Evo i par konkretnih ideja… da se vidi način na koji razmišljam. Vidi ovu igračku:
https://www.youtube.com/watch?v=J3rDXccdwEA
- laka za proizvesti
- bezvremeno zanimljiva. (Dok se ne preselimo kao civilizacija u nekakav virtualni prostor)
- i tih 6M pogleda na taj video dokazuje da se to ljudima sviđa
- ostaje samo zadatak osmisliti kreativne videe koji mogu tu igračku prikazati na zanimljiv način…i onda kontaktirati takve influencere. A to uvijek može biti svašta. Npr. prankari vole ovakve gluposti za cimati ljude na ulici… ali doslovice nema ništa loše u tome da onaj koji radi kanal sa hidraulic press da spreša takvu stvar… ili da se experimentalno napravi nekakav koji bi oborio rekord leta u daljinu…itd. mašta je granica.
Ajmo dalje… youtube izbacije sastrane ovo: https://www.youtube.com/watch?v=ZwkCMWrHvyE
Sa samo 63k pretplatnika ovaj video ima 3M pogleda…jasno da se radi opet o publici zanimljivoj stvari.
- Ovo se pak može proizvesi u obliku lampe …u obliku sata…nebo je granica.
- Videi: Social experimenst kanali…općenito ekipa koja voli pričati sa ljudima…može tipa na ulici ispitivati ljude kako to radi? I na taj način praviti zanimljive videe. Može se s tim gadgetom fascinirati mala djeca, pa njih ispitivati kako to radi… Opet…nebo je granica u mašti na koje sve načine će se kreirati video o ovome. (Što nećemo niti mi morati raditi, nego samo nekome pokloniti naše ideje da napravi video za sebe i za nas)
Valjda uzeti u obzir kada se kontaktira youtubera koji je u svom nastanku i koji se trudi…njemu je čast da smo ga prepoznali. On se veseli toj ponudi i to mu je samo po sebi velika motivacija da surađuje. Još ako zna da smo mi za njega riješili proizvodnju i prodaju, a da on treba napraviti samo video koji bi ionako radio u svom životu…on takvu ponudu sretan prihvaća.
Konačna jednadžba je:
dobar product + dobar video = pogledi
dobar product + puno pogleda = prodaja
P.S. izbacio sam doslovice prve dvije stvari koje su mi iskočile na youtubeu…bez ikakvog traganja… a ima mali milijon zanimljivih stvari, te ljudi sami svojim pogledima nam odaju što im je zanimljivo.
P.S.2. vrijedno spomena.
Kada se sa nekim ostvari komunikacija, ona se puno lakše ponovno obnovi…nego kada nekog prvi puta kontaktiramo. Tako da na ovaj način se stvara mreža influencera koje lako ponovno zahaltamo.
To možemo onda puno jednostavnije iskoristiti kod izdavanja nekog novog proizvoda …jer čitava mreža kontakata već postoji.
A da ne govorimo koliko ta mreža kontakata vrijedi kada se neki od njih isklešu u velike youtubere.
Oni će se tada prirodno morati izolirati od bombadiranja mase novih nepoznatih emailova/ponuda, ali mislim da svi ostaju ljudi i da nekome sa kime su ranije komunicirali tokom svog razvoja…da će takvima uvijek odgovarati i čitati njihove poruke. Tako da početna investicija se može kasnije opoloditi u full vrijednu mrežu poznanstava za lakše lansiranje naših kasnijih proizvoda. Još ako se i mi izgradimo putem pa jednog dana podignemo kvalitetu naših proizvoda…rezultat mora biti samo bombastičan.