nemam pojma veruj mi…
Možeš. Provjereno i radi 1.000.000%
Imam adsense koji je na prijatelja otvoren a koristim svoju karticu. Totalno različito ime i prezime
13% od iznosa preko 30.000 Albanskih leka ili ti 248 evra. Tako barem, kaže zvanična stranica vlade Albanije
Moze da, cak i na 1 racun dizano sa 2 adsense
Moguće je i 5 . Barem prije 2-3 god sam isplaćivao na 1 račun 5 gads accounta.
A jel moze isto ime na dvije razlicite drzave za 2 racuna?
Može ako su ti različite adrese stanovanja.
Mogu li otvoriti racun iz BiH npr. u Makedoniji i da mi tamo liježe adsense uplata i da novac podižem na bankomatu u BiH preko kartice koju bih dobio u Makedoniji a koja se može koristiti izvan Makedonije na bankomatima?
Ako sam te dobro svhatio ti hoćeš da ti lova s adsense računa leže na makedonski bank račun?
Ako je tako …moras da postaneš takozvani E- rezident (e-Residency ) Makedonije .Ali mislim da Makedonija nema takvu mogućnost. Neka me neko ko ima više iskustva ili kontakata s Makedonijom ispravi
Želio bih nekoj drugoj državi plaćati manje poreza i od kojeg ću imati koristi, to neki rade čuo sam, Amir Hadžić itd.negdje gdje cijene rad freelancera. Dakle račun u drugoj državi i njihova kartica koju mogu koristiti unutar BiH za plaćanje i isplatu
Račun odobren u BiH, mora vršiti isplate na račun u BiH. Ne možeš živjeti u Makedoniji, a odobriti račun u BiH. Možeš otvoriti račun u BiH ako imaš pravo na to, ne znam koji su uslovi, i na nekog odobriti adsens u BiH. Onda isplacivati na taj račun pa poslije opet moraš prebacivati na svoj MKD.
Zna li neko zasto su mi nestali podaci za placanje sa adsensa?
Kako misliš nestali podaci za plaćanje sa adsense? Pojasni malo bolje.
Pa uđem i vidim crveno upozorenje “idite na plaćanjea”, ja tamo nema podataka za isplatu, ime prezime, iban broj racuna itd. Morala ponovo unijet. Šta je bilo, nemam pojma
Ja sam iz BiH, isplate sa Adsense mi lijezu na banku u BiH i redovno placam porez. Sada bih htio, posto imam bankivni racun u HR, da prenesem isplate na taj racun. Ovde sad traze od mene da registrujem obrt gdje bi se troskovi koji su sad 13% dosta povecali i to je razlog zbog kojeg hocu da prenesem isplate na racun u HR. Kao nerezident tamo bih bio obavezan placati samo porez na dohodak koji je 10%.
Neka me neko ispravi ako grijesim.
Ako sam dobro shvatio, u HR mi je potreban neko ko ce primiti kovertu od Adsense?
Da li HR Adsense nalog mogu napraviti iz BiH ili moram iz HR, zbog IP adrese?
Da li se ime na Adsense mora poklapati sa imanom na bankovnom racunu?
Unaprijed hvala na odgovorima.
Malo mi je ovo nejasno ali ako ti je adsense otvoren u BiH (verovatno da jeste čim primaš tu uplate) moraš zatvoriti taj nalog/račun, da bi otvorio adsense nalog/račun u HR
Imaš ovde odgovor
https://support.google.com/adsense/thread/26927445/is-it-necessary-to-have-the-same-name-on-google-adsense-and-on-my-bank-account?hl=en
a i ovde
Promjeni banku ili ne placaj porez…cuj traze da otvoris obrt.
A troskovi su ovdje 10.5% ako ga vec placas, ima logike jedino ako ogromne cifre zaradjujes. Drugacije samo promjeni banku…
Ako imas priliku da otvoris S.P. u RS, placaces doprinose za minimalac (ako si zaposlen vec, onda ne placas doprinose) i porez od 2% na prihod. Tako da je to najbolja opcija ako si u mogucnosti
Da, otvoren je u BiH. Znaci u ovom slucaju bih trebao otvoriti Adsense racun u HR, na svoje ime, i naci nekog u HR ko bi preuzeo kovertu sa pinom. Znam da nije dopusteno imati dva Adsense racuna ali ja bih zadrzao ovaj racun u slucaju da mi ne uspije sa otvaranje racuna u HR.
Sa tim nista ne bih dobio jer sve uplate idu preko centralne banke, koja o uplatama obavjestava poresku.
Iz RS sam. Nisam zaposlen. Ovo sa porezom od 2% na prihod mi nije jasno.
Ako sam dobro razumio, ako registrujem S.P. placacu doprinose za minimalac i samo 2% porez na prihod umjesto trenutnih 13%?
Da. Imas i knjigovodju 60-70km ako znas nekoga privatno. Ovo 2% ti je to 50,000km godisnje (mada msm da su ovo povisili nedavno, nisam sig)