Izgled hompejdža i arhiva wordpress seo

Po vama kako je najbolje da izgleda hompejdž? sta da je na njemu? govorim o običnom wordpress blogu sa skoro svakodnevnim člancima. npr kod mene su widgeti kategorije i arhiva sa svim člancima, ništa više. koliko postova drzite na naslovnoj strani bloga i zasto. jel pametnije stavit samo jedan ili 10? sta je bolje staviti onaj dio članka sa rid mor ili staviti cijeli članak? ima li iakkve koristi ako se postavi vidget sa tagovima? ako se prikazuje jedan članak na naslovnoj i u arhivama (kategorija, tagova) da li gugl vidi to kao dupli sadrzaj jer ce blog.com/page/2/ biti isti kao i blog.com/odredjeničlanak. da li ima odredjeni broj unutasnjih linkova preko kojeg ne bi trebalo ići na hompejdžu? da li će pejdž bolje rangirati od posta ako je isto napisan? da li će kategorija bolje rangirati na guglu ako blog.com//category/imekategorije prikaze se 10 članaka ili se prikaže jedan pa ima više stranica, ako se prikaze dio članaka ili cijeli članci? da li ima veze da li je na blogu Older Entries ili je bolje imati pagination? Da li na hompejdžu imati neki stalni tekst koji je dodatak člancima? da li taj tekst staviti iznad članaka u futer ili desni lijevi sidebar? Da li je taj tekst potreban da bi se jače istakla ključna riječ iz titla bloga (sajta) ili je za to dovoljan meta deskripšn? da li bi se ojačala kategorija ako bi se postovi pisali u ovom obliku blog.com//category/nazivposta ili bi post izgubio na jačini ili se nista ne bi desilo? da li je dobro zamijeniti i staviti umjesto naziva category staviti npr samo slovo c da url kategorije izgleda blog.com/c/imekategorije jer bi tako neki duzi nazivi kategorija bili skroz vidljivi u guglu? da li se umjesto imena category isplati staviti fraza koja se često koristi npr sajt nekretnine.com/jeftini/stanovi?

evo toliko za sad sto mi je palo na pamet. sta god neko ima reći o bilo kom od ovih pitanja bilo bi lijepo cuti. sve ovo me interesuje sa stanovišta gugla i pozicioniranja za gugl. kakva su vasa iskustva i vase misljenje?

mozda da dodam jos koje pitanje. a?

Ovako, znaci.
Tu su svi odgovori uglavnom.

Ja inace tako i radim, probijam vani za to, jer mi bas i neide za jake “glavne” kw iznad 50k exacta itak :smiley:

uf, tri puta pokušavam ovo čitati i ne mogu, ne mogu ovolike cjeline čitat, mora se ovo izdjelit, pogotovo na engleskom. i ima dosta stvari koje me ili ne interesuju ili znam i opet ovo je teorija mene interesuju praktična iskustva.

cijeli postovi ili dijelovi posta sa rid mor ili bez rid mor? sve kategorije na homepageu? broj kategorija na 90 postova itd