Tek sad mi odgovorili da oni ne znaju i da njima nije dostupno ko je posrednicka banka ![]()

Bože kod vas u BosnI te banke su živa " komedija"
Imam osećaj otvaraju se kao tezgu što možeš otvoriti na pijaci.
Ma skinuše me s dnevnog reda samo tako.
Da nisam podatke swifta poslala sto mi je adsense proslijedio pa ajd. I da mi nije @limenka2017 rekao ne bih ni znala da to je to njihova posrednicka banka, ali znali su, samo s eprave blentavi. I napisala sam im da pogledaju ponovo prvi email, zahvalila sam se i rekla da cu, posto oni ne znaju, licno poslat email posrednickoj. I tako ce i bit ujutro, nmg naci mail njihov al ima skripta na sajtu pa cu im poslat ihihihiihihihihih ![]()
Tebi bas dosadno
. Predji u Procredit i ne smaraj se sa tim idiotima
Gdje se tačno vidi koliki je ko iznos uzeo i koliko je stiglo?
ChatGPT je kraju napisao(prije toga je svaku linuju objasnio)
The SWIFT MT 103 message shows a payment order from Citibank Ireland to UniCredit Bank Austria for a Google advertising payment of EUR 162.48. The charges are shared, and no additional fees are specified.
Znači ovaj dokument pokazuje samo da je uplata stigla do UniCredit Bank Austria, a šta se posle toga desilo?
ovaj dokument pokazuje sve osim iznosa naknada, citibank → unicredit austria → unicredit bih
dakle ako je citibank poslala 162 a u unicredit bih je stiglo 150 onda su vjerovatno vanzemaljci uzeli naknadu
Gdje u ovom dokumentu piše da je stiglo u Unicredit BiH?
UNCRBA22 je swift kod unicredit dd mostar, pogledaj bolje
:57A:UNCRBA22
To valjda znači da je poslano na tu adresu, a ne da je stiglo
ne kontam sta mi pokusavas reci?
u zapisu pise da je iz citibank krenulo 162 e, da je islo preko unicredit austria i da je stiglo u unicredit dd mostar
i @Dali kaze da joj je stiglo ali 150 e
ne radi se ovdje o tome je li stiglo ili nije, stiglo je ali 15 e manje
ne kontam na sta ciljas
Vjerovatno ga zanima kako chatGPT nije naveo uniCredit mostar kao posljednju “stanicu”. Najbolje da pita chatGPT, koji sigurno smatra Unicredit Austrija i Unicredit Mostar istom bankom
Kao što sam i mislio, ovaj MT pokazuje da je google uplatio 162e i da je stiglo do BKAUATWWXXXX, a visina naknade je bila 0 EUR.
Nakon toga ima drugi MT koji pokazuje šta se dalje desilo i tačnu visinu naknade (:71F:EUR)…
Znači ovaj dokument pokazuje i iznose naknada.
opet ti chat gpt daje pogresne informacije, chat gptu ne treba previse vjerovati jer on obradjuje podatke koji su vec dostupni na internetu a pola dostupnih stvari na internetu je - netacno
:71F je naknada uzeta od posiljaoca i ta naknada je 0 eur
osim posiljaoca i primaoca, i posrednik moze uzeti naknadu …
obrati paznju i na :71A gdje je odredjeno da se dijele naknade … sta to znaci?
kada je :71A: OUR - posiljalac placa SVE NAKNADE
kada je :71A: SHA - posiljalac placa samo naknadu svoje banke (u ovom slucaju je nema) a primalac dobije ono sto ostane kada se oduzmu troskovi posrednicke banke (ako ih ima)
kada je :71A: BEN - primalac placa SVE NAKNADE
u ovom slucaju :71A: je SHA sto znaci da primalac dobija ono sto ostane kada se oduzmu naknade posrednicke banke sto se u ovom slucaju i desilo ali iznos te naknade nije vidljiv u mt 103 zapisu
chat gpt je mocan ali ne zna izgluglati mt 103 kodove
Nema chatgpt veze sa ovim…
Ona je trebala tražiti MT od svoje banke, a ne od googla…
edit: upravu si, izgleda da 71G moze biti vidljiv kod banke primaoca … i opet se vracamo na pocetak, u pitanju je naknada posrednicke banke
Ja sam tražila prvo od Googla, a oni su me uputili mojoj banci i poslala sam im mail sa informacijama koje mi je Google proslijedio. Lijepo sam napisala da me zanimaju podaci o transakcijama u kojima : prije nego što dođe novac na račun nedostaje 9%( na posljednje tri transakcije), dok je na ranijim nedostajalo 5%, a na prvoj transakciji nije ništa uzeto, u stvari na dvije. Oni su mi odgovorili ovo:
I nakon ovog njihovog odgovora sam ih upitala koja posrednička uzima 9%, kojom metodom se računa itd. s obzirom da su na 162 uzeli 12eura, na 209 eura uzeli 18 eura itd. dok je na jednoj od 155 nije ništa uzeto. Ona mi napiše da nema informacija koja je njihova posrednička banka. Gore u porukama je negdje screenshot
Potpuno identičnu situaciju imam. Nalog mi je na fizičko lice jer kad sam počela da radim nisam imala PR. Pre 3 godine sam otvorila i tamo prebacila prihode, a nalog ostao na fizičko lice. Kako si rešio?
Pisao sam podrsci, pa su mi prebacili nalog na “Corporation” mislim da stoji, mada nisam nikakva korporacija :).
Sada mi na Adsense stoje dva naloga, kad udjem na “Placanja” gde mogu da biram onaj prosli i sada ovaj novi.
Pitao sam podrsku Adsensa da li treba da prebacim na poslovni nalog iako imam preduzetnicku radnju, odgovorili su da treba da prebacim.
Mada su ovde, ako sam zapamtio, neki sa PR radnjom ostali na nalog fizickog lica i potvrdili porez licnom kartom.
Ja sam iz poreske uzimao potvrdu o poreskoj rezidentnosti za PR i to sam postavio na poslovni nalog na Adsense, sto su i prihvatili. Mana ovoga je sto svake godine mora da se plati skoro 5700 dinara (50 evra) za uzimanje te potvrde iz poreske.
Mozda je mogao da ostane nalog fizickog lica gde sam i stavio bankovni racun PR radnje i sve je normalno prolazilo i da potvrdim poresku rezidentnost licnom kartom., jer smo mi preduzetnici ustvari fizicka lica koja obavljaju delatnost.
Hvala ti na odgovoru!
Šta mi predlažeš? Da li se nešto još promenilo osim tih 5700 za potvrdu? Meni je Google najveći klijent pa ne bih da nešto zeznem ![]()
Ako ima onih koji naplaćuju kao PR, a nalog im je fizičko lice, značilo bi da mi se jave sa informacijama da li su imali neki problem…