Kad Anđeli slože puzzle :)

Nema sve čarolije na vidjelo…ali jedna vrsta pleksiglasa. :slight_smile:

Pogledaj po BiH mozda neko ima

1 Like

Malo sam popričao sa ovim youtuberom…kaže da ne vjeruje da ću prodati ni blizu 100K puzzli. Više da će ih biti 500 - 1000.

Naveden razlog je upravo koji je i meni pao na pamet:

Ali istina sigurno nije ni da će se prodati tako malo. Pa toliko prodajem ove gdje sam zakasnio koju godinu nakon publishiranja…i gdje je sva mast već pobrana.

Nadalje, prilično sam siguran da taj najveći shop njima laže brojke o prodaji i tako ih zapravo dovodi u zabludu o količine prodaja.
To sumnjam iz više razloga.

Započetak, lik je meni ponudio cifru za prava nad puzzlama koju sam ja zaradio skoro jučer prvu večer prodaje, haha. Znači…frajer je ono maksimalno iskorivački nastrojen, a onda ih logično i vara. Ali je najveći pa rade rado sa njime…zanimljivo.

Drugo zašto mislim da ih laže…zato jer ovaj youtuber nebi nikada dao tako lošu procjenu koliko ću imati prodaja. Da se proda samo 500 - 1000 komada je ne moguće. Velim to sa sigurnošću, jer već imam konretne brojke o prodaji prije ovih Ugly4 puzzli. (I to brojke nakon pobiranja masti)

Ok…možda sam i ja pretjerao sa očekivanjem 100K. (Samo gledam u matematiku, koja kaže zapravo da će biti 1KK, hehe…ovo na 100K sam spustio tek da ne budem preoptimističan xd)

Al dobro…živi bili pa vidjeli. Bit će mnogo napeto. Ja btw nakon svadbe i pijančevanja do 5 ujutro… nisam mogao oka sklopit…nego se otrijeznio razmisljajuci o svemu ovome, hehe.

Ajmo dalje :smiley:

2 Likeova

True…zatvorio sam se u glavi u granice. Na kraju ce bit Kina xd

1 Like

Želim ti da bude barem 10X onoliko koliko očekuješ a vjerojatno će tako i biti jer ruku na srce, matematika je ovdje i više nego jasna. Sretno sretno sretno i sretno!!

2 Likeova

Ne znam više ni sam…pokazat ce vrijeme koja je tocna matematika. Današnja 10 puta manja od jucerasnje. Mozda jer jos nije vecer… mozda su stvarno prvi pregledi oni gorljivi koji su jedva docekali novi video i nove puzzle. Pa dosta iskaču iz ostatka statistike…

Svakako hvala …bit će šta bude. Ja računam da ću i u najgorem slučaju dovoljno omastiti brk. :smiley: Ne treba ni biti šest nula xd. 999 999 će bit dovoljno xd

A da i pravo kažem…od silnih milijona sam noćas izgorio samo što sam pomišljao na njih… još da ih dobijem…nebi zdravo bilo. A nimalo zabavno nebi bilo niti da je neka luda potražnja i da se “prospe” neuhvaćena. A spomenute brojke je gruntam nemoguce pobrat i da bude ogromna potraznja.
Sve u svemu…nek bude umjereno dobro i ja cu bit najsretniji. :smiley:

2 Likeova

@bozoou

Firmama nisi zanimljiv, ako nisi veliki narucitelj.
Njima se ne isplati raditi jeftine stvari i to malu kolicinu. Jer tu nemaju racunice, amortizacija stroja, rezije, covjek itd…

Da ti rade 0-24 h na jednom stroju, badava kad od tebe zarade x eura, a od metala 20-50 x eura. Karikiram.

Pogledao sam cijeli ovaj video, dosta zanimljivo! Fizička varijanta je puno reprezentativnija od one virtualne. Čitam i ovo oko prodaje, i držim fige da bude dobro. Moj skroman savjet - samo na glavu, ništa oprezno. :slight_smile: Tu imaš priliku napraviti dobar posao.

1 Like

Griješiš, njima se dobro omasti brk kad ja napravim seriju od samo 100 komada. Vidi se to iz razgovora.

To je njemu relativno malo posla stavit plocu na stroj da se nareze i jedno 1800kn mu cistog profita ostaje. (A ima posla s time oko dva, dva i pol sata)

Drugi par carapa je sto je ova prva firma bila skoro u centru…radili su samo sa dva stroja i imali hrpu malih poslova…pa su se organizacijski gubili skroz. Njih sam predugo morao uvijek cekat…pa sam otisao trazit dalje. Poslije sam u jednom razgovoru osjetio da im nije baš drago što sam otisao…

A druga firma je fakat golema…pogon je velik nekoliko hangara… tesko prebrojivo koliko imaju strojeva i punom parom rokaju. Oni su dobro odrađivali i rokove i komuninciju…samo ih je trenutno Korona strpala u izolaciju. Kaze da su svi u izolaciji osim dva čovjeka u pogonu…tako da je samo trenutno sranje s njima iz tog razloga.

P.S. nitko drugi u HR kog sam nasao nije imao ni priblizno dobre rezove.
A ovi drugi em imaju dosta bolje rezove od prvih…em su i 30% jeftiniji. :slight_smile:

1 Like

Jesi razmišljao o mobilnoj aplikaciji, kod već imaš, samo ga malo dotjerati i prebaciti i app, preuzimanje bude free, a riješenje naplatiš plus link na shop.

Također već sad napraviti stranicu s riješenjem jer ako ti krene uskoro će to biti novi KW, :man_shrugging:

3 Likeova

Trenutno razmišljam kako da smanjim potencijalni boom narudžbi, a ne da povećam. :smiley: Još da vrijeme bacim na to, hehe.

Ali da…u budućnosti imam dosta zanimljiv plan za app. Koji se neće ticati samo ovih puzzli, nego koji će biti adventure kroz sve najbolje logic puzzle, plus što će to biti uklopljeno u igru koja ima progresivne levele.

Koncept je zapravo ta igra sa progresivnim levelima gdje će algoritam random razbijati neki geometrijski oblik na određeni broj djelova. ( Kako bi svako novo igranje bilo novo iskustvo, tako se leveli neće ponavljati kod svakog novog igranja …a opet će težina biti ekvivalenta razini levela, jer će algoritam raditi razbijanje oblika uvijek tako da zada isti broj kombinacija za istu težinu levela)

Zatim to sa levelima će imati više različitih modova (vrste levela)…a na kraj svakog seta levela će igrača čekati posebna zagonetka (jedna od ovih top svjetskih) …koju će igrač morati riješiti kako bi otključao sljedeći set levela. (To ja AKA boss fight, hehe …kojeg će u ovom slučaju igrač morati rješiti samo kod prvog susreta sa nekim od boss-ova. Svaki boss će imati i svoju fizikalnu inačicu u prodaji.)

Da li će to sve biti komercijalno isplativno nemam pojma…al volim praviti igrice. Čim uhvatim vremea, bit će mi to veliki gušt složiti. :slight_smile:

Hmm…nije loše. Misliš da se naplati da igrač vidi rješenje, onome koji ne zna složiti? Vidiš, to mi nije palo na pamet…a zvuči dobro. :slight_smile:

Ugly4.com je već zauzet…ako misliš na domenu kao KW? Iskreno nisam siguran gdje bi smjestio nekav blog story o ovoj puzzli.

uglyfour.com je slobodno

Razmisljas kako da smanjis potencijalni boom? :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

svaka čast da netko nešto i proizvodi… iako ovo ne bih prihvatio niti kao poklon (nije moja šalica čaja)

a na koji način ovo šalješ po belom svetu ?

Mozda u startu i koregiraj cijenu. Koliko vidim napadas zapadno trziste, bolje sad digni i cijeni svoj rad. Vise posla ne znaci i vise novaca.

1 Like

Pa da, i ja se slazem tu… ako je problem previse narudzbi- koriguj cijenu… povisi na 50 neko vrijeme… idalje ce biti kupaca a moze se sve stici a marza ce biti jako lijepa…

A kasnije kad sve legne na svoje onda mozes i eticki da odradis taj dio marketinga, pa spustis na 30$ i kazes popust 20$ od normalne cijene (sto ce i biti istina, znaci nije ono fejk akcija)

1 Like

Daa…to sam vec bio ranije gledao…već i zaboravio na to. :slight_smile:

Da…da ga rastegnem što više. Sad kad sam uvidio sto može bit, sigurno neću odjednom svim influencerima slati…koregiranje cijene je isto plan. No generalno trenutno nije vrijeme za rad na marketingu, nego na povećanju kapaciteta proizvodnje. Od sutra već imam treninge za zavrsnu obradu puzzli i već 20 kandidata.
Posložit ću ja to… imam mjesec dana, taman. :smiley:

Jep, brzo sam to shvatio. xd …al opet mi nije cilj ni da velikom cijenom odbijem previse njih. Koliko će njih i kako kasnije vidjeti da je cijena pala?
Ok…tu mi je plan onda platit naknadno influencerima da uz neki novi video podijele popust code za prethodno recenzirane puzzle…

Nebi vjerovao, poštom. :smiley: HR pošta, imali druga opcija. Ne baš, sem nekih extremnih skupih kurira.

Nemoj zapostaviti njemacko trziste. ludi za slagalicama svih vrsta. Mislim da bi imao dobru prodju.

Trenutno ne gađam specijalno niti jedno trziste, ali zbog relativno visoke cijene sam primjetio da su svi kupci iz gotovo istih zemalja. Rekao bih zemalja jačeg standarda. Njemacka je među njima. :slight_smile:

Tako da je plan detektirati korisnika koji dolazi na stranicu iz neke druge zemlje jeftinijeg standarda i onda njima nudit popust od 50%, tako da im prodam tik iznad proizvodne cijene. Tu nebi nešto direktno profitirao ja, koliko bi svi profitirali koji su uključeni u priču i koji rade po učinku. Tipa momak koji hoda u postu, vise nebi nosio po 5 artikala, nego mozda 20 njih…itd.
Sve bi to nakraju bio i nedirektan moj profit…jer bi sve išlo glađe, ako konstantno ima svima posla.

Ali to govorim za stanje koje je bilo prije influencera i koje će bit kasnije nakon što se ovo stiša.

Nemoj ovo raditi, ovo je jako podlo prema onima koji kupuju od tebe iz drugih zemalja.

2 Likeova