Kako razlikovati spinner i AI content od pravog ručno pisanog sadržaja?

Koje mjere poduzmete da bi otkrili jel neki Indijac/Pakistanac/Kenijac piše uz pomoć automatiziranog softvera ili to radi ručno? Može li se to uopće “ručno” uoćiti tako da pročitate članak, pod uvjetom da vam je engleski solidan?

Ako neko s AI napravi bas dobro onda msm da nema ljeba da skontas da je uradjeno tako ako su neke generalno teme… ako je u pitanju nesto jako specificno onda mozda samo ako se on ne razumije dovoljno u temu…

Nego jedno pod pitanje: Koji je problem ako napravi preko AI tekst koji je dobar, unikatan i bas ono sto tebi treba? Ja pretpostavljam da je velikom broju pisaca (ne onim top 30%) AI kreiran tekst bolji od onog sto bi oni napravili… naravno ai kreiran+ editovanje toga. Evo ja npr znam solidno engleski, i radim neke clanke, ali bi bez AI to bilo potesko… napravi jako dobru salatu sto se teksta tice, i da ideje onda se to samo edituje da izgleda ok, doda pokoja recenica da se bolje poveze i sl

2 Likeova

Koje AI alate koristiš kada pišeš?

Pa nije mi nikakav problem ako je članak kvalitetan, čitljiv i ako Google to neće kazniti. Nego vidim hrpu tih sajtova koji se grade na expired domenama s AI člancima, koji u startu dobiju ogroman organic traffic i onda nakon nekog vremena krenu drastično padati. Ne znam koliko je Google pametan da kuži što je napravio AI, a što netko samostalno.

Evo našao sam sad recimo na Upworku jednog Indijca koji ima odličan rating (5.0 na 300+ reviewsa) i on tvrdi da će mi za $500 napraviti 100 članaka, svaki od 800+ riječi, da će sve ubaciti u Wordpress i optimizirati za focus keyword preko Yoast plugina. Poslao mi je neke sampleove i ti članci stvarno izgledaju solidno.

Ali meni to zvuči too good to be true, pa sam zato sumnjičav… jel ta cijena koju mi je ponudio stvarno realna?

1 Like

Evo dva kraća sample članka od Indijca, pa ako netko ima volje pročitati neka javi mišljenje:

Meni se na prvu čine ok, s tim da su pisani u različitim fontovima, pa možda ostavlja dojam da nisu od istog writera.

ne znam ovo oko tehnickog dijela, al meni ima ovdje nekih stvari koje bas djeluju kao nesto sto bi copy.ai npr uradio, a u isto vrijeme nesto sto mi djeluje kao da copy ai ne bi napravio (znaci da je neko rucno uradio i napravio gresku)

Npr ovaj prvi dio, ovo mi djeluje bas nekako “smotano”… “stay in the air the whole day just like your smarthphone”… prije bi tu trebalo biti nesto “it’s battery won’t last a whole day like it can on your smartphone” il tako nesto… i ne bi trebalo THE whole day, nego A whole day jer se ne radi o specificnom danu, nego danu kao vremenu (znaci moze biti bilo koji dan).

“Much quickly” moze biti very quickly, moze biti much quicker, il more quickly, al ne moze much quickly. S obzirom da se radi o poredjenju, najbolje bi bilo jednostavno faster/much faster (faster je poredjenje po defaultu, pa moze much faster, za razliku od quickly);

Podvucena recenica nije sama po sebi greska, ali u kontekstu mi djeluje kao da joj nije mjesto tu.

Attach it… TO YOUR drone, a ne with; i ovaj drugi dio “you won’t be able to go far away”, bi trebalo biti ili “you won’t be able to go far with it” ili “it won’t go far” a ne ovo napisano.

Eto dodjes mi 2$, poslao sam ti pp na private :smiley: Il sto bi Indusi rekli, sir pls hire me, no google translate, lowest price

6 Likeova

Haha onda što je ovo… kombinacija AI-a + lošeg engleskog? :smiley:

1 Like

Mozda cak da se i ne koristi AI uopste, nego da je nasao clanke i prepricavao, s tim da mu engleski nije najbolji. Ja koristim copy.ai i mislim da bi copy davao pogresne podatke (sto se tic eonih specifikacija) ali da bi “ljepota” teksta bila daleko veca

Imaš ono mogućnost plaćanja na pola posla ako vidiš da je brzo odradio članke znači da je neko muljanje…

A ne možeš znati da li je AI članak dok ne dođe do neke specifične teme kao što je rekao @simeon .

Ukoliko obilazi temu glupostima i ako user ne može dobiti sve potrebne informacije iz tog članka znači da je AI…

1 Like

Evo poslao mi i drugi Indijac ponudu $500 za 100 članaka. Ja ga pitam jel ista cijena ako ubaci sve u Wordpress, on kaže onda je $250 više. Pitam ga, a koliko ako članke optimizira i za Yoast, on kaže to je dodatnih $750. Tako da smo s početnih $5 po članku došli do $15 po članku što mi je i dalje prihvatljivo ako su članci dobri, al nekako sumnjam da će biti.

Guglala sam koliki su zivotni troskovi u Pakistanu, i ono sto je Ameru 20$ to je Pakistancu 4$. Znaci moze on biti zadovoljan i sa manje, ali nece dugo, jer ako valja moze se prodati skuplje. Sa sve tim proracunom u glavi, ono sto ne ide tom racunicom (podijeli na 5) je utroseno vrijeme za clanak. Ako pise brzinom munje, jedino muljanje je realno.

Ali, sigurno imas i iskustva da los clanak kod Gugla moze da prodje bolje nego dobar… Tako da u biti pitanje treba da bude, mogu li za te pare dobiti clanak dobar za Gugl. Nemam pojma, moze bit i da moze. Probaj pa javi :grin:

1 Like

Meni izgleda da je pisao netko tko nije 100% amerikanac. Ne mogu reci da je AI, ali ako jest onda je dobar AI.

S tim da jos vidim tekstove gdje pise opcenito, a ne strucno. Tako da nije iz te struke o cemu pise. Barem ne pise detaljno pojasnjenje nego sto bi netko generalno znao.

ne da nije amerikanac, nego je neko ko ne zna engleski sto se i vidi po podvucenom

Imam nekoliki Hindusa sto rade (i iz slicnih zemalja)i jedva ih nadjoh, jer sam tako googlao pa ocekivao da cu naci neke sto ce radit za 2-2.5$ po satu :smiley:

Gledao minimalnu/prosjecnu platu pa uporedjivao… Ovi sto znaju dobro Engleski, i sto znaju nesto radit, i da kazem nisu “normalni” Indijci, njih se boga mi mora platit… Naravno daleko jeftinije od Amerikanaca, al msm da je oko 4$ MINIMIALNO, za nekog krstenog Indijca/Pakistanca.

Imo sam jednog sto je prosao taj neki moj test na Freelanceru sto se kvalitete tice… i uporedi s njim zenu koja je prosla to isto, a htjela naplacivat tipa 70% vise. Na kraju nju placam 100% vise od ovog sto je prvi trazio cisto da ne bi otisla negdje drugo, jer ne vjerujem da ce to isto neko raditi jeftinije a da zna odlicno engleski, da sve shvata na prvu i da zna preuzeti odgovornost pa da nesto odradi i na svoju ruku a da to odradi da valja.

Mala digresija, proso sam kroz preko 1500 prijava za posao na freelanceru (sve kao klijent), i razmisljam kako ovi svi pricaju da ne mozes zaradit pare radeci na ovim platformama ako nisi bas bas ekstra, jer sve pokupe Indijci sto rade skoro za dzabe… a istina je da ako samo djelujete pismeno i ako ste procitali opis projekta, automatski ste bolji od 95% Indijaca koji biduju… nebitno koji tip projekta je u pitanju

1 Like

E jbga sad mora biti jos i krsten, aahahaha.

Pa naravno da nema sanse. Trziste je tu popriicno jasno odredilo cijenu, i ako ufatis nesto kvalitetno a jeftino, ili ces sam dici cijenu, kao ti toj gore zenskoj, ili ces svako dva dana traziti novog pisca jer te iole pametan ostavio.

Ne kontam šta ti znači ova optimizacija za yoast? Ono prvi paragraf, dovoljan broj puta da se ponovi, podnaslovi, alt tag u slikama i te stvari jel? Razumno da ti to neko odradi za sitne novce ne vjerujem da će iko. Naći će se neki Pakistanci koji će tako zaspamovat tekst sa istim istovjetnim izrazima samo da bi yoast pozelenio bez obzira što će to zelenjenje učiniti članak da izgleda ko čist spam. Zeleni yoast po mom iskustvi ništa ne znači za sajtove na engleskom, možda je eventualno bitan za domaće sajtove.

Slažem se totalno. Takođe imam ogroman broj intervjua i poslova zaključenih i obavljenih. Svak iole normalan odskače od indijanaca. Kontam da može biti problem do toga da svaka normalna prijava za posao može uzimati solidno vremena pa se ne može čoek mnogo puta prijavljivati za posao. Takođe ima i klijenata indijanaca pa zapošljavaju indijance, jer da ih nema indijanci bi pošli odavno sa upworka i sličnih platformi. Još jedna stvar je da često neće početnici da krenu od sitnijeg novca. Svaki dobar pisac koji oće se time bavit je vrlo brzo od mene koji prilično sitno plaćam za par mjeseci napredovao do vrlo dobro plaćenog pisca.

A ovaj Indijac je kod prijave rekao da bi sve članke optimizirao za SEO, pa sam ga pitao jel upoznat s Yoast pluginom jer će sajt biti u Wordpressu pa je rekao da jest, pa sam ga pitao cijenu i za to.

Yoast ili neki drugi takav plugin dobro dođe kao smjernica writeru kad piše, a i meni kad provjeravam je lakše pogledati jel zeleno nego ručno kontrolirati jel npr. keyword ubacio više od jednog puta. Ne volim da napamet pišu pa da članak lošije rangira jer keyword nije stavio u prvu rečenicu, podnaslov ili tako neke sitnice.

Naravno, ne valja neprirodno umetati keyword samo zato da bi Yoast pokazao zeleno svjetlo, al u većini slučajeva solidnom writeru to ne bi trebao biti problem.

Btw jel zna tko za mjesto gdje se mogu kupiti gotovi članci, dakle već napisani pa da ih ja samo odaberem i kupim u nekakavom paketu? Vidio sam tako nešto na DigitalPoint forumu al nije ih bilo baš puno u ponudi.

Ja sam na digital point kupio par gotovih članaka da vidim kakvi su, i onda sam se javio writteru (koji tekst mi je bio ok) i nastavio suradnju direktno email + PayPal

1 Like

Evo nesto relevantno :smiley:

2 Likeova

Ajmo jovo nanovo hahahaha

Drago mi je ovo vidjeti :slight_smile:

Uffff…
Jeste li procitali sta pise o apdjetu?