Kako promovirati svoj video kanal; Youtube SEO

da ne otvaram novu temu

naime, tek sam uploadovao sedmi klip na kanal a već sam dobio copyright claim … neka pjesma neko je claimovao i samo piše da “monetizacija” ide njemu … obrisao sam pjesmu sa tog klipa oni su ponudili “remove song”

zanima me koliko je to loše za kanal?

Mislim da nije ništa loše, samo para ide njemu a ne tebi…ili makni muziku pa nastavi zarađivati…

Bas sam jucer gledao jednog jubitera koji kaze kako youtube favorizira neke ljude, tipa on je pricao u video o napadu na ameriku (jbga sada neki teroristicki napad je bio valjda onaj koji je pregazio ljude neznam stvarno, uglavnom nedavni), monetizirao video i rekao da svaki dolar ide u pomoc tim ljudima i youtube mu je ukinuo monetizaciju, nakon pitanja zasto, odgovorili su da youtube ne prihvaca oglase kada su u video teroristicki napadi, odnosno video ili samo pricanje o terorizmu, nakon toga je otisao na kanal jimmy kimela koji je govorio o teroristickom napadu i jasno je vidljivo da se tu oglasi prikazuju. Zasto, kako, zbog cega? Nitko nezna.

Ma postali su rigorozni dosta, samo vidiš one oznake u video manageru i natpis “not suitable for advertisers” iako video nije ništa erotično ili nasilno, ko će ih znati više…

Jeli itko na svijetu zna kako kanali koji kopiraju druge zaraduju? To je nevjerojatno, evo lik otvorio prank remastered kanal i ima preko 130k subova, sto covjek radi je npr “best picking up girls” i onda skine nekoliko videa koji imaju najvise pregleda na tu tematiku, kida video 1 po 1, izmjesa ih, exporta i uploada. Jeli ovo stvarno po pravilima youtubea ili sto?

@CroLog, imao sam istu situaciju( procitaj Youtube - ukradeni video, yt abuse).

To logicno nije po pravilima ali iz onoga sto sam ja zakljucio, to ti je kao kad imas dvoje djece. Jedno razbije prozor a ti kao pouku kaznis oboje.
Sasvim sam siguran, da se nisam zalio na ukradeni video, i dan danas bi imao taj video sto su mi skinuli i sigurno bi imao vec preko milion pregleda.

Slažem se s ovim što kaže Bobo, to nije po pravilima… :blush:

Uvijek on tako. :blush: To je, kao, i vizualno označavanje problema, gledatelji već razmišljaju o tome, pa kad vide da je i Derral zamišljen; to je to. S tim da on ima i rješenje. :blush:
Uz to, Derral Eves nikako nije običan Youtuber, barem po tome što ga svi znaju i radio je i videe otamo; sa San Bruna u San Franciscu, gdje je sjedište Youtubea.

Jeli vam barem prošlo kroz glavu otići tamo, u ovom životu? :smile:

Štoviše, spomenut ću jedno svoje iskustvo: uploadirao sam video koji je u naslovu imao spomenuto socijalna pomoć, Caritas ili nešto slično… i nestala je i monetizacija. :frowning:
Odmah sam skužio u čemu je caka, nisu teroristi nego socijala. :frowning: Izbrisao sam video, opet ga uploadirao pod drugim titleom i descriptionu, i - sve 5, sve radi. :blush:

Tako valjda treba biti u ovakvom (našem) Svijetu. :o:

Evo jednog zanimljivog kanala…

A kako covjek jos zaradjuje od njega? Pa prodaje nacrte za ove drvene igracke na svom sajtu

http://dmidea.eu/product/wooden-truck/

3 Likeova

Ovdje sam se pretplatio maloprije, lik dobro govori, korisno a razgovjetno; može ga se pratiti lako: :blush:


Dobar mu je i friz, ali to nije bitno, naravno. :blush: :o:

1 Like

Hej društvo,

Zanima me kako funkcionira reklamiranje preko youtube… Znači želim napraviti reklamu za sebe i želim da se to reklamira preko yt…

Kako se kreće cijena? Zanima me za SAD,Canada jel imaju neki posebni uvijeti… itd…

Kako drugo će ići nego preko adwords https://adwords.google.com/video/SignupFlow
Za cijenu bidaš, odnosno natjećeš se sa drugima, ovisi o zemljama, keywordima… sumnjam da ti se da natjecati za navedene države, plaćati ćeš svaki prikaz video oglasa u zlatu.

thx… provjerit ću naravno sve i isplativost pa ćemo vidjeti… veliki su planovi za sljedeću godinu a do kraja ove treba jos sve dobro isplanirati :smiley:

Neće, neće imati problema s tim, he he. :smile:

Istina je da već prvi video pokazuje da će to biti profesionalne obrade, kompozicija i sve kadrirano kako treba uz širem puku vrlo zanimljiv sadržaj (izuzimam nas Forumaše) :slight_smile: ; jasno je naravno da to ne radi Ivica osobno, kao što nije pisao ni one svoje blogove. :o:

koristi sva raspoloziva oruzja haha

Ivica je moj imenjak, zaključujem po tome da mora da je dobar i pošten čovjek… :rofl: Ovim putem ga pozivam da se priključi i sudjeluje u forumu…želimo vidjeti njegovu grafulju rasta uspješnog kanala…

1 Like

Je je, :blush: ja zadnjih mjeseci kupujem samo u Konzumu, kao podrška Ivici. :smile:
Poziv stoji. :o:

2 Likeova

Jedan dev team je na streamu prikazao 2 trailera, ukupno 2min traje, odmah sam iskidao cijeli stream, spojio samo ta 2 trailera, uploadao na youtube sa keywordima koje google dava da su najtrazenije (google->ispod) i jos nabacio 2-3 primamljiva keyworda, u roku 7 dana imam nevjerojatnih 20 pregleda!

:thinking:…krenulo ti…ko i meni…:sweat_smile:

Dragi Forumaši i vrli kolege YouTuberi, :blush:
Evo jedan zanimljiv video, meni se je baš svidio, vidi se odmah da ima mota (stila);


Znam da ima i na našem Forumu članova koji ovakav video traže čitav život (takvi su za utjehu jamačno na početku istog) :smile: njima poruka; ne ne, ovo su gluposti naravno, ali napravljen je zanimljiv film. :blush:
Ovaj video ima 2,6M + pregleda u godinu i pol, a ni kanal nije loš, skoro 198M pregleda i 1,7M pretplatnika. Znam da nam ovaj lik ne može biti uzor ni u čemu, to je mladi Amerikanac, ali eto… on je znao, kao što piše u titleu; kako promovirati svoj video? :blush:
barack
:o:

1 Like