Kako dospeti na prvu stranu google-a?

Ovako stoje stvari, imam sajt koji je star 3 ipo meseca i zaglavio sam se na drugoj strani i nikako da upadnem na prvu stranu. Preko Ahrefs-a sam izvukao linkove konkurencije i uspeo sam da odradim iste linkove (oko 80% njihovih linkova spam linkove sa sajtova koji nisu relevantni nisah hteo da radim), ali i dalje sam zaglaljen na drugoj strani. U principu imam jace linkove od ta dva sajta cije sam linkove pratio, imam veci sadrzaj, pregledniji sajt, ali opet nista.
Gde gresim? Sta treba da ispravim ili jednostavno treba da prodje vreme da me sam google izbaci na prvu stranu? Bas se nerviram, cak sam uspeo da imam i jednu prodaju, neko se zaigrao pa presao na drugu stranu :slight_smile:

Ne grešiš možda nigde sem što nemaš strpljenja. :slight_smile:

2 Likeova

I ja sumnjam na to iskren da bude :slight_smile: Ali posto sam relativno nov u svemu ovome, ne znam koliko vremena treba da prodje da bi se napredovalo. Bukvalno svo slobodno vreme sam ulozio u nekoliko projekta, ali znas kad ne znas sta da ocekujes jer nemas iskustva, pa se zapitam da li sam na pravom putu, da li gresim…Tako da ako je to problem, onda nema problema.

Koliko je prosecno vreme da neki link dobije uticaj na sajt?

Ako su ti sajtovi stariji od tvog moras samo cekat. Meni npr. jedan sajt sa flash igrama nikako da izbije na prvo mjesto,a po svemu je bolji od ovoga sto je prvi. Borim se vec godinama s tim likom sto je prvi i tek sam neki dan shvatio po cemu je on “bolji”. Naime on ima puno prirodniji omjer dofollow i nofollow backlinkova,otprilike 70/30, dok su meni dofollow 98% svih backlinkova. Tako da eto cak i to ima veze,jer imam unnatural backlink profile.

Ja kad pogledam konkurenciju po mom misljenju (nestrucnom odmah da se ogradim) po svim parametrima sam bolji od njih. Oni imaju sajtove koji su sablonski radjeni, nema svezeg sadrzaja, zadnji linkovi su im od pre 6 meseci, ne azuriraju sajt. Tako da onda bi trebalo da prestignem u neko dogledno vreme.

Kad smo kod toga vec oko nofollow i dofollow, sajt od anteloff-a tj sad vec bivsi njegov sajt (on mi je na neki nacin vodic kako treba da izgleda dobar sajt :smiley: ) ima 95% dofollow i samo 5% nofollow a opet je odlicno kotiran.

Pa onda ne znam sta je kod mene uzrok. U dvije godine borbe ja to nisam uspio naci. Moguce je jedino jos da imam previse sitewide linkova sa drugih sajtova ka tom sajtu.

Evo ti kako su njemu rasporedjeni linkovi. http://prntscr.com/ea37cq
Posmatrajuci njegov sajt mnogo toga sam naucio.I bukvalno kada gledam to su finese kojim je dobio pozicije u ondosu na konkurenciju. Svaka stranica je odradjena perfektno.

Zavisno od konkurencije, u poslednje vreme se pokazuje da za sajtove na engleskom treba od 6 do 12 meseci da se vide neki osetniji rezultati, rangiranje i poseta. A ćesto zna biti i preko 12 meseci ako je konkurencija osrednja ili malo jača.

Tako da se moraš naoružati strpljenjem, jer sve više treba vremena novom sajtu da ga gugl propusti da rangira kako zaslužuje.

Ima logike s’obzirom na pretrpanost trzista. Ovo je sajt na nemackom, pa se nadam da ce da treba manje vremena od pomenutih 12 meseci :smiley:

koja tona beklinkova, bože mili, ja se cimam jel mi gugl srušio rejting sa 6 posjeta s gugla na 2 posjete zbog par linkova iz komentara. Ima da kupim tonu beklinkova. Otišlo mi je strpljenje u kurac.

jeronimo dodaj možda još sadržaja. odgovori na neko pitanje vezano za tvoj sadržaj http://keywordtool.io/ (meni korisan sajtić)ođe možeš vidjeti i pitanja i ideje sa čim da proširiš sadržaj. Mislim da nije loše da i ima komentara na članku, malo socijal signala… Što se tiče vremena ja evo bogami vidim solidan broj prilično mladih sajtova iz moje niše koji rangiraju. Ne jebu ni 6 ni 12 mjeseci čekanja da se gugl smiluje

edit: antin sajt isto čekao 12 mjeseci aha

1 Like

Sad cu bas da pogledam sajt sta ce da kaze :slight_smile: Dodajem redovno sadrzaj, a sto se tice backlinkova, pratio sam razvoj uspesnih aff sajtova preko ahrefs-a i bas sam studirao kako i kada krecu sa linkovima i u kom intenzitetu, i mogu samo da kazem da NEMA CEKANJA :slight_smile: Vec u trecem mesecu su imali linkove sa 50+ domena!

Osjećam se ko kad oblećem oko neke džore jer sam se naložio kao majmun na nju što se tiče ovog sajta. Ja sam sebi zacrto da za godinu dana bude među 10 sajtova iz moje niše koja je ogromna. Zacrto sam bio i da jebem Vedranu, Jovanu… Vjerovatno ću se kao i u tim slučajevima okrenut pornjavi, opet.

1 Like

Ja sam zaglavio sa starim sajtom, ali ovaj koji sam pokrenuo u januaru sam za pojedine KWe na 9-10 mestu, i brdo KWa od 11 do 15 mesta.
Napisao sam ti odgovor za tvoje ludilo na drugoj temi :slight_smile:

Sto se tice keywordtool. io/, mislim da je mnogo bolja varijanta ahref-s, mnogo vise stvari dobijes preko njega. Ne znam da li si ga koristio, ali sa njim nema greske! Za svaki KW dobijes za top 10 detaljnu analizu, koliko linkova imaju, koja im je najaca kljucna rec za taj post, koju posetu dobijaju, koliko ti linkova i kakvih linkova ti treba da ih preteknes. Jednostavno vrh alat! A ima identicnu cenu kao ovaj sajt.
A plus jos drugi dodaci, kao sto je pracenje KWa, pracenje linkova konkurencije i jos mali milion stvari. Imas 14 dana trial pa probaj.

koristim besplatnu verziju ovog keywordtoola ne ja vala za to plaćati. ne interesuje me ti brojevi pretraga konkurencija i ostale informacije, interesuje me šta čitaoci traže za određenu temu, a šta im ja možda nisam pružio u članku

evo uzeću primjer ovaj dron https://www.amazon.com/Holy-Stone-F181-Quadcopter-Headless/dp/B00SAUAP5C/

pa šibneš u taj keywordtool.io npr frazu holy stone drone i izbaci ti masu fraza koje se traže i najbolji način za dobar članak je da pokriješ dosta tih fraza pored prve fraze koja je vjerovatno najtrazenija holy stone drone review vidiš i ostale fraze npr holy stone drone battery life holy stone drone distance holy stone drone how to fly holy stone drone model comparison holy stone drone not taking off holy stone drone where to buy i masu drugih fraza koje se traže … što više fraza uključiš u članak i pišeš o njima to je korisniji članak za ljude, zar nije tako? Jel sad bitno da li se trazi 4 ili 20 ili 100 puta. naravno pogledaš konkurenciju nećeš uključiti sve fraze ako određena fraza ima skroz zasebne dobre članke. možda sam loš proizvod uzeo pošto se ne razumijem nimalo ali uglavnom ovaj besplatan alat može pomoći masu kod sastavljanja članaka i upoznavanja toga šta ljudi žele da pročitaju i nađu. i ima opcija pored ovih standardnih pretraga da se uključe i pretrage po pitanjima. opet vjerovatno je da je ahrefs puno bolji ali i ovo je izvrstan alat čisto da se članak dobro organizuje da se pokriju najbitnije stvari za čitaoce i opet besplatne opcije su meni dovoljne

Dobar ti je primer proizvoda, :wink:

Zar sustina KW tool-a nije da dobijes koja je tezina za rangiranje i sta da ocekujes prilikom pokusaja rangiranja u top 3? Varijacije mozes da dobijes i na google keyword tool-u. Dzaba varijacije ako je konkurencija preteska.

Ma težinu ocjeniš sam poslije malo vremena ne treba ti tul nikakav. Google keyword ne daje ove sitne fraze koje su slabo tražene i ne povezuje ih ovako. Eto ja nemam konkurencije za jedan proizvod skoro nikakve jer je skoro izašao i u keyword planeru ga nema tj piše da nema dovoljan broj pretraga a u ovom mi izbaci nekoliko fraza i možeš pogledati fraze i za bing youtube amazon. uglavnom za moje potrebe dobar alat. besplatan.

Ja ne volim tako, volim da gadjam KWe koji nisu teski preterano za rangiranje. Volim da znam unapred sta od prilike mogu da ocekujem od nekog teksta, odnosno izabranih KW-a.

Čekaj imaš sajt o blenderima izađe novi blender ima 4,7 ocjenu na amazonu i dvaes reviewa pozitivnih ( a još ga konkurencija nije obradila) i ti nećeš pisati o tom proizvodu zato što keyword planer prikazuje da ta fraza nema pretraživanja, da pišeš o tom proizvodu za dvije godine skoro pa da nema smisla ili je bar neuporedivo teže za rangirati, a i nikad ne rangira članak samo za tu frazu za koju želiš da rangira no rangira i za ostale fraze.

To je druga stvar, ja pricam o proizvodima koji su vec prisutni tu. Normalno da za nov proizvod nema podataka o pretrazivanju.

Ko meni objasni kako se ovaj sajt nalazi na page 3 za keyword football transfer news?
https://goonernews.com/