Kako sam zaradio 50K$ za godinu i pol dana?

Prije nekih pola sata objavio sam novi tekst na blogu:
http://mojput.net/kako-sam-zaradio-50-000-koristeci-native-oglasivacke-mreze/

Mislim da bi ovo moglo biti zanimljivo mnogima od vas. :slight_smile:

19 Likeova

bravo :wink:

Slobodno nastavi da deliš još ovakvih prijatnih iznenađenja :wink:.
Sve čestitke i još više uspeha i $$$$$$ u daljem radu. :+1:

I od mene veliko bravo. Jako zanimljiv clanak. Mislim da me izdjeljeni postovi vise nerviraju od popundera, al sam primjetio da cesto dobro rangiraju u guglu i primjetio sam ovaj vid zarade prije jedno po godine godinu. A odakle su vam dolazile posjete (koje zemlje)? Ko god nije cesto budan u 5 izjutra ne moze shvatit sta se coeku tad sve mota po glavi. Meni se dosta toga motalo ali nikad da radim za nekoga. Uglavnom ja sam prezadovoljan tvojim clankom i stil pisanja mi pase, a i ovakvi clanci na nasem jeziku se rijetko mogu naci.

Super tekst. Mene interesuje da li je moguce preprodavati baner preko svoje mreze!
Znaci uzmem baner od na primer “adnow” i oni mi placaju 0.01,5 po kliku a ja prodam svojim publisherima po 0.01,3
ili od popads.net uzmem kod za svoju marketing agenciju a prodajem svojim publisherima za nijansu jeftinije.
Da li ima neka oglasivacka agencija koja prihvata tako nesto?

bigtruck druže tebe sam još od prije zapamtio po tim velikim ciframa, svaka čast…samo nastavi tako :wink:

EDIT: Samo da te pitam, tamo u tekstu spominješ clickbank, a vidim da si iz Bosne…u listi država nema Bosne na clickbank, jel ima neka caka da se radi s njima ipak? :smiley:

Napisao je da je otvorio preko prijatelja iz Hrvatske clickbank. Pa vidi s nekim odavde, ko bi mozda radio po nekoj proviziji ili tako nesto.

ja sam se probala registrirat na Outbrain pa kazu da nisu dostupni za Hrvatsku pa sam se na Taboola registrirala a tamo nije dostupan self-service za Hrvatsku. Sta si ti te accounte preko te zene iz SAD- a otvorio?

Odlican clanak! :slight_smile:

Samo bi nadodao da za nas koji imamo 25% poreze je teško kroz ovakvu šemu zarađivati za razliku od amera sa ipak 2% poreza. :frowning: dakle teže je ostvariti pozitivan ROI ukoliko plačate poreze na zaradu i radite legalno, a da bi se radilo sa tako velikim iznosima (tipa 50k$) morate radit legalno.

Za Amere i druge razvijene zemlje sa niskim porezima na IT zaradu ovo je bila zlatna koka. Međutim kako i OP kaže čak se i njima ROI smanjio i više nije bilo isplativo, sa 2% poreza na zaradu. Sa naših 25% večina ovakvih metoda ne radi na žalost.

Prije svega odličan ti je tekst. Ja bih na tvome mjestu posao to na Engleskom.

A drugo, kako je kod vas u BiH riješeno plaćanje poreza državi? Da li je to još uvijek ne kontrolirano ili i vi morate prijaviti ovakvu online zaradu?

U HR se od ove godine svi prometi po računima, karticama i sve što imate na svoje ime šalje poreznoj na uvid.

Nemojte javno o porezima, ljudi moji. Covik bi sad mora ode napisat da porez ne placa, sta bi bilo i normalno jer na Balkanu ne postoji porez, nego samo reket. I onda jednog dana da ga porezna pronade, ne bi bilo dobro.

P.S. Odlican clanak, steta da ga ne mozes izreklamirat jer ima spamerski naslov haha, nevjerovatno je da je ovako nesto istina, svaka cast! Imam osjecaj da bi ovo kroz godinu-dvi moga bit jako citan blog ako ovako nastavis - eto i tu nesto sitne zarade :slight_smile:

I da, tocno si mi da ideju za jedan affiliate koji pokusavan napravit vec par godina, ali neman ideju kako dovest puno posjeta - ove cijene su super

Sritno

1 Like

Ma to pitam samo zato jer znam da pitanje poreza muči sve koji nešto zarade online svojim trudom i svojim resursima. I onda se pojavi tamo neka “banana država” koja hoće, kao što kažeš, reketarit.

2 Likeova

@juzernejm25 Hvala :slight_smile:

@start77 hvala, budem se potrudio. :slight_smile:

@anja1 90% posjeta je bilo iz USA što je nekako logično. Najbolje su konvertovale. Nije se meni baš motalo da radim za nekoga, nego sam trebao neki korak naprijed pa sam tada bio bez ideje šta i kako i onda sam tako našao put.

@brzi sve je moguće. :smiley: pokušaj pronaći tako neštoo i za godinu dana očekujem tvoj sličan tekst.

@MuamerWP odgovorio ti je @limenka2017

@Monika.B ja sam koristio njene akaunte, ali sam posije pokušao na Outbrainu sa svojim da testiram i može se otvoriti akaunt, ali kažeš pri registraciji da si iz New Yorka lupam i sve u redu. Na kraju postaviš našu Visu karticu i radi posao. :slight_smile:

Istina je da je Taboola akaunt malo teže dobiti, ali nam je ona tamo to sve sredila.Usput, nije ti ni potreban self service. I mi smo imali onaj sistem takav da mi napravimo kampanje i onda ih akaunt menadžeri pregledaju kasnije i odobre ih.

@Opica moram ti reći da nisi u pravu, jer sam ja prolazio kroz to, ali i znam njena iskustva. Ja sam u BiH otvorio d.o.o kada sam vidio da posao ide i negdje sam pisao u prošlim postovima da porezi nisu tako strašni. Usput ti plaćaš porez na NETO dobit, ako je ime, tako da ova šema sasvim isto radi u Bosni, Americi i Japanu. I nije tačno da oni plaćaju 2% poreza, već mnogoo više. Još jedna konstatacija, mi sa Balkana, ustvari barem iz BiH kada poslujemo 100% legalno, za razliku od 90% višerazvijenih zemalja zapadne Evrope plaćamo manji porez. Koliko ovo god bilo čudno, to je istinito u praksi.

Samo je problem što mi zaostajemo u drugim sferama, platnom sistemu, brzina obrade dokumenata, brzina otvaranje firme, glupi i zastarjeli zakoni, upotreba glupog pečata u 2017oj godini i brdo ostalih nelogičnosti od kojih ti se kosa na glavi diže svaki put, dok se u zemljama Zapadne Evrope, poštediš takvih glupost, jer država igra sa tobom, a ne protiv tebe.

@Goran_Vidi kada zarađuješ dobru lovu, u 7 minuta riješiš sve probleme. tako da takve stvari ne trebaju da budu na pameti dok se ne susretneš s njima. Lakše se diše. :slight_smile: U odgovoru iznad sam napisao da sam otvorio d.o.o u BiH.

@BoleDesign ma opušteno, mogu ja pričati o svemu.
Hvala mnogo.

5 Likeova

@BigTruck Svaka čast na preciznim i konkretnim odgovorima. Puno sreće u budućim i trenutnim projektima

sjećam se da si i ranije pisao o ovome ali mislim da bi bilo dobro jedan članak o ovome da napišeš ja bih volio a vjerujem još poneki pošto nas ima solidno iz bosne ođe.

GG. Old school arbitražni model, samo sa native-om. Bojim se da ROI koji si ti imao više nije niakko moguć (ja sam radio sličan model i fin ROI je bio do unazad pola god, ni blizu tvojih iznosa ali svejedno gg). Jednostavno treba iskoristiti momenat novih mreža (bez obzira o kojem tipu oglasa je riječ) dok se iste ne ustabile jer onda arbitraža ne funkcionira.

Slažem se s tobom. Nekako potajno mislim da se kroz neke ideje koje sam poslije skontao moglo skalirati i više, ali šta je tu je.

Usput, počeo sam da pišem novi tekst sličan gore navedenom, pa će biti objavljen u narednih nekoliko dana. :slight_smile:

Jako dobar tekst, danas malo teze za ostvarit ali moguce.
Ja sam evo danas pogodio dobar ROI

1 Like

Drugari, napisao sam novi tekst na blogu: Kako sam za 6 mjeseci napravio aplikaciju i prodao je za 12 000$

9 Likeova

Odlican tekst. Svaka cast :smiley: