Kako se racuna youtube zarada

Pozz, tek sam se registrovao na ovaj forum i pokusavam da pronađem nesto ali mi ne ide. Skoro sam poceo sa youtubom pa mi je sve to malo komlikovano. Ovako nemam ni jednu isplatu jer su me u adsense primili 6.decembra ja mislim, sad me interesuje porez. Kako se on placa i kakav je to porez koji mo je vec oduzet?
Npr. ako imam 25.000 unovcenih reprodukcija i CPM za taj dan mi je 4 znaci da bi jednostavnom racunicom trebao zatadit 100 dolara ali j zaradim ustvari oko 65 dolara, oko (45% mi je oduzeto). Zasto je to tako, i kako se prijavljuje porez jel se tu odma automatski oduzima ma adsensu ili naknadno se mora platit?

Koliko znam nemoj gledat adsense nego samo youtube… Ako si zaradio 100 na adsensu a dobio 65$ nije ti uzeto 45%… Porez se prijavljuje naknadno na tih 65$

Gledam samo na youtube, ali me interesuje ko uzima tih 45%(ili koliko vec). Jer kad se izracunaju moje procjenjene reprodukcije puta cpm za taj dan ja dobijem dosta manje.)(oko45% manje)

Mislim da znam na što aludiraš, Nitko ništa ne uzima na način na koji si pomislio. U analitici vidiš procijenjenje reprodukcije i pomnožiš sa cpm pa dobiješ neki XX iznos. Tvoja zarada je 55% tog iznosa. Znači ne množiš sa brojem pregleda već samo sa “procijenjene reprodukcije”
Na taj iznos koji dobiješ na račun, plaćaš davanja u svojoj državi

Dajes AdsSensu jer ti oni omogucavaju da zaradis pare. Kad si prihvatao uslove trebao si da procitas sta prihvatas :slight_smile:

Tamo je bilo puno stvari koje sam pročitao i koje sam prihvatio i sad kad ponovo citam nemogu da pofatam sve… Al 45% da adsense uzima, to je puno, znaju i oni kako zaradit.
Hvala na odgovorima :slight_smile:

Pa nije puno, oni ti nalaze oglasivace, ti o tome ne razmisljas vec samo o kvalitetnom sadrzaju. Partnerstvo je obicno 50/50, a oni ti daju 55%. Ti mozes sve to i bez njih, nadjes nekoga ko ce da se oglasava kod tebe i imas 100% zarade :slight_smile:

1 Like

Svatam sad o čemu se radi, samo mi nije bilo jasno ko to uzima, jer zivim u Danskoj i ovdje je porez 45% ili 37% zavisi od situacije, pa sam pomislio da mozda automatski oduzima porez jer vide gdje mi je adresa. Ali nazalost moram platit dodatno porez :frowning:

A kad si već ovdje, daj nam napiši iz prve ruke, koliko youtuber u Danskoj zarađuje. Baš me zanima, koliko je recimo kod tebe zarada na 10.000 ili 100.000 pregleda. Iz koje ti zemlje najviše dolazi pregleda i tako… Hvala na odgovoru

3 Likeova

Samo Bog zna kako se racuna YT zarada.

1 Like

Nisam jos primio nista jer su mi odobrili unovcenje od 6.decembra, tako da se nadam u januaru prvoj isplati :slight_smile: , moji video traju kratko od 20-40 sec. tako da imam malo unovcenih reprodukcija oko 25% na osnovu pregleda. Znaci ako imam oko 100 000 pregleda dnevno imam oko 25 000 unovcenih reprodukcija. cpm mi se krece od 2,5 do 4,5 dolara, pregledi su najvise iz Vijetnama, SAD, Indija… Snimam rijesenja igrica…

1 Like

Hvala Haris na informacijama, drago mi je da ti ide. Sretno i samo naprijed :+1:

1 Like

Koliko je porez u Srbiji?
U Bosni su slali ljudima plave koverte za tri godine unazad.
To ce se verovatno desiti i u Hrvatskoj.