Kako naučiti raditi aplikacije za android?

Zna li neko raditi aplikacije za android? Zanima me izrada jednostavnih aplikacija poput kviza. Ukoliko ima netko ko povoljno radi ili da mi može poslati od kuda je on učio… Hvala! :slight_smile:

Ja sam se vodio ovime

1 Like

http://www.appsgeyser.com/create-quiz-app/ Probaj i sa ovim ako hoces, nisam nikad radio sa ovim ali mislim da moze da ti bude od koristi jer izgleda da je jednostavno

Što se tiče alata za razvoj, najviše se koristi(o) Eclipse s pluginom za Android razvoj (ADT), tako da te i većina tutoriala vodi baš na Eclipse. Ipak Google je razvio svoj alat koji je malo drukčiji, i zove se Android Studio. Malo je kompliciraniji (po meni) i drukčiji od Eclipsea pa je moja preporuka svima da počnu od njega, i zaborave Eclipse jer će ga i Google u bližoj budućnosti ostaviti. Kad malo skužiš kako radi programiranje u globalu, onda na YouTubeu pronađi ‘Getting started with Android Studio’ ili neki sličan tutorial koji će ti pružiti jako dobru podlogu.

Googleova dokumentacija vjerojatno nije loš početak ili barem vodič toga što bi trebao naučiti.
Ili jednostavno sam kreni po tome (i googleaj kad zapneš).

Također možeš i malo pogledati knjige za razvoj Android aplikacija, pa vidi po sadržaju kako su oni koncipirali “put učenja”.

Na sljedećem linku imaš youtube playlist od gomile tutoriala za totalne početnike koji obuhvaćaju skidanje Android SDK-a, Eclipse-a i Android Emulatora za PC u prijevodu sve šta ti treba da kreneš praviti svoje aplikacije…

Pročitaj i ovo

http://www.appyet.com/

kako najlakse postupiti pravljenu aplikacija sta prvo trebam uraditi
iako sam vidio video al pitam radi sigurnost da nebi nes zezno
a i zanima me
HVALA!