Kako odabrati SEO strucnjaka za sajt?

Da li bi bili voljni da mi date smernice kako odabrati seo strucnjaka za sajt.Da vas ne gnjavim previse imam 4 ponude,jedna je 40 e na mesec,druga 50 e na mesec,treca je 100e za pocetak pa dalje na mesec 40e za sad…i cetvrta je 200e za kompletan seo bez dogovora za dalje…prve tri su firme iz Srbije poslednji iz Hrvatske ako to nesto znaci.Sto se sajta tice tematika je zdravlje,lekovito bilje,i ima oko 40 postova u proseku od 700 do 1300 reci.

Iskreno, sve te ponude koje si navea su apsolutno sranje i samo ces sebe sjebat ako prihvatis ijednu jer takvi ljudi ocekuju da im rangiras stranice na max i ako ne napravis to odjebat ce te i onda ce svima pricat da ti nemas pojma

1 Like

@Mentolinho mislim da njemu nude da mu rade seo za njegov sajt za ove novce koje je on naveo.

po meni su ovo niske cifre da se išta konkretno uradio u vezi seo. možda jedan guest post solidan i mrvu onpejdž optimizacije. al opet je prejeftino i tako.

@Lekovito_Zdravo a šta vele šta dobiješ za te novce? valjda ih priupitaš to

1 Like

Ovo su jako male cifre i mišljenja sam da baš i nećeš puno postići s ovim aktivnostima. Za te novce teško da ćeš dobiti kakav kvalitetan guest post s ok domene, a i vjerojatno neće biti nekih većih pomaka po pitanju kvalitete sadržaja na webu. Realno, malo je to novca da bi se netko mogao fokusirati na kvalitetan rast tvog weba.

Radije taj novac uloži u stvaranje nekih kvalitetnih novih tekstova na dobrim KW ili povećaj budžet. Od trenutnog budžeta vjerojatno neće biti nekih značajnijih pomaka na Googleu.

Svakako ih pitaj što je uključeno u tu cijenu.

Sta tacno zele da budu na guglu sto se tice pozicije:Prvi na guglu za kljucne reci, prvih deset,dvadeset…trebaju jasno da napisu sta traze.Da li samo zele indeksiranje stranica…
Cene variraju oko tih detalja.Za indeksiranje bi naplatio 50e,ostalo je mnogo skuplje.

Daj njihovu ponudu s detaljima sto nude u tom paketu.
To ce dosta pojasniti njihove cijene.

Ja sam dobivao ponude od $200 na vise na mjesecnoj bazi. Ali te su ponude sadrzavale detaljno sto se dobije za te pare.

Ocito nisam dobro objasnila oprostite,sajt je moj ja sam napisala clanke i nisu kopi paste,uradila sam osnovne stvari koje znam,tipa da su po joastseo alatu ok…sajt je star 8 meseci po nekim kljucnim frazama pojedini clanci su na prvoj i drugoj strani googla,prosecna pozicija po google console za ceo sajt je trenutno 33,2 ima oko 22000 pregleda u zadnjih mesec dana preko 8000 …Konkretno svi kazu da mogu postove da izguraju na prvu stranu za nekih par meseci…doduse svi kazu da ce mi poslati seo audit i sta su radili

Ako ti je Yoast rekao da su članci ok čemu onda potreba za SEO stručnjakom ?

Da sam na vašem mjestu prvo bi tražio (kupio) od jačih sajtova iz te niche backlink. Ne znam da li si razmišaljala o slanju članaka news portalima koji imaju tu “kategoriju” na sajtu kojom se ti baviš i nudila članak za 1 backlink :slight_smile:

Također prolistaj forum mozda neko ima startup project na slicnu tematiku sajta i traže razmjenu backlinkova. Ja sam ti spreman dati Backlink ako želiš na news sajtu sa DA 33 PA 29 skorom :slight_smile: Naravno u zamjenu za članak.

1 Like

Hvala,svaka pomoc i saradnja je dobrodosla

Evo da se javim, ja sam ovaj za 200 €. Ja ću za ovu cifru odraditi kompletan SEO audit - znači ukazati ću na probleme vezane za onpage SEO i kako ih popraviti, analizirati stranice sa najviše prometa i predložiti moguća poboljšanja, pronaći tzv. low hanging fruits odnosno stranice koje se nalaze na 11-20 poziciji i što je potrebno da dođu u top 10 itd.
@Zdenga ne znam čemu onda postoje SEO stručnjaci ako po tebi Yoast sve odrađuje? Najjači SEO alat je mozak - Yoast, All in One SEO, Ranking Math i slični su tu samo kao pripomoć. Pusti backlinkove, valjda se to radi tek na kraju kada je cijeli sajt tip-top sređen.

Najbolje da te pare ulozis u sadrzaj ili beklinkove, znanje sama skupljas. Znanja je pun net, nudi se, ali za to treba volja i samoinicijativa. Ako je nemas, onda za te pare uzmes kurs. Tu mozes skolski da naucis neke osnovne termine, sta su keywords i kako im pristupas, neke SEO osnove, zatim google search console, google analytics (osnove), kako radis audit stranice, kako koristis neki tool, koji toolovi ti trebaju da krenes, koji plugini…i to je to.

Onda pises clanke i “teras dalje”, a u medjuvremenu, u hodu, mnogo toga ce ti se samo kaz’ti.

Za manji mjesecni budzet 100-200 Eur najvise sto mozes da uradis po pitanju off-page SEO je kupovina nekih losijih linkova i da ides na kolicinu a ne kvalitet pa sta bude bude… svakako nema nikakvih garancija u ovom placala skupe linkove ili ne.

Ne vjerujem da ima jakih SEO strucanjaka svi uglavnom prodaju maglu, neko moze da ti zavrsi malo bolje linkove a neko losije, ali ne moze niko nista da ti garantuje to dobro da znas. Sto se tice on-page SEO za to vec mozes unajmiti strucnjaka koji ce ti uraditi dobro.

Ako nisi u industriji koja je jako profitabilna ja licno ne bi ni razmisljao o vecim investicijama za SEO :slight_smile:

Hvala svima na korisnim savetima

Opet vi o backlinkovima :hushed: . Kao što je rekao @oddball za kvalitetne backlinkove treba hrpa para. Ono što bi ja napravio je da odradim zaista kvalitetan on-page SEO.

Za on-site optimizaciju najbolje je napraviti audit s nekim alatom (npr. Ahrefs), osigurati da health score bude 100, pa zatim (ili prije) preko plugina (npr. Yoast) optimizirati svaki clanak da bude “u zelenom”. Treba zadovoljiti i ostale faktore koje Google uzima u obzir u svom algoritmu, a ticu se dizajna i strukture stranice, npr. Core Web Vitals, mobile friendliness, pagespeed i slicno.

Opet sve to mozda ne donese rezultate ako se istovremeno nisu odabrali pravi keywordi, ako domena nije dovoljno jaka (authority) u odnosu na konkurenciju i ako nema ispravne backlinkove (off-site optimizacija).

Da bi SEO bio kompletan, treba se odraditi i on-site i off-site optimizacija. Ako imas love za investiciju i neda ti uciti sve od pocetka, mozda nije lose da uzmes nekog s iskustvom ovdje s foruma, napravis ono sto ti on sugerira i vidis hoce li biti rezultata, pa nas apdejtas da znamo jel se i nama ostalima isplati koristiti njegove usluge.

3 Likeova

Što će mu seo stručnjak kad je konkurencija Copy - Paste, unikatni članci i sa 20-30 članaka ima 22000 pregleda…

Očito je da ide pravim putem samo treba boostati domenu i kvalitetne backlinkove.

2 Likeova

Pa kad je tako zasto onda zakljucuje da treba seo strucnjaka? Ocito je njen nivo znanja iscrpljen i treba joj netko tko zna vise od nje.

Ipak sam mišljenja da treba još tekstova na sajtu.

Ali iskusniji u tome, više si tu na forumu i u biznisu od mene pa hajde neka bude po tvom :joy::joy:

Ja vjerujem da koliko god si dobro razradio blog da pogled seo strucnjaka koji se bavi raznim stranicama i nišama moze dati puno znanja i poboljsanja.

Ipak je seo strucnjak koji zna sto radi i sto ne radi da bi se stranica poboljsala. Ne bi se zvao seo strucnjak.

Ja bi cak dao $100-$200 samo da mi pregleda stranica i usmjeri ka boljim rezultatima. Ipak je strucnjak u tome i ocekujem da ce biti rezultata nakon toga.

I, ima li mozda ponuda da vidimo sto se nudi za te pare?

1 Like

Ma i ćemo ti već od 600e mjesečno raditi backlinking kampanje na 300 regionalnih sajtova, konzalting i korištenje modernoj SEO , grafičkih j video platfoormi itd.

Imamo nekoliko klijenata ma ovom principu. Ovisno o nishi i budžetu dobiješ takav i rast.