health sajtovi nagradjeni, a zabavne niše uglavnom potkačene malo.

kod mene sve isto. ne vidim nikakve promjene za sad

Izgleda da je ovaj update više pogodio lokalne pretrage, pošto i kod mene na domaćim dosta nelogičnosti. Videćemo za par dana kad se slegne da li je to to za sada.

Prekljuce je bio novi update ima li promene kod vas, kod mene neki skok od 25% na svim sajtovima na kojima radim redovno.

Kod mene pokosen ovaj adult sto je i u junu, pad za 50%

kakvi su ti beklinkovi ka tom adult sajtu?

Nisam ih ni gradio, to je onaj sajt sto sam pisao tamo u onoj temi sa redirekcijom. Vidjecemo jos ovo koji dan hoce li se normalizovati. Jucer i danas je katastrofa…

Ostali sajtovi bez promjena.

oće gugl da obara sajtove sa malo ili nimalo linkova pogotovo ako se ne drze onih smjernica što na onoj drugoj temi postavih a rijetko ko se od nas drži

1 Like

Kod mene na ovom glavnom affiliate sajtu jucer i danas porast za oko 20 %. Ali necu se prerano veselit, javim nakon par dana kakvo je stanje.

3 Likeova

Po Semrush sensoru ovo prakticno i nije apdejt, verovatno ce tek da se dese prava pomeranja.

Polako tek je 25. kreno update koji ce roll out nekoliko dana, po meni za sedmicu-dvije se tek mogu vidjeti rezultati.
Ali evo Velika Britanija npr. ima vec neki promjena, pogotovo news kategorija.

Koliko zasad vidim na semrushu 5 ili 6 keyworda je doslo sa 5-6-7 mjesta na prvo ili drugo, sto je ocito razlog ovog povecanja posjete. Gledano samo jucer posjeta se povecala za 50 %.

2 Likeova

Mene je za ključnu riječ za koju rangiram već valjda godinu dana i imam dobre posjete prestigao web koji je ukrao moj članak i dodao još 4000 riječi (vj ukradene od nekog drugog) pa sad ima više od 5000 riječi, ima domain authority 8, star svega par mjeseci, izgleda socijalno… Ako mi nešto može dignut tlak to je kad vidim takve situacije ahh. Ukradu članak i onda ih Google nagradi boljom pozicijom na Googlu. A ja skoro već ni nemam posjete. Očito je kod Googla samo bitan broj riječi koje članak ima. Oni imaju više od 5000 riječi, ja imam 1600, nije bitno šta moja stranica ima dobar domain authority, već godinama objavljuje koristan sadržaj, liči na nešto. Očito je samo bitno tko će više riječi napisat, nebitno jel to fluff sadržaj koji ničemu ne služi. Kao da će neka osoba ić čitat 5000 riječi na tu temu, imaju ljudi i pametnijeg posla.

Mene iskreno i zivciraju clanci sa 1k+ znakova, pa nemam vremena citati wannabe znanstveni rad o nekoj pizdariji, serviraj mi ono jasno i kratko glavne informacije i bok.
Cim vidim teksta za 10 min citanja, gasim stranicu i idem dalje, nemam vremena kopati informaciju u moru bljezgarija, prije cu naletiti na drugi sajt s potrebnim info.

5 Likeova

Mozda je to samo pretumbavanje u rezultatima, sve ce to doc na svoje za koji dan :slight_smile:

U svakom slucaju, poslala sam onaj DMCA copyright infringement Googlu pa se nadam da ce ih sankcionirati.

1 Like

i ja sam vidio slične stvari da se dešavaju. pored glavnog sadržaja doda se još ne pretjerano korisnog ali relativno relevantnog sadržaja samo da je obimnije da se provuku relevante fraze kroz još podnaslova i kroz tekst i gugl često nagradi to. Moguće da je i par beklinkova odrađeno koje je sakrio ili koji se još ne vide ka tom članku i onda ako nemaš beklinkova vjerovatno će ga gugl zakucat iznad.

ovo krenh pisat prije sat dva pa ne objavih. a on(a) je tvoj tekst bukvalno kopirao? nije mjenjao? ako je tako prije no što gugl reaguje (a pitanje je da li će) moguće da će hosting mnogo brže reagovat pa ti je možda dobro da i hostingu đe smješten taj sajt pošalješ taj DMCA copyright infringment. ako je sajt na nekom cloud servisu kontaktiraj taj cloud takođe sa prijavom da ti daju podatke o hostingu sajta. ukoliko je neki hosting poznatiji i u “normalnijim” zemljama trebalo bi da ga natjeraju da obriše to što si prijavila u roku 24h ili mu suspenduju akaunt. i ja sam imao takvo iskustvo na hawkhostu zbog dmca prijave kad sam koristio tuđu sliku,dali mi 24h da obrišem sliku đe god se pojavljuje. a čitao sam da je tako i na većini hostinga koji se koriste kad stigne dmca prijava, tako da probaj i na taj način.

Doslovno copy paste, tu i tamo je dodana neka rečenica između mojih rečenica ali uglavnom je sve copy paste. Probat ću tu prijavu njihovom hostingu, hvala na ideji :smiley: Kod Hostgatora su, nadam se da će bit susretljivi.