Kako prijaviti website koji uzima moje postove

Da li neko zna kako i na koji način da prijavim websajtove koji uzimaju moje postove sa mog sajta.

Imaš na copyspace step by step. Iako, sve ovisi. Ja sam prijavio jednom prilikom ali nitko nije ništa mogao. Jedino da ide službenim putem, e to je već druga priča. Pretpostavljam.
Na kraju sam instalirao plugin za zaštitu da se sadržaj ne može kopirati i da ne radi select i desni klik

Tko god da uzima sadrzaj ako imalo znanja ima moze i dalje kopirat, najlakse samo view-source:site.com i odatle copy paste s malim izmjenama…

1 Like

Da znam, ali su takvi obično lijenčine pa je zaštita dovoljna, barem u mom slučaju

1 Like

Autorska prava - policija - na sud… Nemaš autorska prava, nemoj ni da razmišljaš o tome. Pogledaj kolika je cijena zaštite autorskog djela, pa vidi dal’ ti se isplati.

Autorsko pravo nema potrebe štititi. Ti poseduješ autorsko pravo samim objavljivanjem autorskog dela i isto nije prenosivo. Za više detalja pogledati:

Što smatraš pod tvoj post? To je širok pojam.

Npr kod nas možeš vidjet jedan popularan članak na idexu i sljedeci sat se takvi clanci pojave i na ostalim našim portalima jer svi imaju zakonsko pravo izvještavati.

Dakle ako je sama ideja da pišeš o necemu, tu nemaš monopol. Ako te konkurencija prati stopu i ti napišeš neki clanak i onda oni isto naprave i izmjene tekst, ne mozes tu puno.

Ako je tekst neka stručna analiza sa brojem referenci i tvojim vlastitim stručnim zakljuckom onda mozda imas neke osnove ali opet i oni isto imaju pravo izvjestiti i koristiti iste ozvore reference kao i ti itd itd…

Dakle komplicirana prica. Radi na posjeti, zaradi a ljude koji te kopiraju ljepo zamoli za backlink i to je to.

Samo imaš slucaj ako te kopira rijec u rijec.

Ova slika ce ti rec sve :smiley:

2 Likeova

Manje ti čitaj to, okreni se stvarnosti. Nemoguće je dokazati da si ti napisao neki tekst. U stvarnosti ti ništa ne posjeduješ ako nemaš dokaz da je to tvoje iako si ti to “uradio/napisao/slikao/crtao/itd…”. Tako da ništa od toga, mačku o rep okačit’ jedino…

Kontam da si ti jedan od onih što pozajmljuju, čim su ti takvi stavovi, ali veruj mi da se to vrlo jednostavno dokazuje. Ako ništa drugo, mogu predočiti ugovor o isplati autorskog honorara sa računa moje firme i dobijam te na sudu glat. Bilo je takvih pametnih ljudi koji su mislili da ne funkcioniše sistem. Jedan je u Srbiji za vreme sankcija platio vansudsko poravnanje 50.000 DEM. Nekolicinu je prijatelj dobio na sudu samo sa originalnim crtežom u olovci koji je koristio za dalju digitalnu obradu. Autorstvo se prilično lako dokazuje.

Pokusaj da ga prijavis Google-u preko DMCA i on ce ga skinuti sa pretrage.

IMA JEDAN NAČIN ZAPRAVO…!!! ALI MORAŠ PLATITI, pa ako ti nije problem: http://www.protware.com/

Besplatna verzija ima ružnu nuspojavu (reklamni banner), pa ako želiš pravu stvar, plati. Ukratko, odi na stranicu i na “demonstration” tab i klikni na “Click here to open the encrypted demo page” i vidi moć:

  • ne možeš pregledati source kod
  • ne možeš selektirati text
  • onemogućen je desni klik miša
  • na CTRL+A za selektiranje teksta stranica se refresha, tako da ne možeš kopirati

Pro verzija je 40$, a Enterprize 70$

Ovo nađoh na http://www.forum.hr/showthread.php?t=715789 ali i dalje ne možeš spriječiti da netko prepiše tekst… :slight_smile:

Samo je pitanje sta je sa SEOm ako je sve kriptirano

Ovo nije nikakva zastita. Mislim, zastita je od korisnika sa osnovnim znanjem rada na racunalu ali bilo koji web developer moze problema moze kopirati text.

Ovo samo donese vise stete jer disable-a desni klik i oznacavanje texta cime direktno zivciras sve posjetitelje tvoje web stranice. Tako da ako je cilj zivciranje posjetitelja i 0 stalnih posjetitelja web stranice, svakako preporucam.

Vece gluposti nisam vidio jos ak netko za to daje novac … pa skenirat cu cijelu stranicu sa svim plugins modulim slikama tekstovim i sve sto ima na serveru…
Uostalom tko god da uzima tekstove znaci imas dobre tekstove, onda ih daj na ponudbu napisi da djelis postove uz natpis ili slicno… i onako nista nemozes…

Čovjek pitao, ja prenio… :slight_smile: Moj Portal nije blokiran, ali da mi ukradu tekst ili fotku istog trena nazovem odvjetnički ured i i ide tužba. Tekstovi su pisani u Wordu i imaju dan i sat kad su pisani, dakle original je kod mene… Isto tako i fotke koje imaju EXIF podatke, što mnogi ne znaju i tu padaju na sudu.

1 Like

daj adresu od sajta ja cu ti prenjet sav tekst i ti me tuzi…

@idzotic kad bi to tako bilo i u praksi to bi bilo odlično.

ma da je to tako onda 90% stranica bi bilo zatvoreno, zamisli samo kolko se cnn, ili njemacki bild, ntv, ili sta znam kopiraju oni su malo mocniji od tebe i imaju advokata pa netuze nikog samo se njih tuzi…

Kod nas (slo) su avtori, barem kod slika veoma uspjesni, ako imas pravog odvjetnika naravno