Kako sam zaradio 7000$ uz ChatGPT i AI toolove

Posto odavno nisam procitao neku uspjesnu pricu ovdje na forumu, zbog kojih sam se i uclanio davno, odlucio sam da podijelim svoju…

Vec dugo vremena se bavim online startupima i stranicama, koje mi generisu pasivan prihod. Uglavnom odaberem neku nichu koja je u hypu i napravim nesto korisno, a zatim odradim SEO i gerila marketing black-hat metode.
Tako sam prije 2 godine napravio sajt-platformu koja je subscription based, koja korisnicima na sedmicnom nivou daje sadrzaj koji je bitan u toj nichi. Sve je automatizovano, tako da nema nekog pretjeranog posla na stranici, osim handlanja refundova, koji su mozda 2-3%.
Prvi mjesec od lansiranja sajta, vec je bilo 50ak aktivnih subscribera, drugi mjesec 130, a onda najednom pad. Pad na svakom polju… pad hypa, nicha vise nije toliko kul, pad korisnika koji sa landing pagea se registruju (sa 97% na 40% iako ovo ne znam zasto se pocelo desavat).
Posto je vremenom i izgled zastario, a tad nekad je krenuo ChatGPT, odlucio sam da uz pomoc njega redizajniram stranicu. Tako da sam pratio njegove upute i koristio text koji je chatGPT generisao, za slike sam koristio drugi AI tool.
U decembru odradio taj redizajn i desava se boom :smiley:
Sav traffic je organski, tako da nije bilo nikakvih troskova od redizajna.


Sada je vec 5ti mjesec kako sajt opet fercera i traffic, prihodi konstantno rastu. Za placanje koristim paypal i stripe, cijena subscripcije je 30$.

Volio bih cuti i vase misljenje i vase price, u zadnje vrijeme niko nece da objavi nikakav report ni analitike ni prihoda :person_tipping_hand:. Ja definitivno planiram jos vise koristiti ChatGPT, cak sam ga koristio i za ostale sajtove koje imam.

15 Likeova

Svaka čast, mada meni iz tvog posta uopće nije jasno što se na toj stranici nalazi i što ti konkretno naplaćuješ?

Koji AI alat si koristio za slike, što taj radi?

Meni osobno bi bilo zanimljivo pročitati i na čemu je napravljena web stranica, koji su glavni pluginovi na njoj i slične stvari. Znači da je report od A do Ž što se kaže :slight_smile:

Također, znam da nitko ne želi reći na čemu zarađuje, ali ko što @drmrgood kaže, nije jasno baš što prodaješ u tom subscriptionu.

Lijepo je cuti pozitivnu pricu tako da hvala na dijeljenju.

Ako mozes podijeli korake koje mislis da bi bili korisni nama pa da ih iskoristimo u nasem biznisu.
Ali mislim korake koji nisu tajna.

e svaka cast … zbog ovog tvoga posta i @Jeronimo034 pokrecem 6 AI affiliate sajtova … za 6 mjeseci vidjet cu na cemu sam

Pa recimo da subscriberima ustedim vrijeme, jer im dajem savejete i sadrzaj bez kojeg uopce ne mogu poceti nista u toj nichi bez toga. Da se razumijemo, ima takvih milion servisa. Posto ja nisam bas pretjerano u tome, niti me zanima, ja sam napravio sajt koji automatizovano kupi sa drugih stranica te stvari, na koje sam se ja pretplatio, a onda ja to preprodajem dalje.

Ma nisu mi slike bile bitne iskreno, al mislim Midjournay i Davicni da sam koristio. Uglavnom samo sam htio imat landing page koji izgleda moderno sa varijacima logoa u tim slikama. Posto mi je logo jedna zivotinja, bilo je zanimljivih stvari koje su generiali toolovi.

@JohnDoe
tu cu te morat razocarat, jer ne koristim nikakve plugine :pensive: programiram od osnovne skole, tako da sam u webu nekih 4-5 godina. Sve stranice su custom made, ova konkretno je napisana u node.js sa server side renderingom, ako ti to ista znaci hah Mada stranice na kojima sam se ja subscribao i kopiram kontent od njih su uglavnom u wordpresu.

@fg43085
Sto se tice redizajna, ako na te korake mislis, vec sam ja znao da je stranici potreban redizajn i sta trebam izmijenit. Chatgpt sam testirao i postavljao pitanja tipa “Give me suggestions for redesign ----.io landing page” i tako sam obradjivao sekciju po sekciju koju mi je predlozio. Poslije sam napravi novi landing page preko Webflow platforme koju mi je isto ChatGPT preporucio. Nisam je prije koristio jer volim sve sam da kucam, al ima dobrih templatea, a i ustedi vremena.

sta je na frontendu? :smiley:

server side rendering je, pa na bekendu generisem html, css.

1 Like

moze SSR biti i sa reactom, angularom, vuejsom pa zato pitam … proucit cu i EJS :smiley:

hvala na informacijama

1 Like

Da li je to legalno? Preprodaješ tuđi sadržaj? Imaš li dozvolu za to?

:man_facepalming::man_facepalming::man_facepalming: koristim sadrzaj koji uredno placam

Zavisi sta kupujes i placas. Mozes nesto platit i ne imati pravo de to preprodajes

1 Like

Ako si se pretplatio na neki sadržaj ne znači da ga imaš pravo prodavati ili širiti dalje…

Nista se ti ne brini, sve je legalno :innocent:

Moram se brinuti, jer nije u redu prikazivati piratstvo kao nešto što je sasvim ok raditi.

Procitaj opet moj prethodni odgovor :slight_smile:

Tako i meni rade, kupe moje tutorijale na Patreonu za 5$, onda ih prodaju na kineskim stranicama i na FileShare-u i sličnima. Vjerojatno ti likovi isto kažu da su kupili moje tutorijale pa mogu što hoće. Stavi se u kožu onoga tko kreira taj sadržaj.

Svi smo na forumu gledali ilegalno filmove ili skidali softwere, ali velika je razlika između korištenja nečega i pretprodavanja toga dalje. Ovo drugo je ozbiljan prekržaj i koliko znam, zabranjen je i na ovom forumu.

1 Like