Hosteri na ovom forumu?

Pratim uglavnom hosting teme na webmajstorima no primjećujem da se uglavnom rasprave svode na reklamiranje par malih domaćih hostera koji se još nisu dokazali na tržištu.

To uglavnom završi trollanjem po temi ili reklamiranjem samoga sebe.

Kao primjer trollanja navodim temu 4 dana akcija: 50% OFF na sve Web i VPS hosting pakete

Mislim da bi administracija foruma trebala uvesti jasna pravila u temama kako bi se izbjeglo trolanje i spamanje po temama. Ideja foruma je da bude konstruktivan za posjetitelje/članove a ne prčija za reklamiranje par pojedinaca koji svi zajedno nemaju prihoda 500 tisuća kuna godišnje.

Dodatno ću navesti:

Hosting se nudi od članova koji nemaju elementarno znanje o hostingu kojim se bave, čast izuzecima no takvi su vrlo rijetki.

5 Likeova

Poržavam, zato je mi smeta što svaka druga tema završi
reklamnim linkovima hostera. Kad god netko ima neki problem
ili pitanje - eto njih sa svojim akcijamai i riješenjima koja se svode
na to da se prebace kod njih.

Dovoljno je u search upisati hosting akcija.
Sve je očito.

Zna se kako se oglašava ako želiš biti svugdje
i stalno vidljiv na nekom sajtu - zakupiš mjesto, potaviš banner.

A ovo je otišlo u apsurd.
Forum webmajstori je postao forum hostingakcije.

2 Likeova

Mislim da netreba, ako se neboje reklamirati ovdje. jer kada vidis neke kakve cijene imaju anspram inozemnih onda ti je sve jasno i ja uvijek operem po takvim hosterima bez dlake na jeziku.

nedavno je neki lik otvorio topic kako mu je sajt spor i da mu se rusi, a hosting palca 7 puta vise engo sto bi taj isti palcao vani, nakraju je pogasio sve moguce pluginove na wordpressu koji su se dali pogasiti is ada mu sajt radi. A nazalost takav site bi radio onda i na shared hostingu…

imas takvih nebuloza, ali vise manje cijenovno su nasi van konkurencije, kao sto sam napisao, oni mogu prodat host nekim udrugama, nekim firmama koje neznaju sto je to internet i takvima. mislim da zbog toga hostovi kod nas postoje, cast izuzecima koje osobno ne koristim ali sam vidio da imaju neke razumne cijene.

@ninochka odnosi li se ovo i na nas, a ako da koji dio?

Pogledajte naše usluge, da se dogovorimo za popust :slight_smile: - http://x61.ch/bd3af7

Kolega, pitanje nije islo vas. Uostalom i vi reklamirate sebe da nekome instalirate vestacp i podesite security za 10 eura ili koliko vec, naravno na crno i bez racuna.

Sve dok sam ljudima dostupan cijeli dan putem Skype i Viber a oni spremni platit moje prstice meni se jebe.

Svaki server setupiram kao da setupiram sebi, ne fusherim nikome ono preko kurca brzinski. Ne treba mi web sajt, ne treba mi portfolio, ne treba mi firma, ne trebaju mi racuni ni kase… Kome trebaju moje uslugu nadju me i zamole da odradim te plate na dogovoreni nacin. Dosad niko nije kontaktirao da ima problema, osim kad su htjeli nadogradnju Veste na zadnju verziju…

A tih 10€ zaradim svojim rukama i vremenom, ne kradem ih. I bas me zaboli ■■■■■ sto ne mogu ispostaviti komadic papira, kao sto zaboli i moje klijente za to pa nikad ne traze…

Il ti postavio server pod imenom firme Serverlab, il ja uspostavio kao fizicko lice na svoj obraz, isti ga ■■■■■ dodje. Svako ima svoju shemu instaliranja stvari na clean server.

A velika mi je prednost za kvalitet sto sam jebeni perfekcionista, sto ako se desi da slucajno fulim 1 slovo, brisem sve i setupiram sve ispocetka. Pa ti vidi, meni mozak ne dozvoljava da nesto izozastavim nedovrseno. Perfekcionizam [discuss]

1 Like

Da, između ostalih no na vas nešto manje.

Klikni na history svojih postova i vidi da često nudiš preseljenje kod sebe, po mojem mišljenju je to bezveze i korištenje foruma isključivo u promocijske svrhe.

Više bih mogao napisati o druga dva hostera koji su aktualni na forumu.

S obzirom da je moja tema navedena kao referenca, osjećam demokratsku potrebu odgovoriti:
@Nonocka - ako sam bilo sto lose napravio osim da sam ponudio 4 dana promocijskih cijena za nase usluge i još uz to zamolio admina da odmah zatvori temu (što nije napravljeno) predosjećajući da će se pretvoriti u glupu trakavicu, javno se ispričavam i tebi i svima koji su se osjetili na bilo koji način povrijeđeni.
Ukoliko je opaska ‘elementarno znanje o hostingu’ na bilo koji način asocirala na mene, onda su najveće svjetske CDN, GPN, GDN i VPN tvrtke koje koriste po nekoliko naših dediciranih servera u ogromnoj zabludi - dobro bi bilo da ih kontaktirate i objasnite da imaju posla s nekim tko ne zna što radi. Pri tome mislim na BiScience, Highwinds, IPVanish, Privax, WTFast, Host Protocol…slobodno ih izgooglajte ako ne znate tko su.
Još nešto: molim nađite mi moj post gdje sam bilo koga nagovarao da ‘pređe kod nas’.
Pozdrav za sve članove foruma, odjavljujem se :wink:
P.S. Ovo je ipak mala bara puna krokodila.

Sori, ali ovaj tvoj post zvuci kao samoreklamiranje i promocija sebe :smiley: Ne znam otkuda ovi komentari, ali sto ti mislis da mi nismo dostupni? I ne znam tko krade kome novac i tko fushari, za pocetak.[quote=“bc2, post:7, topic:25424”]
Il ti postavio server pod imenom firme Serverlab, il ja uspostavio kao fizicko lice na svoj obraz, isti ga ■■■■■ dodje. Svako ima svoju shemu instaliranja stvari na clean server
[/quote]E pa nije isti vrag. Ti radis na crno, a ja placam porez i doprinose i jos 10 nameta. Nemam vremena ni volje se natezat u ovom threadu s tobom “perfekcionistom” sto se se inace podrazumijeva u poslovnom svijetu. Inace propadnes.

@Nonocka Ok, mislio sam da imas neki komentar na strucnost. Sto se tice reklamiranja na forumu, pretjeralo se, slazem se, neki vise neki manje. Sjecam se pocetkom godine krenuli smo s threadom akcija u oglasima, ako se dobro sjecam. Ubrzo nakon toga smo platili oglas na forumu, a ti novci ce otici onome tko osvoji natjecaj za najbolji topic na forumu. Sad u zadnje vrijeme se natrpalo tih oglasa, mislim da smo mi ostali u granicama tolerancije.

Slobodno odskrolaj jos malo vise u povijest pa ces vidjeti da nije bas da se reklamiramo u svakom threadu, dapace u vecini ne. Od onog sto se mogu sada nabrzaka sjetiti, pomogao sam for free:
@webmajstor007 cpanel iskon mailovi
@kristijan imao je problema s kloxom pa je stavio vestu na tcomov vps,a pomogao sam mu to upogoniti
@Delija icebluehost korisnik, u prepisci s nama zavrsio kod online, koliko vidim zadovoljan je, nije nas korisnik
@Dooki koji lajka ovaj thread, na private dobio savjet da pogleda AWS pa je na kraju zavrsio tamo s aplikacijom
@Horz i @dadaas mozda im je sto pomoglo od mojih informacija u komentarima, ne znam, ali ih nisam navlacio na to da predju k meni
@bozoou kod nas, ibh prebjeg :smiley:
@Gadafi - kod nas, zadovoljan

Bilo je jos tu nekih wordpress hacked pitanja, cron pitanja, tehnickih pitanja, problemi s NOD32 listingom domena itd. Ne sjecam se vise ovako napamet. Toliko od mene, dobio sam sto sam htio. Ostatak pozz i kolegi ControlEngu :smiley:

koliko vidim serverlab placa reklamni prostor pa vjerujem da imaju pravo se reklamirat i tekstualno.

Ako se tu i tamo nekome ponudi ensto nije problem, jer dosta njih pomaze i aktivni su na forumu.

@Nonocka za 10Eura? To mora da je jako lose ili je to neki one click setup ili nesto takvo? Jer negdje sam citao i netko mi je rekao (vjerojatno ovi sto imaju host) da jedan sat systemca stoji 300 kuna.
Sto bi znacilo da ti server sredis za pola sata. Znaci bez nekog advance securitya, bez neke prevelike optimizacije, jer se to u manje nemoze napraviti. Ali dobro koliko vidim vestacp je u igri pa predpostavljam da je to onda:
sudo apt-get install vestapc

i to je to?

Nije to to, samo sudo apt-get install vestapc

A zasto je 10€ pocetna cijena? Pa vidi, u Bosni konobari rade po cijeli dan za 10-15 eur dnevnice (ne satnice). Meni je extra sa strane zaradit za to vrijeme taj novac… Nek imam 3 klijenta eto mi 30€, dok ostali sljakaju cijeli dan.

Zasto ja da za 30 minuta (zavisi resursa servera i mreze) ne zaradim tih 10€, a ljudima podesim sve tip top ako sam vec uvjezban?

Primjer ti dajem, neko se cijeli dan muci da napravi mySQL bazu i instalira pisljivi WordPress, dok je nekom to rutina od 2 minute posla?

1 Like

Krivo sam gore quotao noncku, a trebao sam bc2.

Ako ti usporedjujes osobu koja upravlja serverom s konobarom onda dobro. Mozda si trebao biti konobar.

Nekazem da je 10 eura malo, nego kazem sto dajes za 10 eura? Ako to nije samo instaliranje Vestacp onda sto je u tom paketu? Ovdje ja govorim da za 10 eura je dobro da dajes samo vestacp, jer za drugo bi trebao malo vise naplatiti.

Znas koliko meni puca ona stvar sto ja firmama “kradem” posao? 0%

Nit me zanima sto oni placaju porez… Jel sad ja trebam osnovat firmu kako bi se dokazivao drugoj firmi?

A moja stvar je hocu li raditi za 99 centi ili 10€ ili 1000000€, ako ti radis za vise radi ko ti brani. Ja imam svoju cijenu kakva je takva je, moja je. Nit ja hranim tebe, nit ti hranis mene. A ako te zanima sta ja sve to radim, zakupi sebi VPS, plati meni da setup za web uradim pa razlazi sta sam ja sve uradio po logovima. Nisam ja duzan da tebi kao mom ne-klijentu objasnjavam sta radim a pogotovo konkunreciji.

P.S na ovom forumu ja nikome ne namecem svoje usluge po tudjim temama.

Nemoj odmah skakat na zadnje noge, ja sam samo pitao sto radis za 10 eura. Ali ako je to tajna dobro: ja ovdje caskam objektivno, pa ovo o hrani, tvojem vremenu, dali si ti eprfekcionist ili slampavac je meni cisto svejedno. A ako nezelis razgovarati napisi ne razgovara mi se.

Nije da je meni sad od zivotne vaznosti kako ti slozis server, ovo je forum, ti nudis uslugu i ja te pitam sto ti slozis za to. A ti odgovaras jezikom nekog balavca s ceste…

Oprosti ali kako se peru firme koje prodaju muda pod bubrege na voom forumu, tako ce se bogami prati i pojedinci koji uvaljuju ljudima govna.

P.S. nekazm da ti to radis, ali prema nacinu tvojeg pisanja se vidi da nesto muljas…

dobio si privatnu poruku

Pozdrav,

slazem se da se malo pretjeruje sa reklamiranjem, tako da od sada molim da se prijavi svaka poruka u kojoj se neki hoster reklamira a da nitko nije pitao za preporuku hosting provider-a. Takva ce poruka biti obrisana a autor upozoren.

Hvala

2 Likeova

Istina, i ragovarao sam telfonski ako se ne varam sa dotičnim, samo susretljivost i volja za pomoći.
Serverlab ne ubrajam u one koje se gađa ovom temom. To je moje mišljenje. Naime ni riječi čovjek nije morao reći nikome, jer sve to znanje trebalo je naučiti, uložiti vremena.

Neću spominjati nikoga, drago mi je da ljudi imaju neki biznis, da se vodi, da se reklamira, znači da imaju pouzdanja u sebe i uslugu koju nude.
Imamo i loši i dobri kupci temu, te ako netko je imao problem s nekim od njih neka tamo okači temu , “Čuj ova i ova firma mulja”.

Ali činjenica je da što se tiče ponuda, najviše ponuda na ovom forumu ima za hosting, možda zato jer ga svi trebaju.
Web bi bio suvišan, jer svi rade web ovdje manje više, a nemaju svi svoj privatni hosting.

Mislim da zato što i dalje ima ljudi ovdje koji žele dati informacije drugima, koji uče, ovo je još uvijek super mjesto za pitati starije kolege, iskusnije, koji će usmjeriti ekipu, kao i mene prije par godina. Sve to košta vremena, truda, i hvala onima koji dijele svoje znanje.

Hosting reklame na takvim temama jedino što naprave mali rez, naime, teme koje teku svojim tokom oko nekog problema netko ih presječe sa hosting temama na običan spomen riječi server, hosting itd, pa se malo “izgubi nit”. To je jedini minus po meni, i naravno kada netko bez rukavica (misli da je u rukavicama),izjavi direktno, kao da smo svi glupi neuki: “Eto zato što si uzeo tamo hosting”.

1 Like

… i više nego pomogao, hvala puno :slight_smile:

Nema na cemu :smiley: