Hosting za socialnu mrežu (cijene kod nas i vani)

Poštovanje svima koliko vas ima :slight_smile: fora je imati ovako jedan specifičan forum za tu i tamo postaviti koje pitanje na pravo mjesto. I drago mi je da idalje funkcionirate :wink:

Slozio sam socialnu mreži i planiram uskoro krenuti s njom, očekujem 1000 korisnika u prva 3 tjedna no trenutno sam na jednom hrvatskom hostingu (doduše neznam gdje su im serveri ali znam da za 500kn imam 1gb prostora)

Sa 1gb nemogu imati normalnu socialnu mrezu pa sam naisao na razne strane hostinge sa unlimited storage i unlimited bandwith. Po recimo 4 - 8 dolara po mjesecu.

Pa me zanima vaše misljenje… koliko je to standardno u svijetu weba, hostinga, i interneta opcenito danas (2012 g)… to je danas sasvim normalna stvar da za 5 dolara mjeecno mozes imat unlimited kod nekog jako solidnog provajdera?

(moja najveca briga je svakodnevno uploudanje slika sa strane usera a ja im to , ako zelim ok projekt, nebi smio ograniciti) i stoga sam u potrazi za nekim top provajderom koj ima cijene koje sam naveo gore.

Puno hvala na bilo kojem odgovoru…

Treba da prvo shvatiš da ne postoji “unlimited” već nemjerljivo na fer osnovi. Hostinzi koji nude unlimited, kad im ugroziš server jer vučeš previše resursa jednostavno te ukinu bez najave.

A isto tako 500kn za 1gb prostora zvuči nevjerovatno. _

Koji je to hosting ako nije tajna?

Ko je najveca manga , goDaddy ? (koj bi vi hosting svojem frendu preporucili da otvara socialnu mrezu?)

Nebi reko da bi mogli zakrčit hosting do te mjere, ipak su to samo slike… ali shvacam sta mi govorite.

Nebi htio drugima poso uništavat pa tako nebi javno govorio o tuđim cijenama, pogotovo ako je riječ o Hrv.

Ja bi rekao da je ‘glavna manga’ za hosting Hostgator.

A ovo što sam te pitao gdje si to kupio host - htio sam reć da je to prevelika cijena za dobiveno.

hiper preporučio bi ti da uzmeš hostgator. za slike stavi skriptu da slika zauzme manje memorije dok vizualna kvaliteta ostane ista

Šta se čudiš wmd ima 350mb 295 kuna godišnje
hostingcentar 1 gb 400 kuna
plus 1gb 443 kn

[quote=“mrcina”]A isto tako 500kn za 1gb prostora zvuči nevjerovatno. _

Koji je to hosting ako nije tajna?[/quote]

[quote=“kres0”]Šta se čudiš wmd ima 350mb 295 kuna godišnje
hostingcentar 1 gb 400 kuna
plus 1gb 443 kn[/quote]

S obzirom da sam već odavno rekao da od domaćih firmi simpatiziram InfoNET, gdje hostam nekoliko stranica, moram reć da za 200kn dobijem jednako dobru, ako ne i bolju uslugu. To je velika razlika u cijeni.

Ok je imat nekog domaceg (Hrv providera) ako imas mali web za firmu ili slicno… za ovo sta ja radim mi doslovno treba neko ko je top 5 u svijetu. Zasto bi koristio usluge nekoga ko nema veze sa top 5…nema mi smisla.

Vec sam poceo gledati reviewe o Hostgatoru…

Hvala vam na savjetima. Jel ima jos neko u samom vrhu s hostgatorom?

I kreso, di bi mogao doznati vise o toj skripti?

thx

ipage imas domenu i dosta prostora za 4˘$ mjesecno :smiley:

Jedina domaca hosting fima kojoj bi povjerio enterprise projekt koji ce imati ogroman server load i na kojem stvarno trebaju raditi strucnjaci je plus.hr

Ne kazem da ne postoje i druge dobre hosting firme, ali za plusovce znam koliko su jaki i za njih mogu garantirati :slight_smile:

Ali to definitivno nije “low cost solution” nego solucija koju preporucam u slucaju da vam je kvaliteta usluge na prvom mjestu.

Meni 4 i 8 dolara ne radi neku razliku.

Ali uljeva mi povjerenje kad znam da je neko velik u hostingu ko sto je google u searchu ili kao što je facebook u socialnim mrežama.
To je sve šta me zanima.

[quote=“hiper”]Meni 4 i 8 dolara ne radi neku razliku.

Ali uljeva mi povjerenje kad znam da je neko velik u hostingu ko sto je google u searchu ili kao što je facebook u socialnim mrežama.
To je sve šta me zanima.[/quote]

Ja sam pricao vise o razmjerima tipa 30 000 € mjesecno a ne 4 i 8 dolara. Ako misliš voziti enterprise projekt na shared hostingu, nemoj se dovodit u zabludu :slight_smile:

Zapravo sam Mikou rekao da mi nije razlika. Nego da mi je najbitnije to da je hosting top 5 na svijetu. Mislim da je za start ok, valjda i sam znaš da treba početi i vidit kako ide projekt prije nego uložiš veci novac. Misliš da Hostgator nebi bio dovoljno dobar za to?

Na plusu imam 3 weba , no …nemogu reci ni da su dobri ni da su losi, vec da svoj posao ok obavljaju. Nisam imo nikakvih problema.

[quote=“hiper”]Zapravo sam Mikou rekao da mi nije razlika. Nego da mi je najbitnije to da je hosting top 5 na svijetu. Mislim da je za start ok, valjda i sam znaš da treba početi i vidit kako ide projekt prije nego uložiš veci novac. Misliš da Hostgator nebi bio dovoljno dobar za to?

Na plusu imam 3 weba , no …nemogu reci ni da su dobri ni da su losi, vec da svoj posao ok obavljaju. Nisam imo nikakvih problema.[/quote]

U principu, jedna je stvar biti u top 5 po broju hostanih domena a potpuno druga biti hosting za zahtjevne i velike aplikacije. Prva znaci da si odabrao kao hosting firma taj poslovni model i ganjas siroku publiku, dajes im vise resursa nego sto ti je isplativo i znas da vecina nece iskoristiti sve, a ako se neko bas i otrgne kontroli pokriven si kroz TOS da mu malo promjenis uvjete usluge ili otkažeš suradnju. Drugi model je hostanje ogromnih i zahtjevnih sustava. Znaci da temeljis poslovanje na kvaliteti usluge i timu strucnjaka, vrhunskom softwareu i hardwareu a ne na kolicini hostanih domena. Naravno, postoje i firme koje rade i jedno i drugo :slight_smile:

Odličan ti je odgovor :slight_smile:

Ono šta na mom webu pretstavlja problem je upload slika, postoji wall kao i na facebooku i to je sve šta mi predstavlja problem. Sve te aplikacije koje imam instalirane su jednostavne i iza svega ne stoji ništa posebno i komplicirano… tako da web sam po sebi je ništa teškog.

Jel imaš ti kakav hosting osim plusa za sugerirat za takvo što? , koji me po mogucnosti nece iskljucit ako dnevno uploadamo gigabajt ili 2 slika.

Ovako banirat če te svaki
Ako misliš tolko slika uploadati treba ti dedicated hosting oko 1 do 2 tb koji ti stoji oko 200$ dolara mjesečno pa ti vidi

Ako hočeš biti novi facebook onda ti treba ovo
http://www.gadgeterija.net/2011/10/29/facebookova-serverska-farma-na-rubu-arktickog-kruga/

više o php skripti

@woot(what)

Izvini o kakvim ti ciframa pricas 30 hiljada eura mjesecno i slicno, ko ima takav projekat na balkanu da mu treba toliko keša za odrzavanje samo servera. Radio sam na dernek.ba kao glob mod i imali su dedicated od 200 $ mjeseceno a znamo koji je to gigant bio.

Znaš i sam da ne pričam o skoro milijardu usera koji uploudaju komplet albume :slight_smile: nego par tisuca korisnika koji imaju limitiranu profil galeriju na 10 slika. Ali na wallu mogu uploudat koliko žele i to po jednu… sad koliko bi to dnevno moglo bit MB ja stvarno neznam…

koliko MB ili GB dnevno je riskantno za ovakve hostinge popot hostgatora ?

možda mi je najbolje da kontaktiram decka koj je napravio dernek ba, imam tu mogucnost.

kreso hvala na info o Skripti

[quote=“hiper”]Odličan ti je odgovor :slight_smile:

Ono šta na mom webu pretstavlja problem je upload slika, postoji wall kao i na facebooku i to je sve šta mi predstavlja problem. Sve te aplikacije koje imam instalirane su jednostavne i iza svega ne stoji ništa posebno i komplicirano… tako da web sam po sebi je ništa teškog.

Jel imaš ti kakav hosting osim plusa za sugerirat za takvo što? , koji me po mogucnosti nece iskljucit ako dnevno uploadamo gigabajt ili 2 slika.[/quote]

Znaci treba ti CDN? Pogledaj si ovo, imas i pricing

[quote=“unix”]@woot(what)

Izvini o kakvim ti ciframa pricas 30 hiljada eura mjesecno i slicno, ko ima takav projekat na balkanu da mu treba toliko keša za odrzavanje samo servera. Radio sam na dernek.ba kao glob mod i imali su dedicated od 200 $ mjeseceno a znamo koji je to gigant bio.[/quote]

Vjerovo ili ne, ima ih, ne mogu reci ko, NDA… jel :slight_smile: