Izrada betonske ograde

Da li netko zna gdje da tražim , trebamo ograditi zemljište oko kuće sa betonom, kao stepenica, ukrug, sa stupovima, klasičnim nekim, metalnim itd, i onda gore navući žicu.

Trebam to hitno, a nemam pojma gdje i što da tražim? Na googlu sto različith stvari izbacuje.

Ne skonta te ništa. Zemljište je u krug ?

Tražiš majstora ili kako to sam napraviti? U suštini to nije komplicirano sam napraviti, samo ti treba mješalica za beton i malo volje. :slight_smile:

Tesko da je krug…onda više nebi bilo baš jednostavno šalung postaviti. :smiley:

Ma krivo sam se izrazio, sa više strana.
Susjedi nam digli tlak, i dižemo ogradu, i red čempresa :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ne bi sam, nemam vremena, a ni mješalicu.

Pa onda tražiš uslugu zidarskih radova. Mislim da toga ima po oglasnicima.

Panelne ograde, razlicitih debljina, duzina, visina, boje itd. Toga ima na svakom koraku za kupiti, sa cempresima bi odlicno izgledalo. Najbolja stvar ovih panela jeste odrzavanje, ne moras ih farbati, ne koroziraju, presvucene su gumom i odlicno podnose vanjske uslove.
Za BiH znam par firmi koje proizvode ovo, msm da cak i postavljaju i prave ove ako se ne varam betonske cokle da se zove, ali koliko sam skontao ti si iz Hrv?

Ne zelis red cempresa, vjeruj mi! Kasnije ce uvijek srati kako naginje na njihovu stranu, baca iglice itd itd, stavi betonsku ogradu i amen.

I ja imam čemprese i svako malo se jedan počne sušit pa bude rupa u ogradi :joy:

Da iz HR, ZG okolica. kupili kuću pa sada malo da radimo oko nje.
Prva stvar ograda.

Pa za poetak definitivno povukao bi betonski parapet, i gore kao sa slike ili žica ili kao sa slike, gotove “panele”.

Želim mir u dvorištu i oko kuće, pa sam htio staviti red čepresa na cca 180-200cm.

obično kad ljudi spominju čemprese to zapravo ni nisu čempresi nego pačempresi i slično… al ni ja ih ne bi preporučil, baš to, odjednom se samo neki osuši i onda je nezgodno. mi imamo 2 pačempresa u ćošku dvorišta, visoki su i taman spriječavaju snajperiste - tako ja zovem babice koje žive u susjednoj kući i imaju veliki balkon s pogledom na sve okolo. jedan pačempres se osušio i to neće biti lako izvadit s korijenom i ponovno drugo posadit a treba vremena da opet to drugo raste

U pon sjedni u auto i provozaj se do tvrtki koje rade tj postavljaju betonske ograde, rijesi to odmah, ne gledaj cijenu…glavno da je visina i kako izgleda zid po tvome ukusu.

Ma napravi zid toliko visok da gore na vrhu nema gravitacije… da treba pljuvacki 5 minuta da slobodnim padom dodje do zemlje…

A onda, budi o trump, pa nateraj komsije da plate zid :smiley: hehe

Kod nas je bio slican slucaj, zid napravljen od onih blokova velikih sivih… ja mislio izgledace kao ruglo, medjutim sad kad pogledam, meni se bas fino cini-nesto sto bi mogao napraviti oko cijele kuce, vidjecu da uslikam sura pa posaljem.

1 Like

Ček da pogodim…inspiracija je od alkohola? :smiley:

1 Like

Jos na vrhu bodljikava zica, nekoliko nocnih kamera, iris scan, veliki zvucnik za alarm s basom naravno, mora biti u ritmu i obavezno 2 njemacka ovcara. I kada ulazis stavis ovo i amen

Odala te dva progutana slova. :smiley:
(Ako sam pogodio uopće) …a i petak je išao u prilog. xd

Pazi na visinu tog zida da ne bi bilo problema sa susjedima. Betonski zid moze biti odredjene visine, cini mi se 120 cm ali nisam siguran. I treba bit sa unutarnje strane međe a ne na samoj međi. Ja bi postavio pocincane stupove i napeo zicu a zatim posadio vitez, isusovu krunu ili sl. Jer visina zelenila nije ogranicena zakonom za razliku od betona.

Ne sadi nista na granici zemlje! Ti se mozes s time zajebavati, placati, trositi vrijeme, a oni u 5 sekundi poliju neki quraci eto ga, usahlo. Ustedi vrijeme i stavi betonski zid.

Ogradni zid visine do 1,6 m i potporni zid visine do 1 m mjereno od najnižeg dijela konačno zaravnanog i uređenog terena uz ogradu odnosno zid do najviše točke ograde odnosno zida

Uglavnom max visina 1.6m, pa ti sa svoje strane sadi sto hoces, glavno da ne prelazi na njihovu stranu i baca iglice, lisce itd da ne bude sranja ubuduce.

Imaj na umu da je svaki zid napravljen na medju zajednicki bez obzira ko ga je napravio… tako da bolje da njemu ostavis 10 centi prostora viska i udaris taj zid, s tim da kad ti napravis taj zid na svome, on na zid ne smije naslanjati nista (dok valjda na onaj na medji smije)

Na medji smije jer je zid koji je na medji zajednicki tj. do pola debljine je tvoje a od pola njegovo.