IT Akademija?

Pozdrav,

Zanimaju me iskustva sa http://www.it-akademija.com/

Dali to vrijedi upisati i dali certifikati i diploma koju dobiješ važi za nešto :slight_smile:

Jer ja znam programirati ali nemam nikakav papir :smiley:

Đabe ti bilo kakav certifikat i diploma ako nemas kakav portfolio iza sebe.

Polagati certifikate možeš dirkektno u ispitnim centrima ne trebaju ti akademije.

Imam portofolio prilicno dobar :slight_smile:

Ovdje dobijem neku kembridž diplomu, sad ne znam dali ona za nešto vrijedi :slight_smile:

Onda ti ne treba certifikat. :slight_smile:

Sinko obično se pita šta znaš raditi, a ne kakve papire imaš.

Jedna od rijetkih znanosti gdje ne moras biti ni mamin ni tatin, samo imati znanje i skilove. Mamin sin moze da radi u opstini ali ti mozes da posjedujes svemir ako si dobar u IT-u Zato volim IT, zato volim internet marketing i sve sto se veze za njega. Ovo je nas svijet, mjesto gdje svoju kreativnost ne moras da dokazujes nikom osim sebi.

U privatnoj fimi pitaju sta znas raditi, u drzavnoj firmi pitaju za papire :slight_smile:

@iNutuitive - mogu sam rec uistinu predivno sroceno : )

@mahir - jebg. sto nisi odma rekao da je za poso u drzavnoj :smiley:

U državnim firmama ne trebaju web dizajnere i za ovaka posao nitko tko ima malo razuma ne traži diplomu nego radove.
Ja sam završio tečaj za web dizajn u Algebri i grafički dizajn u Ivori, drugi više radi dosade. Tamo jednostavno nemaš što naučiti, radiš po nekim tutorijalima sa neta, stalno zaostaješ jer predavač mora učiti neke kako da drže miša.
To može poslužiti jedino totalnim početnicima ali samo na način da ih uputi u osnove i zainteresira za daljnje učenje od kuće. Nakon završetka tečaja ne možeš napraviti NIŠTA, ako nemaš predhodno znanje.

Sječam se da nas je lik na tečaju za web dizajn govorio kako se SEO radi tako da se sajt prijavi na onaj lik google submit site (više i ne postoji) i nakon toga se čeka 4 tjedna da se sajt pojavi na googlu. To je bilo poglavnje za SEO.

Eto toliko od mene, ako želiš tamo biti profesor onda odi. Nemoj se začuditi ako ti predavač bude čovjek od 50 godina koji doma nema interneta.

WHAT? Ima još nešto?

Da, zbog ovog je IT poseban, mislim da je zbog toga jer je još uvijek “mlada” znanost pa nema nekih utabanih staza za proizvodnju stručnjaka, te se razvija nevjerovatnom brzinom da onaj tko je upisao prije 5 godina fakultet i da je učio zadnje trendove (izrada stranica preko HTML tablica), danas više nije tržišno konkuretan.

Ovo je zato tako jer je to zakonom propisano, no ima dosta firmi kod nas kod kojih je uvijet visoko obrazovanje ili uvijet za napredovanje je obrazovanje.

U moje vrime se napredovalo kad bi stari išli u penziju, a na tvoje misto bi doša neko mlađi (također unaprijeđen) ili novi lik sa biroa.

E da, ti tečaji su loši jer su dobrim dijelom namjenjeni početnicima.
Mislim da je bilo nekih pokušaja da se ipak i za naprednije korisnike pokrenu tečajevi i radionice uz kvalitetne predavače ali neznam kako je to završilo.
Znam samo da se je bila okupila respektabilna ekipa i prvo predavanje bilo namjenjeno jQuery.
Jedini problem što je stranica na kojoj su prezentirali radionicu imali sve sigurnosne propuste kojih sam se sjetio kad sam pregledao kod. Bila je izrađena kvalitetom i stilom u maniru Sanje Frlana.
Neznam jel namjerno ili ne (kopiranje kvalitete Sanje Frlana), ali očito toliko sigurnosnih propusta na jednoj stranici na projektu iza kojeg stoje naši vrhunski stručnjaci može nastati samo namjerno ili su dali nekom novopečenom developeru u firmi da se malo poigra pa da napravi sajt.

Danas se napreduje ako si “čovjek od povjerenja” a kvalifikacije igraju nikakvu ulogu.
“Čovjek od povjerenja” je rođak, prijatelj, prijatelj prijatelja, nečiji nečak, (ponovo) rođak, you name it. I onda se na podređene zaposlenike stvara pritisak da odrade i za njegovu plaću, jer normanlo podređeni čovjek treba zaraditi za onog gore.
Uz to još dolazi benificija za odgovornost cijelog projekta uz ma baš nikakve ovlasti kod izrade projekta.
Okruženje za visoku neproduktivnost, stres i frustracije.

I onda pročitam na jednoj (našoj) stranici da u današnje vrijeme niti sa ekipom pravih devlopera u godini dana nemožeš kvaliteten software izgraditi. Normalno kad ti je šef projekta nećek od prijatelja od punice (puničev prijatelj), kad 70% developera nema pravih, kvalifikacija, ali su ugodni za popričati, daljni rođaci su od daljnih rođaka, a onih preostalih 30% jedva čeka trenutak da odmagli i pokrene nešto svoje. Mislim pa neke od danas najpopularnijih frameworka su napisali pojedinici i to u part time i u manje od godine dana. Što ekipa pravih developera ima raditi godinu dana na jednom software osim ako nema nekih problem u strukturi organizacije i kvalifikacija developera.

[quote=“mahir”]Pozdrav,

Zanimaju me iskustva sa http://www.it-akademija.com/

Dali to vrijedi upisati i dali certifikati i diploma koju dobiješ važi za nešto :slight_smile:

Jer ja znam programirati ali nemam nikakav papir :D[/quote]

moj odgovor je: NE

Ja se upisao :smiley: , a zasto da ne

Htio sam reci da sam ja upisam it akademiju i reci cu vam i dobre i lose strane. Upisao sam smjer java programiranje preko distance learning platforme. Platforma je jako dobro osmisljena, osoblje je ljubazno i ekspeditivno i brzo odgovaraju na e- mailove. Medjutim sam predmet java programiranja jw lose objasnjen, puno toga je zbrckano na jednom mjestu i ne moze se shvatiti. Ja predlažem ili da upisete neki faks sto se toga tice ili da ucite preko tutoriala sa youtubea ili da vam netko daje instrukcije/privatne casove iz programiranja preko skypea i teamviewera.

Htio sam reci da sam ja upisao it akademiju i reci cu vam i dobre i lose strane. Prije svega upisao sam smjer java programiranje preko distance learning platforme. Dobre strane su sto je platfor.a stvarno dobro osmisljena a osoblje ljubazno i ekspeditivno, znaci bezo odgovaraju na e-mailove. Losa strana je sto su im tutorijali losi i sto je na materijalima koje imaju sve jako lose objasnjeno, posebno java koja je jako zahtjevna i teska se ne moze zbrckati na tako malo prostora. Malo je zadataka koje trebate uraditi. Po mom misljenju bolje uzmite zbirku sa FONa Beograd sa 2. i 3. godine i prodjite tu materiju, tamo je mnogo bolje objasnjeno sve. Zatim mozete uciti preko youtube tutoriala ili platiti nekom da vam drzi privatne casove preko skypea i teamviewera.

pozdrav, ove godine sam i ja upisao ITA Android development, cini mi se dobro sad za sad,
Zanima me ko je jos bio i ko ima materijale, mozete me kontaktirati na [email protected].
@objektiva posto ovdje nema privatnih poruka, bi li mi poslao mail, imam par pitanja.
Nadam se da ne krsim pravila foruma. LP