Kako blokirati Adsense oglase koji se prikazuju na sajtu koji nije moj?

Udjem danas u Adsense nalog i vidim da se moji oglasi prikazuju na still-stream-2288.herokuapp.com sto naravno nije moj sajt. Da li mogu da blokiram te reklame i kako?

Uđi još jednom na svoj google adsense account i blokiraj tu domenu

Gde da nadjem opciju za blokiranje domene?

Izgleda da ne možeš ići na taj način. Ovo je google rješenje za tvoju zabrinutost https://support.google.com/adsense/answer/65062?hl=en

1 Like

Ako se radi o oglasima koji se pojavljuju na tvojoj stranici, ulogiraj se na AdSense i imaš opciju Block ads from specific websites
Ako je nešto drugo u pitanju npr. ako ta domena prikazuje tvoj web sa oglasima, nemoj ga autorizirati ali tada nema ni zarade od oglasa, vidi moj treći post ovdje, ali ako je to situacija o kojoj razmišljam nećeš ga moći spriječiti da prikazuje tvoju web stranicu sa oglasima jer ako netko preko te domene pristupi tvom webu prikazivat će oglase. No, možda se varam?

Ta domena prikazuje moje adsense kodove. Uradio sam ovako kako je @komentar predlozio, dodao sam svoje sajtove u Site authorization sekciju i to je to, miran sam :slight_smile:

P.S.Uf, kako je smesan ovaj smajli, lici na patku, hahaha.

[quote=“wizard1, post:6, topic:21433”]
Uradio sam ovako kako je @komentar predlozio
[/quote]Pa nije mi jasno što si uradio. On ima dva posta.

Ako sam ja dobro shvatio što Google ovdje navodi, a to je ista ona stranica samo na HR jeziku.
Dakle ako su se tvoji oglasi prikazali na toj URL domeni a ona nije dodana u tvoj autorizacijski popis onda nećeš ostvariti zaradu ali će ti se brojati klikovi na oglase. U suprotnom ako je dodaš na autorizacijski popis tada ćeš ostvarivati zaradu od klikova na oglase na toj domeni.
Dakle na tebi je da ovlastiš tu URL domenu ili ne tj. hoćeš li zarađivati ili ne.

AUTORIZACIJA: (moje shvaćanje)

Svaka nova URL domena koja prikaže tvoje AdSense oglase (tvoj web sajt) bit će prilikom prijave na GA account tebi kao informacija da se prikazala tamo i tamo. Što se tebi i dogodilo.

Tako se meni događalo na jednom blogu.
Blog je kreiran kao npr. "tematika.blogspot.com"
Nakon nekog vremena ja se prijavim u moj GA account i tamo stoji upozorenje da su se moji oglasi prikazali na URL-domeni “tematika.blogspot.in”. Naravno odmah sam dodao taj URL na moj autorizacijski popis jer želim da se na toj domeni prikazani oglas monetizira ako netko klikne na njega.
Naravno tu se spominje i neka zlonamjera na samom početku uputa od Google. Ali nije objašnjeno koje to mogu zlonamjere biti pa mi nije jasno.

Ja u tom autorizacijskom popisu imam preko 300 URL domena pa evo nekih primjera od njih

Tako, ako netko u XYZ zemlji pretražuje neki pojam i u svojoj tražilici mu se pojavi moj blog, počne ga pregledavati i klikne na jedan oglas, a ta domena je “tematika.blogspot.xyz” meni će se pojaviti upozorenje, pa je na meni da odlučim hoću li ostvarivati zaradu na toj domeni ili ne?
Ja sam to shvatio iz gornjeg primjera jer se moj blog pojavljivao u Indiji na drugačijoj domeni od moje osnovne (valjda Google ima drugačije URL za određene zemlje) iako se prikaže jedan te isti blog.

U VLASNIŠTVU -web-lokacija: (moje shvaćanje nepotpuno)

Svaki URL koji si dodao na autorizacijski popis pojavit će se i na popisu domena web-lokacija “u vlasništvu”. Ovo “u vlasništvu” je dosta zbunjujuće iako Google ovdje objašnjava pojam. Nisi ti vlasnik dotičnih domena na popisu i to on jasno govore (ovdje se sada pojavio i “Podudarni sadržaj” na nekim GA accountima.

Kako sam ja nepotpuno shvatio ovaj popis, koji kod mene je preko 1500 URL-ova nisam ja dodao, već se on pojavio po nekom algoritmu. Valjda je bilo neke konekcije prema mojim web sajtovima pa i blogu. Na ovim uputama piše razlika između ove dvije značajke., Izgleda da je ovaj popis “u vlasništvu” (Owned), bitan ako želiš blokirati neku od URL domena. Ako nije ovdje na popisu nećeš je moći blokirati u kartici za blokiranje oglasa.

Dosta zbunjujuće i uz sva istraživanja nisam uspio dokučiti odakle je meni preko 1500 a u dnu piše “od mogućih 500”, a nitko ovdje od “webmajstora” ne želi se uključiti u raspravu i reći svoja iskustva?
Iako sam ja već postavio takvo pitanje na ovom forumu ali nitko ni ‘A’? :frowning:

pozdrav

Jesu li ti blogovima prijavljeni u WMT? Mislim da ako jesu ne trebaš blogove stavljati u adsense kao ovlaštene domene za prikazivanje baš iz tog razloga jer google iz pravnih razloga po geo lokacijama prikazuje tvoj blog sa .com .au i tako dalje. Moje mišljenje, jer imam dosta blogova svi prijavljeni u WMT a nisu u adsense i nikada nikakve frke. Uredno dobijem klik sa .de koji vrijedi 1€ kao i ove sa .com koji su sića ali su sa exyu govornog područja
Edit: da nadodam, autorizacija domena nije pitanje hoćeš li zarađivati ili ne, nego hoćeš li dobiti bananu ili ne. To se i radi da ‘kažeš’ googleu, ok to nije moj site, netko prikazuje moje oglase a taj web nije po adsense TOS. Ja tu ne mogu ništa nego reći da taj web nije moj.

[quote=“komentar, post:8, topic:21433”]
Edit: da nadodam, autorizacija domena nije pitanje hoćeš li zarađivati ili ne, nego hoćeš li dobiti bananu ili ne. To se i radi da ‘kažeš’ googleu, ok to nije moj site, netko prikazuje moje oglase a taj web nije po adsense TOS. Ja tu ne mogu ništa nego reći da taj web nije moj.
[/quote]Ne znam što bih ti rekao, postavio sma link gore na Google upute za autorizaciju pa eto ja sam to tako shvatio. Evo što piše

> Ako se URL koji prikazuje vaš oglasni kôd ne nalazi na vašem popisu autoriziranih web-lokacija, oglasi se i dalje prikazuju na tom URL-u, a  pojavljivanja i klikovi se bilježe.  No, oglašavačima se to ne naplaćuje, a vi ne ostvarujete prihod od te web-lokacije.

[quote=“komentar, post:8, topic:21433”]
Jesu li ti blogovima prijavljeni u WMT?
[/quote]Naravno ali bez obzira na to ja dobijem upozorenje.

Naravno da nećeš zaraditi jer su u slučaju zle namjere treće strane oštećeni i sami oglašivači kojima google nekako ne uvijek spretno izlazi u susret.
Ti autorizacijom određenih URLova kažeš googleu da su oni po mjeri koju kroji google, da razumiješ pravila igre, i da sve druge domene koje nisu na listi niti ne trebaju da ti donose zaradu jer nisu po pravilima koja ti razumiješ. Da ne dobiješ ban radi nekog tamo nazovimo ga tupanom, koji postavlja tvoje oglasne jedinice, sve ostale domene neće uzimati od budžeta oglašivača pa na kraju neće ništa od toga ići ni tebi. Jednostavno i pošteno.
Tvoj problem je toliki broj blogova na popisu što ni meni nije jasno. Volio bih na tu temu nastaviti ćaskanje jer i mene muti.

[quote=“komentar, post:10, topic:21433”]
Volio bih na tu temu nastaviti ćaskanje jer i mene muti.
[/quote]Ne muti to samo tebe, muti i mene i većinu “webmajstora” ovdje, samo što oni možda toga nisu svjesni ili jesu ali ne žele reći, što i kako i zašto :wink:
Zbog toga ću morati potražiti informacije negdje drugdje ako ne riješim problem.

[quote=“komentar, post:10, topic:21433”]
Naravno da nećeš zaraditi jer su u slučaju zle namjere treće strane oštećeni i sami oglašivači kojima google nekako ne uvijek spretno izlazi u susret.
[/quote]Što je ta zla namjera, i kako on može prikazivati moje oglase? Nije valjda da je “dotoični URL” kopirao moj oglasni kod sa mojim ID brojem na svojoj web stranici? To je ono što ja ne razumijem i jako me zanima. Ja pretpostavljam da je preko njegove URL domene netko pretraživanjem došao do mog bloga i nastavio surfati mojim blogom?

[quote=“komentar, post:10, topic:21433”]
Ti autorizacijom određenih URLova kažeš googleu da su oni po mjeri koju kroji google, da razumiješ pravila igre, i da sve druge domene koje nisu na listi niti ne trebaju da ti donose zaradu jer nisu po pravilima koja ti razumiješ.
[/quote]Hmmmmm, pa kako da ja znam gdje će se moji oglasi sve prikazati. Jedino po tome što mi GA da upozorenje kada pristupim u moj GA account.

[quote=“komentar, post:10, topic:21433”]
Da ne dobiješ ban radi nekog tamo nazovimo ga tupanom, koji postavlja tvoje oglasne jedinice,
[/quote]Ovo sam komentirao na početku ovog posta

[quote=“komentar, post:10, topic:21433”]
Tvoj problem je toliki broj blogova na popisu što ni meni nije jasno. Volio bih na tu temu nastaviti ćaskanje jer i mene muti
[/quote]Pa upravo zbog nerazumijevanja ove problematike ja imam tako puno URL u mojoj autorizacijskoj listi.

Da li je dovoljno postaviti samo google.com na ovu listu i GA će uzeti u obzir sve svoje tražilice “google.??” bez obzira na domenu zemlje.
npr. ja samo imam “google.??” u mojoj autorizacijskoj listi točno 108 URL jer ne znam odgovor na ovo pitanje koje sam sebi postavljam.
npr.

google.co.uk
google.co.uz
google.co.ve
google.co.za
google.co.zw
google.com
google.com.af
google.com.ar
google.com.au
…108

Isto tako imam određeni broj URL domena za dva bloga koji su na Eng.
Znači ja razmišljam na način da neki visitor u svojoj zemlji na “google.??” tražilici traži neki pojam. Pojavi mu se moj blog (naravno sa domenom njegove zemlje). Ako ga nisam autorizirao neće biti monetiziran klik na oglas. To je glavni problem na koji za sada nemam odgovr, a i ne znam da li razmišljam u dobrom smjeru.

Ali ću na kraju morati izgleda pobrisati sve URL iz autorizacijskog popisa i žrvtovati neku zarada, za svako novo upozorenje da su mi se ADs prikazali na toj i toj URL i ručno je dodati.

malo si ti pobrkao pojmove. Ja pricam o autorizaciji domena na kojima ces ti prikazivati oglasne jedinice sa svog AdSense racuna. Ne pricam o blokiranju odredenih oglasa na tvojim oglasnim jedinicama, i ne znam zbog cega spominjes odakle ti posjeta dolazi. To te ne treba toliko ni brinuti, sve dok igras po pravilima i imas vecinom organske posjete sa google nebitno dali je .com .hr .ba i tako dalje.

Evo sam pogledao kod sebe i da stavim dva screenshoota

Dakle, na prvom screenshootu mozes vidjeti da imam neku zaradu na blogu koji se pokazivao i kao .com .ch i .fr (rijec je o istom blogu). Google zbog neke politike prava prikazuje domene za odredena regionalna podrucja. Dakle, ta stvar je izvan tvoje kontrole. Jednostavno, ne mozes ti ubaciti svaki od mogucih nastavaka (TLD) jer time bukiras popis od mogucih 500.

Na drugom screenshootu se vidi da sam ja sebi dodao 5 svojih domena (nisam sve jer nisam imao niti razloga), a unclaimed popis mi govori da ih imam jos 12 za dodati, i pazi sada, vecina na tom popisu su blogspot.ch, blogspot.fr itd, od onog bloga sa pocetka posta. Ipak, ne dobijam nikakva upozorenja za te domene jer niti trebam. To je jedan te isti blog, i ako je ovaj .com u redu i po pravilima, takvi su i svi ostali.

To je barem moje misljenje. Ne vidim razloga da ih dodajem, jer se ne bojim zlonamjernih prikazivanja oglasa na tim domenama. Gotovo su nemoguci, jer je jedina situacija za to, da mi se hakira .com racun pa onda i svi drugi.

[quote=“komentar, post:12, topic:21433”]
malo si ti pobrkao pojmove. Ja pricam o autorizaciji domena na kojima ces ti prikazivati oglasne jedinice sa svog AdSense racuna.
[/quote]Nisam, I ja isto pričam o tome

[quote=“komentar, post:12, topic:21433”]
Ne pricam o blokiranju odredenih oglasa na tvojim oglasnim jedinicama,
[/quote] Ni ja ne mislim na to

[quote=“komentar, post:12, topic:21433”]
To te ne treba toliko ni brinuti
[/quote]Ma brine me.
Pogledaj svoj drugi screenshot. Ti imaš nekoliko domena tu a ja preko 1600. Nisam ih ja dodao, a neznam ni tko jeste. :frowning:

Ako odeš na karticu za autorizirane domene, tu u stvari dodaješ novu domenu ako te Google upozori da su se tvoji oglasi prikazali tu i tu (ako hoćeš zaraditi)
Ja to tako shvaćam i ne znam kako bi drugačije objasnio.
Iz iskustva govorim jer sam nekoliko puta dobio upozorenje kada sam se ulogirao.
Htio sam sve obrisati i početi ispočetka pa dodavati sve nove domene kako bi me GA upozoravao, ali tada bi izgubio zaradu jer bi me GA sigurno upozorio kao do sada.
btw: pogledaj link na kojem sam pisao o tome, Autorizacija web-lokacije. Ovdje ja dodajem kada me GA upozori i to je OK.

Ostaje problem onih preko 1600 koje ja nisam dodavao (Owner)?
Ja imam GA Ads od 2007 pa je možda to nekada bilo drugačije. I što bi ja sada trebao raditi, ići ručno brisati sve koje ne želim imati na tom spisku, e to me muči, da ili ne?

BTW: Postavlja se pitanje da li na kartici “Autorizacija web-lokacije” treba biti samo tvoja vlastita domena ili još i ostale poput

>     tvojadomena.blogspot.com
>     tvojadomena.blogspot.in (Indija)
>     tvojadomena.blogspot.at

npr: primjer iznad kada sam imao prvi puta posjete iz Indije tada me GA upozorio da su se moji oglasi prikazali na toj domeni i dodao sam je na kartici “Autorizacija web-lokacije”

Ne znam kako bih više opisao problem koji me muči. Morat ću kontaktirati GA Team direktno e-mailom

Jedan problem riješen (Owned)
Obrisao sam prvog na popisu od preko 1600 url, i automatski su nestali svi ostali? Kako, što, zašto, nemam pojma?
Ipak je ovaj popis ostao od davnina, po mom mišljenju
Ponovo sam potvrdio autorizirane url i oni su se dodali na karticu “U vlasništvu” (Owned)

Ostaje pitanje autoriziranih URL kao što je ispod?

Ja sam stavio samo .com i nemam nikakvih problema. Mislim da si sa tim riješio blog i moguće promjene poput .ca .au isl…