Pozdrav,
zanima me da li je neko imao slično iskustvo sa Raiffeisen bankom u BiH. Naime, pri otvaranju kartice i računa tražio sam da mi zabrane da ulazim u minus i tako su i stavili. Tri godine primam mjesečno 4-5 puta po 100-200€, radim withdraw sa paypala na karticu i dižem na bankomatu … tri godine je sve bilo uredu do jučer kada sam dobio poruku da imam neizmirenih dugovanja prema banci. Danas nazovem broj iz poruke, kaže da imam 195 KM duga. Odem u filijalu, žena ne zna ništa, još kaže da imam duga 225 KM. Kaže možda si dizao na drugim bankomatima (nisam, dizao sam samo na raiffeisen), dade mi izvod kaže evo ti pa se presaberi i ode ona kaže imam obaveza. (Ode iz svoje kancelarije lol). Na izvodu opet piše da imam 164 KM duga. LOL Pri tome, na bankomatu NIGDJE nisam vidio da uopšte imam duga. Na bankomatu piše Stanje računa i Raspoloživo stanje … nigdje nije pisalo da sam u minusu. Isto tako nisam dug vidio ni kada sam provjeravao preko mobitela. Odem dole do šaltera, platim dug, vratim se gore kod drugog čovjeka kaže pa sve su ti paypal transakcije. Pa jesu ali nisam dizao na tajlandu već ovdje kod vas. Kaže to su bile kamate na internet transakcije LOL evo sad si platio i sve je uredu. Reko e super sad gasi sve što imam kod vas.
Izvinite što sam ovako pisao, izjebali su me ko međeda.
I evo me sad izvadio karticu i račun kod Sparkasse banke, pitao sam ih za kamate/provizije na internet transakcije i paypal kaže žena jedina provizija je ona što paypal uzima (5$) mi ne uzimamo ništa, mjesečno održavanje 2 KM. Haj pa da vidimo, stiže za 10ak dana.
Da li je iko imao sličnog iskustva, ljudi me odraše a nigdje nisam vidio papir da dugujem. Jedino što mi je pokazao na papiru je da sam i u februaru imao 100 KM duga … sad je april i po njima navodno imam 220 KM. Kako se to povećava i kojom logikom ja nemam pojma. Opet napominjem da me nisu opominjali prije, nisam vidio minus ni na bankomatu ni na mobitelu i tri godine isto radim a dug mi počeo od februara. Prije nove godine nisam nikakvog duga imao.
Ako slučajno ovo čita neko iz Raiffeisen banke, sjetio sam vam se familije.