Irska mi traži poreske informacije u adsense nalogu(računu)

Nisam ni bio na pragu, mislio spojit YT za memberse i oglase, ali na kraju odustao. Nije mi se dalo istraživat i razmišljat šta da stavim za tih par dolara dnevno - ujedno mi pilaju oglasi pratitelje dodatno. A opet ne mogu nabrzaka postavit pa da nešto krivo povežem sa obrtom.

U mom adsensu stoji ovo
Screenshot_1

A ovi su to rešili ovako, sada koliko je to pametno sve staviti sa NE nisam siguran, ali su im odmah odobrili:

Uradi ako možeš i imaš mogućnosti kao što sam ja odradio. ako imaš mogućnost izbegavanja dvostrukog oporezhivanja bolje ti je rešenje kao moje.

P.S mislim da dobro ako možeš uz ličnu kartu da spojiš (slikom) i neki poreski dokument na tvoje ime Meni je prošlo sa Ličnom kartom

1 Like

Mene buni sto nam uopste ovo Google trazi kad dobro znaju za sporazume izmedju zemalja, bolje od nas. Kao i odakle su nasi accounti i u koje se drzave isplacuje…

2 Likeova

Možda da pravdaju Irskoj poreze za iznose koje uplaćuju nama .Možda im treba od svih nas (publishera) da vide dal plaćamo u svojim državama poreze. iskreno ,ne znam ni ja …nagađam…pretpostavljam da je tako nešto… sve je to jako čudno :thinking:

Nesto najprije da ce oni nama oduzimati nesto :joy: ali eto vidjecemo ubrzo

1 Like

Mozda nisam video da pise,sta ce se desiti ako ne posaljete taj obrazac?

Nema isplate bar su tako napisali. Jos azuriranje ovih podataka na mail salje google payments, najprije da ce nesto skidati…

Ako si čitao celu temu (ko što vidim da nisi) imaš na prvom mom postu šta piše…(ustvari slika ti sama govori)

Ja ne verujem to što kažeš. Pročitaj par postova pre šta je Chema okačio (slika) adsense TOS deo o poreziima

1 Like

Daj boze da je tako nego nisam nesto optimistican oko ovog, vidjecemo…

1 Like

Nikada nisu oni radili za nase dobro.

Misterija riješena, direktno iz Googla:

Zapravo, od vas se traži da popunite ovaj obrazac kako bi Google ispunio svoje obaveze prema odjeljcima 1441 (poglavlje 3) i 3406 Zakona o internim prihodima Sjedinjenih Država („SAD“). Ovaj obrazac se koristi za identifikaciju tačne stope odbitka na primjenjiva plaćanja koja su vam izvršena, ako se zadržavanje primjenjuje na buduća plaćanja.

Da li će to uticati na moju zaradu ili je smanjiti?

Na vas utiče samo gledaoci iz SAD-a.

1 Like

To ti je za stari obrazac vezan za ameriku.

1 Like

Upravo kontktirao Google preko chata (imam opciju na YT), neophodni su im ti podaci, da opravdaju zadržavanje od 30% i da se nastavi tako. Sve ostaje isto, očito.

1 Like

Jesi pitao vezano za ovo Irsku ili?

Da, to se i odnosi na Irsku.

1 Like

@limenka2017 Dobismo ekspresno brz odgovor preko google chata :face_with_raised_eyebrow:

Jel može neki screenshot tog razgovora ili…neki dokaz?