Dvoumio sam se, pa sam na kraju odlučio da promenim tip naloga. Pogledaj odgovore u ovoj temi, verovatno ćeš naći neki potreban odgovor koji se odnosi na to da je neko zadržao tip naloga za fizička lica.
Koliko znam, nije se ništa menjalo.
Dvoumio sam se, pa sam na kraju odlučio da promenim tip naloga. Pogledaj odgovore u ovoj temi, verovatno ćeš naći neki potreban odgovor koji se odnosi na to da je neko zadržao tip naloga za fizička lica.
Koliko znam, nije se ništa menjalo.
Evo, ubacila sam ličnu kartu kao fizičko lice i prihatio mi je odmah, trenutno. Rekla bih too good to be truth, ali videćemo ![]()
Mene je tek sad Google zatražio predaju Ireland Tax Info, iz HR sam.
Može pomoć što bih trebao kliknuti i koji dokument točno poslati kao obrtnik (individual) kod ovog obrasca?
Za početak pokušaj sa ličnom kartom (osobnom) .
Nadam se da će ti proći i da će ti tamo neki kako reče jedan kolega s foruma pakistanac ili indijac
odobriti.
Ma mozes i ne kliknuti i poslati ja sam tako… za sad jos nista srecom nema u vezi toga
Da, vjerujem…
Znači Hrvatska ima tax treaty sa Irskom pa označim Yes za " Are you eligible for a reduced withholding rate through a tax treaty" ?
Pozdrav svima, pročitao sam cijelu temu vezano za porez, vidim da ste svi slali osobne i druge dokumente, ja uopce ne kuzim gdje i kako vi to pošaljete?
Mene zanima ako nista ne poduzmem vezano za porez, da li ce meni google automatski skinuti 30% poreza i da s tim bude sve u redu, da ne bude problema?
Za porez (tax info ireland) irskoj imaš obazac da popuniš i na kraju da uploadaš jedan dokument (to jest ličnu kartu/osobnu )
Za porez USA za USA popunjavaš obrazac W-8BEN kao individual (ako si fizičko lie)
obe opcije se nalaze u tabu adsense naloga pod "informacije o plaćanju) —podešavanja/settings
napisao sam ti odgovor u onom prvoj temu gde si pisao…
Da li moram te obrazce popunjavati? Jer ih ja ne znam popuniti, a ne mogu skuzit kako da ih posaljem?
Da li ima igdje primjer kako se popunjavaju i gdje se trebaju poslati?
Ako nista ne uradim odbiju mi 30% i sve je u redu?
Da moraš ako ne misliš da ti uzmu od celokupne zarade 30% (za YT) I 15% zarade adsesne za sadržaj
Ja sam ti objasnio već…Ali vidim da ne kapiraš…Ideš u svom adsense računu/nalogu u meniju na deo (na hr) :“podaci o plaćanju” pa “postavke” otvori to i imaš dole opcije za svaku stavku za porez da popuniš
Imaš na YT tutorijala milion kucaj Google Adsense Ireland Tax Info imaš i balkanskih jutubera koji su pravili tutorijale pa potraži ih.
Što se tiče poreza za YT to jest USA imaš jako mnogo tutorijala na tu tem
Ako ti misliš da je uredu da ti odbiju 30% TVOJE zarade meni lično je uredu tebi kako god…
Ma nije mi u redu, mislio sam na druge i veće posljedice, ukoliko ne rijesim popunjavanje! ![]()
Popunio sam, valjda sam u redu!
Pregledao sam cijelu ovu temu i potpuno sam zbunjen. U zadnjih par godina jedino što me youtube tražio je da ispunim onaj W-8 Ben obrazac, a sada traži neki irski. I šta sad ja trebam tu napraviti i zašto? Šta sad placam Americi porez, Irskoj i još i Hrvatskoj?
Znaci kada odem na stranicu adsense tamo postoje dvije kategorije
1.Adsense - Ovdje nisam nikad nista radio
2.Youtube - ovdje sam slao W-8 Ben obrazac
Sad me traži na oba ovo "Vaš porezni obrazac istječe 31. 12. 2024… Google će možda trebati obračunati porez po odbitku u iznosu do 30% vaših isplata ili zadržati sve vaše isplate dok se ne odobri vaš novi porezni obrazac
Sta sad opet saljem W-8 ben ili nesto drugo? Nista ne razumijem
Da si pažjivo čitao celu temu ( a nisi ) znao bi da se u adsense delu (ne Youtube) treba popuniti formular i uz njega dodati uslikanu ličnu kartu (osobnu) i to tako sve poslati .
mene trazi i na youtube i na adsense da to ispunim. ja radim samo na youtubu i to me buni. Drugo, ne traži me osobnu nego potvrda o prebivalištu poreznog obveznika koju mogu izvaditi na eporezna i opet me buni zasto ste vi slali osobne karte?
Kolege sa ovog foruma su dodavali sve moguće dokumente. Počev od potvrde o prebivalištu poreznog obveznika, pa do poreskih potvrda o njihovim firmama i ništa prolazilo nije kod googla. Osim lične karte (osobne) kad su dodali taj dokument kod googla je takav i taj dokument prošao.
Tako da i ti isto uradi uslikaj s obe strane ličnu i pošalji. Srećno!
Znaci da uopce ne saljem potvrdu o prebivalistu nego samo osobnu? ili oboje? Tamo nema opcija za osobnu iskaznicu, samo za taj dokument
Pozdrav, de mi kaži, u toj Procredit banci imaju tekući računi u KM i EUR valuti i kostaju po 10km mjesecno? Nema u dolarima?
Iskreno ne znam, nisam u dolarima nista primao. Vjerovatno ti automatski uradi konverziju.
nema, ja ih pitao prije par dana … ono sto ce ti mozda spomenuti je da na taj eur racun mozes primati dolare pa ce se automatski konvertovati u eure ali to nikad nije dobro raditi zbog naknada/kurseva za konverziju i naknada koje uzimaju posrednicke banke
Nemas kod njih toga uzmu za transfer u KM zavisi od iznosa