Sajt sa igricama adsense pravila

Ocu prvi put da krenem sa sajtom sa igricama i posto ne znam imam par pitanja. Koje igrice mogu skidati? ima li nekih ograničenja? koje su zastićene koje ne? je li neko imao problema sto je ubacio neku igricu? jel dozvoljeno postavljanje oglasa ako se igrice embeduju sa nekog sajta? imaju li ti sajtovi sta protiv?

ako moze pokoji odgovor bilo bi lijepo

Gotovo sve igre možeš skinuti i postaviti na svoj site(sve osim one koje su zakljucane za jednu domenu ( sitelock)). Zapravo vlasnicima igrica i odgovara da je njihova igra na što više stranica i da su što popularnije.

Što se tiče adsensa, oglasi bi od igre trebali bit udaljeni minimalno 130 px po pravilima. Isto tako oglasi nesmiju zbunjivati posjetitelje da neznaju razliku između igre i oglasa. Preloadere nesmiješ koristiti i moraš imat privacy policy na svakom sajtu.

Nadodat cu za Petrom samo:

Pise 150px; ali kao mi smo to tumacili malo ajde do 130. Poanta je da ce bit sranja ako stavis blizu odma do. Rec ce ekipa da svi furaju kao i nije bilo beda, al nista se ne desi dok se ne desi :wink: 150 je dost u biti, pa tako do 130 prolazi jer je jasno da se odvaja oglas.

E, preloadere - NIPOSTO. Isto - furas ajde, ali kad se okome na tebe, bit ce veselo u Banja Luci.

Sve ostalo je kak veli decko, picis i briga te. Igre se i rade za promociju uglavnom.
Kakve nise planiras? Nesto odredeno?

hvala na odgovorima. preloaderi mi i nisu opcija bili. [quote=“nosf, post:3, topic:14820”]
Isto - furas ajde, ali kad se okome na tebe, bit ce veselo u Banja Luci.
[/quote] ne razumijem

A sta je sa embedovanjem gdje nije ponodjen embed kod vec pronadjem gdje je swf smjesten na nekom sajtu i embedujem ga. to mi djeluje da nije dozvoljeno i nije moralno jer trosim resurse, ali i dizem mu renking u guglu. jel kaznjivo ovo? ili je samo moralno neprihvatljivo.

Planiram sajt na domaćem jeziku. domena igricedrugariječ.com pa nadovezivati kategorije i postove na ovu sintagmu koja je solidno trazena i daje puno opcija konkurencija nije prestrašna. ne mislim za igrice da cu se probit na guglu i da ce hompejdž dobijat mnogo posjeta više očekujem od kategorija i postova. I da napomenem da cu radit drugačije od svih da testiram gugl, ajd da ne krijem, forsiracu tekst kojeg ce biti mnogo u postovima da bi tekstom sajt rangirao sto više za fraze, smanjicu malo font da ne smeta ljudima da igraju igrice. po meni slična stvar sa igricama je kao i sa adult sajtovima, puno fleša malo teksta, gugl voli tekst.

Ma mozes embedirat koga god hoces, to ti je jednako kao kad dajes link na nekakav youtube video. Mislim zasto bi to bilo kaznjivo ? Osobno (jer i sam imam stranice sa igrama) vise volim imati stranice na svom sajtu nego ih imati embedirane, jer, kao sto sama kazes, dizes mu ranking u googleu.
Ako konkurenicja nije prestrasna, sa homepage ces se puno prije probit nego sa kategorijama i tagovima (govorim iz iskustva). Meni 90 % posjeta dolazi za glavnu rijec koja se odnosi na homepage.
Dalje, ne znam kakav to dugacki tekst planiras pisati za opis igre, jer ako, recimo, imas igricu tipa skaces, skupljas i pucas, o toj igri ni uz najbolju volju ne mozes napisat vise od 5-6 recenica za opis. A ako ides spoilat i otkrivat sadrzaj igre sa dugackim opisima, ljudi izgube volju za igranjem.
Edit: Ovo sto su ti rekli za razmake i preloadere je tocno, jer sam, eto, bas nedavno dobio upozorenje da mi reklame nisu dovoljno odmaknute od same igre, a preloadere sam tada takodjer maknuo. Nije mi cak ni bilo nekog veceg pada u zaradi nakon tih izmjena, mozda 10 % .

Ništa nije nedzvoljeno, ako embedaš nečiju igricu vjerojatno njemu dobro, a ako mu nije dobro onda će on preko cpanela zabraniti taj embed i ti češ ostati bez igrice na svom sajtu zato to nemoj raditi nikada nego lijepo skini igricu i stavi je na svoj sajt.

Možeš skinuti koju god igricu hoćeš i staviti je na sajt, jedino gdje te mogu zajebavati su igrice ovih velikih kompanija tipa angry birds, talking tom (za navedene dvije sam morao ugasit sajtove) ali ove obične flash igrice to svi webmajstori mole da ih postaviš na svoj sajt jer oni tako zarađuju. Uostalnom, ako im se i to ne sviđa, većina može redirectati igricu na svoj sajt nakon što se učita pa njima opet dobro.

Što se tiće 150px, google više ne bana radi toga, jednostavno skripta napravi svoje - odbije sve klikove koji nisu dobri. Tako sam ja npr imao 6 mj adsense oglas 728x90 koji je išao preko igrice i igrica se nije mogla igrati a da se ne klikne na njega a ja to nisam vidio jer imam veliki monitor i meni je izgledalo ok. Nisam dobio ban, nego što se dogodilo, imao sam dnenvo 100 klikova na 300 posjeta, zarada dnevno 5 eura a na kraju mj 150 eura odbijeno od zarade. Kad sam to maknuo google mi je kasnije odbijao puno manje od zarade. Dakle google to na kraju mjeseca samo odbije bez da ti šalje upozorenje, ako budeš postavila previše blizu igrice samo će ti veći dio zarade na kraju mj. biti odbijen.

To znaci da ne moze reklama na preloader u flashgamer wordpress temi?

Ma nemoj, bugi . Nisi u pravu. Ja sam pred mjesec dana dobio policy violations upozorenje u kojem se izricito navodi da ako u roku od 3 radna dana ne povecam razmak izmedju igrice i flash reklame, da ce mi tu domenu banirati za adsense oglase. To ti prolazi sve dok ne dobijes policy violations, meni je eto trebalo godinu dana.

Onda sam u krivu, meni je došlo kao svim obavijest da se od sada mora koristiti taj razmak, ali nikad mi nije upozoren neki sajt. Uglavnom i ako ne dođe, teško je izvući korist od toga jer samo bude više nevaljalih klikova pa opet na kraju odbiju.

Meni nije dosla nigdje nikakva obavijest u vezi nekih razmaka, samo policy violations upozorenje sa tocnim linkom stranice gdje se nalazi taj problem, znaci tocan link na tocno odredjeni post (igru). I na kraju je pisalo da pregledam i ostale svoje sajtove i ostale postove na toj stranici i da svuda uklonim problem, jer ako pri iducem pregledavanju problem bude i dalje prisutan, slijedi ban bez upozorenja.

nije konkurencija strasna za frazu od tri rijeci igricedrugariječ.com/trećariječ

Znam da to nije standardno ali meni vise od 70 posto posjete dolazi na postove i kategorije. zato je i pokrenuta ova tema Izgled hompejdža i arhiva wordpress seo da vidim tudja iskustva i misljenja.

Kako najlakse pokrenuti sajt sa igricama, da li uz pomoc neke skripte, ili rucno? Kako ga rangirati, koliko igrica ubaciti za pocetak, gde ga reklamirati?

Ovo i mene zanima. :slight_smile: Ne morate otkriti sve tajne zanata, samo nas malo uputite.

Skripta je u biti jedna vrsta CMS-a, kao sto su to wordpress i joomla. Ja na vecini stranica koristim wordpress sa temom prilagodjenom za igrice, dok na jednoj stranici na engleskom koristim AV arcade script. Kako rangirati ? Kao i svaku drugu stranicu. Reklama ? Nemam pojma, ja novu stranicu samo polinkam sa svojih starih, i napravim jednu vrstu web submitinga. Koliko igrica ? Koliko god hoces, ja obicno na pocetku stavljam 4-5 igrica dnevno, a kasnije, kada na sajtu poraste posjeta, jednu igricu tjedno.

Mozes mi malo bolje ovo pojasniti kako sta radi

Moze link od neke tvoje web stranice o (igricama) na pm ili ovdje javno :smiley:

Zao mi je, ali ne dajem linkove od svojih stranica ni javno a niti na PM. A vezano za arcade script, malo googlaj i sve ces naci. Cak je jednostavniji i od wordpressa

1 Like