Irska mi traži poreske informacije u adsense nalogu(računu)

Nisam nista platio. Obracunali porez i stoji dug koji raste😂

1 Like

Ovo je vjerovatno unicredit ovo oduzimanje ti je za transakciju. Nema veze sa Adsense i porezima,. uzmu na primanje plus na konverziju

Unicredit jeste. Dakle oni meni na 162 eura uzmu 20 eura. Na transakciji prije ovoga su uzeli 7.67 + 19, na 191 eur. Koliko tebi tvoja banka uzme?

1 Like

Malo se moram korigovati,sad sam pregledao izvod,po transakciji mi Nova banka uzima oko 3 evra,nije ista cifra za svaku transakciju.A ono 12 po transakciji,to ode dok dodje do mog racuna.I plus 1 evro,za vodjenje racuna.Sto dodje meni oko 31 evro mjesecno,za 2 transakcije.

Ne znam vala, nikad prije nisu uzimali od Instant articles, koliko mi IA uplati toliko je i pristizalo. Zadnju uplatu sam od IA sam imala u maju prosle godine, oko 1700 dolara, banka uzela 15 dolara. U detaljima piše 0, a ne 12 kao kod adsensa. Ne bih se ja ni bavila time, nego ovdje svi pišu da Adsense njima isplati onoliko koliko piše, što kod mene nije slučaj. Ja adsnense ne isplaćujem mjesečno jer ne skupim prag za plaćanje.

koliko ja znam, svaka banka uzme 1-2% za obradu transakcije/konverziju … sve preko toga moze uzimati posrednicka banka a to je vjerovatno kod tebe slucaj … unicredit je najskuplja banka u bih ja mislim … sparkasse i raiffeisen, kod njih posrednicke ne uzimaju %

Razbih ekran na mobu! :rofl: Kao sto sam spomenula vec jednom, prve dvije transakcije, 2021. i 2022. nista mi nije oduzeto, osim sto banka uzme svoje naknadno i meni je sve prikazano u internet bankarstvu, koliko je adsense poslao toliko je bilo na racunu i u detaljima je pisalo eur 0. usd 0. Treca, cetvrta i peta transakcija nije leglo koliko je adsense poslao i u detaljima posiljaoca pisu oduzete cifre 12, 18, 19. Ja znam da je na pocetku bilo sve ok i banka je uzimala koliko je njezino, sad je ovako.

1 Like

Pa kontam, ako je do banke sto nije i prije uzimala, i nema posrednicke banke u mojim podacima

1 Like

Unicredit je najskuplji sto rekose iznad. Bio sam i ja kod njih znali su uzeti i do 50e ako je veci iznos.

Sad sam u Procredit ne uzimaju nista osim konverzije u KM i odrzavanja racuna. A imaju isplatu i u eurima na bankomatu pa mozes i to izvjeci

RF je prije uzimao 5e nevezano za iznos, ne znam kakva je sad situacija sa tom debilbom bankom.

znaci neko je u medjuvremeno poceo klepati 18 e

evo sta kazu na adsense forumu

https://support.google.com/adsense/thread/222698425/payment-not-received-full-amount?hl=en

That amount of difference is usually from a fee charged by an intermediary bank.

Adsense has no control over banking fees.

It’s exactly $15.

That is an amount typical of an intermediary bank charge.

Even if this hasn’t happened before, maybe your bank has used a different intermediary bank this time.

AdSense doesn’t pay receiving bank charges, including intermediary banks used by your bank.

bit ce da je neka posrednicka banka u medjuvremenu pocela marisati

Pa da, ja znam da je pisalo sve 0 0 bez ikakvih naknada, a u posljednje tri transakcije pise prvo, kao na slici, FBCH 0, zatim u jednom iznos 19, u drugom 18, i trecem 12 eura Google advertis. Nazvat cu sutra banku i bas pitat zasto je doslo do promjene, promijenim banku i cao. Barem nisam uzalud placala internet bankarstvo pa mogu vidjet ove sitne detalje.

1 Like

Da dodam i ovo, od IA nikad mi nije oduzeta zarada, isto su iz Irske uplate, tu na svakom piše USD 0. kako ovdje posrednicka banka nista ne uzima. Ja opet ne vjerujem da je do banke, nego do Adsense

fb je slao dolare a google salje eure?

Da, od FB je uvijek sve bilo ok. Na 3000 km banka uzimala oko 26 km. Sto poslaju to legne i banka uzme svoje, a dok od adsensa dođe crkavica svi ugrabe sebi po koji euro ahhahahhaha

razlicite su posrednicke banke za EUR i USD transakcije … ali nisam siguran, moze biti i da adsense to uzme ali bi trebalo negdje pisati u adsense izvjestaju

U Adsense od cifara samo pise ta 162. I ispod gdje piše PDV je samo njihov vat broj
pdv

Da u adsense izveštaju mora pisati koliko su zadržali poreza .Isčešprkao sam na netu kako to izgleda (valjda sam ubo dobro :grin:)
https://support.google.com/adsense/thread/189111895/receiving-payments-from-previously-withheld-income?hl=en

što se tiče posredničkih banaka na primer (ja sam iz Srbije banka intesa) od inteze prilikom otvaranja deviznog pre milion godina sam dobio i za IBAN podatke( instruction for transfer ) pa je za eure banka nemačke (Frankfurt) a za usa dolare neka USA posrednička banka .

Ni jedna ni druga koliko sam video po izveštajima adsense i na bankovnim nisu uzimali proviziju .Banka jeste standardno za LORO doznaku

2 Likeova

iz googlea kazu da posrednicke banke mogu uzeti naknadu, ne znaci da sve uzimaju ali mogu uzimati … ne znam gdje bi drugo moglo nestati ako je u adsense paymentsu jedan iznos, u banci drugi, onda je nestalo u medjuvremenu … google je transparentan barem sto se toga tice

naknada posrednicke banke se samo moze vidjeti u zapisu koji se zove SWIFT MT 103 proof of transfer … tu se sve moze vidjeti, to se moze dobiti od adsensea preko ove forme:

https://support.google.com/adsense/contact/swift_cuf_adsense?sjid=5777463582947381984-EU

2 Likeova

Upravo tako kako si rekao!

Mnogo hvala, baš sam poslala upit

2 Likeova