Jeste li ikad dozivjeli ozbiljnu financijsku krizu? Kako ste se uspjeli izvuci iz nje?

Evo da malo promjenimo klasicnu raspravu, jedna tema di bi mogli podiliti svoja iskustva (ako je to dopusteno)

Bio sam tinejdžer kada je bila kriza 2008 godine, ali se sjećam da u poređenju sa ovom danas i sa onom koja nas tek čeka u idućim godinama, je bila mačji kašalj.

A što se tiče ličnih finansijskih kriza i iskustava iz istih, sumnjam da će nam to moći pomoći kada je na globalnom nivou katastrofa, i kada pojedinici ma koliko sposobni bili, ne mogu promjeniti tok svojih finansija.

Samo se treba nadati da će cijene usluga koje pružamo rasti proporcionalno sa cijenama energenata, hrane, nekretnina… (znam da neće ali bilo bi fino :smiley: )

1 Like
  1. počeo, 2016. spušio relativno puno (za te moje godine) para u lošu poslovnu odluku.
    jedini lijek bio je da se zaposlim za 300€/mj
    tako sam radio do skoro 2019. pa opet uložio u posao ( ovaj put ispravan)
    eto, treba biti strpljiv
2 Likes

Tamo nedje 2008., mama mi rekla da se boji da mi vise nece moci financirati studij … ja sa zadnjih 1000kn platio si izlet na rolersko natjecanje.

Došao tamo, pobjedio, osvojio 1000kn i shvatio … samo treba živjet. :slight_smile:

5 Likes

Mene je to zadesilo krajem 2019. I pocetkom 2020. Tad sam bio jako los a depresija me ubijala, za koji mjesec stize covid, lockdown, policijski sat, vracam se digitalnom biznisu dolari krenu pristizat i mogu rec da me covid uveliko spasio… sad mi je neshvatljivo kako sam uopce sebi dozvolio da dodjem u takvu situaciju u kakvoj sam bio

4 Likes