Jalova stranica - što napraviti

A čuj onda ništa od svega toga. Ispada da nema šanse bilo što primjeniti kako se radi u razvijenom svijetu i sva ta usko specijalizirana područja na kojima se “vani” dobro zarađuje kod nas su čisti promašaj za raditi.
Totalni smo apsurd i na tom području.

[quote=“Gosaric”]Moja preporuka je da nazoveš xy vet. stanica i da ih pitaš jesu li zaiteresirani prije nego bilo što napraviš. Ako se dogovoriš prije, onda radi.

Kad naiđeš na pitanje “što će to meni?” onda nam reci kako je prošlo. :D[/quote]

Ljudi kupuju usisivače za 14k,moja žena je kupila prostirku za spavanje sa kristalima za 3k kuna…
Ljudima se sve da prodati samo je pitanje načina tj. prezentacije. Telefonskim pozivom malo što ćeš riješiti no osobnonm prezentacijom bi se moglo. Been there done that.

Samo je pitanje isplativosti tj neisplativosti odlaska u bilo koju vet. stanicu zbog,bubam,100-200-500 kuna godišnje.

[quote=“trnac”]Vjerojatno vam nisam rekao ali moj ex djelatnik je nazvao skoro sve veterinare sa popisa kako bi provjerio podatke (telefon, fax, ulica, mail, web).

Velika većina nema vlastiti web i puno njih nema mail.

Ja svakako pikiram na free osnovni podaci, a extra baneri se naplaćuju.
S naplatom core contenta sam se opekao i to ne jednom, tako da nemam potrebe istraživati.[/quote]

Veterinarske stanice zarađuju na stoci… stoki, whatever :slight_smile: …i do njih se dolazi većinom po preporuci susjeda koji je tamo već strugao papke svom Mišku.

A da probas neku nishu gdje klijent MOŽE imati profita od oglasa kod tebe ?

Trziste u kojem je vecina usera vec online jer zna da ih se trazi preko weba.

Malo cekiraj G trendove…

Postoje veterinari za domaće životinje (stoka i perad, jel’te) i veterinari za kućne ljubimce.
Vlasnici kućnih ljubimaca su uglavnom online, “održavaju” svoje ljubimce i ne žale novaca.

Tako da gradski veterinari bi imali koristi od online prezentacije. Takvi polako već rade i web stranice.

Nemam običaj čekirati G trendove. Meni je bolje provozati se biciklom po naselju i centru grada i promatrati što kuda ide, tzv. bicikl trend. :slight_smile:

Kad smo već kod životinja tj kućnih ljubimaca jel ima tko ideju kako monetizirati
http://www.kucniljubimci.net

vrti se samo adsense, zadnju kampanju tj. oglašivača sam imao kraj 2009.god

Opet bi mjenjao dizajn, al još nisam siguran

Sorry trnac što oftopičarim :slight_smile:

Prva pogreška koju si napravio je ta što nisi stavio da sajt bude link u ovoj temi. Ne razumijem zašto, svaki link je vrijedan.
Mislim da ovaj sajt ima veći potencijal od 50 posjeta, ima dosta podstranica i to je dobro, ali očito mu fali nekoliko dobrih linkova. S obzirom da nema puno konkurencije u ovoj branši, mislim da će to i bez linkova doći na svoje, al isto radije poradi malo na tome.

Kako monetizirati sajt? Ja se ne razumijem u prodaju oglasa, al kako sam kažeš nema od toga kruha kod nas. Ostaje ti jedino adsense.
Po tome ti ostaje jedino da pokušaš bolje posložiti oglase i navući još nešto posjeta, ne znam što da ti drugo kažem. Jedino da pokušaš napraviti neke nove podkategorije o vrstama životinja pa o svakom pokoju riječ i sliku. Recimo kategorija psi, pa staviš pit bull i o njemu pišeš nešto.

Po meni kad ideš na adsense nije bitna neka kvaliteta sadržaja, bitno je da ga ima što više, da se dobro odaberu pojmovi i da se pokuša tako dovući što više posjeta na sajt. To je moj odgovor ako misliš da ćeš narušiti ugled sajt ako sada kreneš pisati o psima i mačkama.
Ne razumijem čemu ugled ako će ostati nemonetiziran zauvijek, više bi volio da mi je sajt smeće al da ima svaki dan dolar od njega.

Ja uvijek gledam da ako sajt u godini zaradi više od vrijednosti domene, njega ne gasim i on se isplati. Osim ako u njega ne moram još dodatno ulagati vremena.

Recimo da sajt dostigne 200 posjeta dnevno, imaš od njega 100e godišnje od adsense, ne moraš ništa više raditi, posjeti se teško gube, to je to. Idemo sljedeći sajt, takvih 12 i imaš svaki mj 100e.

To je moja politika, samo mislim da se kod nas ne isplati ići na slabo tražene pojmove, vani da jer je dovoljno da imaš 1 klik dnevno.

Što se samog SEOa tiče, Nikad ne valja natrpati sav sadržaj od jedno i 100 linkova u tjedan dana, to je za googla spam. Dodaš par članaka i 1 backlink za početak, drugi tjedan još jedan backlink i jedan članak. Pustiš par mj da sajt tako stoji, kasnije trpaš sadržaja i pokoji backlink i sajt neće upasti i nikakvo google sranje.

Znači, ako ti danas padne na pamet da bi za godinu dana mogao radit neki sajt, kupi domenu, napiši jedan članak i nabavi jedan backlink. Ako imaš volje svaki mj. se sjetiš dodati jedan članak i olakšat ćeš si puno toga.

A čuj…

kako bi bosanci rekli u zajebanciji; killer product + killer sales = killer project

Jalove stranice su po meni, nista drugo do loš proizvod ili loš marketing a najčešće oboje.

Imam ih na bacanje, dolsovno :slight_smile:

Tnx @Šime

Prvu grešku mogu lako popraviti,
http://www.veterinarska.com

Ima nešto linkova ali mogu još toga staviti bez problema. Ne sve odmah, jasno.

To sa kategorijama je nešto što će biti napravljeno, nije to nikakvo narušavanje sajta jer i tako se nema što narušiti.

200 UV mi je problem i na kvalitetnijim sajtovima tako da baš nisam siguran da ću samo tako doći do te brojke na ovom sajtu.

Cifre su super samo je malo teže doći do toga. Kada bi bilo to tako, onda bi svi imali 50 sajtova i izležavali se većinu dana. :slight_smile:

A da probaš sa tematikom u kojoj je lakše doći do posjeta?
Sam kažeš da od oglašivača nema ništa, adsense kod nas nije dovoljno razvijen da plača skupe klikove za određene pojmove, tako da je skoro svejedno odakle su posjeti. Kod nas manje nije više, u večini slučaja.
To mi ostaje jedino logično rješenje, uz ono da se ovakvi sajtovi rade na englesko jeziku, al to je već druga priča

Imam još par domena koje samo čekaju slobodni vikend, nije to problem.
Želim od postojećih posjeta na veterinarskoj barem za domenu izvuć.

Hr = neisplativost, da je na Eng imao bi sigurno barem 10-20eura mjesecno al opet mozda za 5-10 godina bude drugacija situacija…

na svakoj stranici stavi jedan 300x250 sa ljeve strane ( jer tamo kao najvise ljudi gledaju blizu sredine sa ljeve strane), mozda uspijes barem pokrit domenu…

[quote=“digits”]Trnac, a da probas s kvalitetnijim micro-niche link direktorijem?

Brza strategija:
Vrhunski onpage seo: bez pretjerivanja s auto generiranim sadrzajem da ides ispod spam radara… sto nije tesko za .hr market.
Hijerarhija sadrzaja: Za svako mjesto ili grad kreiras podkategoriju, npr. tvoj top kw Pušća.
U toj podkategoriji kreiraš podkategorije vezane za branšu ( pucas na long tail kws koji su trazeni i povezes ih s lokacijom ), npr. Cjepljenje štenaca Biograd. ( bubam bezveze, treba bacit analizu, jel…)

Bitno je dinmicki pokriti sve lokacije + sve bitne kw-e iz niše i usera navesti da stvara sadržaj. Svaki tvoj napor da i sam doprineseš kvaliteti sadržaja google gleda s blagonaklonošću :slight_smile:

U obavezna polja za unos od strane usera uvalis “tekstualni opis” tj. seo friendly content generator + daš opciju slika i sve eventualne opcije koje bi doprinjele stvaranju Kvalitetnog sadrzaja koji bi pucao na vrh rezultata.

S kvalitetnom navlakušom i solidnm odazivom usera bi vrlo brzo bio u top rezultatima, ne samo na osnovne termine na koje vjerojatno sad pucas, vec i na sve nazive tvrki prijevljenih u direktorij, svaki ciljani keyword + naziv mjesta i na gomilu podataka koje bi predhodno uvrstio u onpage plan.

Naravno, bitno je obavijestiti, na bilo koji nacin, SVIH koji mogu biti zainteresirani za unos svojih podataka u direktorij da je promo period u tijeku i da unesu svoje oglase.

Btw, ovo dokazano prolazi od googla na .hr webu, na .com / co.uk bi dobio bananu da bi se presto bavit webom.[/quote]

Ovo mi zvuci dobro i slicno razmisljam ali me zanima koliko su korisnici stvarno spremni puniti sadrzaj makar i za svoju promociju, iz iskustva znam da je dosta tesko natjerat korisnika da napise nesto, cak i kada plati svoju stranicu, sadrzaj se ceka mjesecima nekada. Uglavnom pitanje je kako ih sto bolje motivirat da to naprave i dva, dali je to uopce moguce u nekom vecem broju?

Spremni su ako očekuju ODMAH neku lovu, tipa oglasnici.
Ako ne vide direktnu korist, ništa od podataka.

[quote=“sime_zd”]
Znači, ako ti danas padne na pamet da bi za godinu dana mogao radit neki sajt, kupi domenu, napiši jedan članak i nabavi jedan backlink. Ako imaš volje svaki mj. se sjetiš dodati jedan članak i olakšat ćeš si puno toga.[/quote]

Svidja mi se tvoje pristup, pomalo ali dugurocno profitabilno. Vidim ljudi te cesto spominju kao nekog tko zna sto radi, zanima me cca koliko ti sitova imas sve skupa?

Kad im polje za unos tekstualnog opisa stavis po obavezno, ispune ga :slight_smile:

Idem sutra kod veterinara na kraći razgovor, možda dobijem neke ideje.

Bio sam kod veterinara (za male životinje), ugodno smo popričali pola sata i nadam se da će mi koristiti u razvoju sajta.

Divim se tvojoj pedantnosti i volji za razvoj sajta.

Kažem ja, da imam više vremena ni sam ne znam di bi mi bio kraj. :zub:

Da, samo ako ih nagovoris da uopce dodju popunjavat o tome pricam. Moras prvo imat dosta jak site da ih potaknes, barem iz mog iskustva.

Stavi sliku Chuck Norrisa i da vidiš popunjavanja…