Kako snimiti Marketing video za YouTube by Davor R. Bergam 🎥

davore zasto si se obrijao? bas si kul sa bradom, uzgoji ju ponovo

Snimljeno maloprije:

2 Likeova

Tu je brada, sto se tice snimka ne valja Davor jer se nista ne cujes, moras to vidjet da nabavis neki mikrofon ili slusalice sa mic da to malo bolje mozes da snimis.

A snimano je kamerom Logitech QuickCam E3500. Obrađivano programima Audacity i Openshot. Obrada je neophodna u Linuxu zbog visoke razine šuma.

Evo nove snimke;

Pa nije tome kriv Linux. Treba smanjiti onda mikrofon da bi se smanjio šum.

Kriv je jer inace ima dosta problema oko podesavanja, svaki na default ima taj problem. Ja isti problem imam na Ubuntu i trika nema da mogu podesit kao na Windows da radi. Linux ce mi vazda bit jedno smece da se ogradim sto se tice dekstop okruzenja sve dokle ne krenu nvidia, adobe i svi ostali da mu se vise posvete. Da vise rade na drajverima i svemu i nece mu bit ravnog, ali mislim da do toga nece doc nikad, bez ako Microsoft nesto ne preduzme.

1 Like

linux je za servere i naučnike, nije baš za svakodnevnu upotrebu :smiley:

Tacno tako :slight_smile: ali opet na zalost volio bih da mu se vise posvete. Jer Canonical isti nadgleda korsnike itd. i prodaje podatke sve ono sto je ljude privuklo ka Linux okruzenju vise to nema veze sa sigurnoscu i tom pricom daleko je od toga.

1 Like

istina, ubuntu je fork debiana, mislim da je najbolje koristiti čisti debian ili centos (fork red hata ali prilično stabilan)

Zbog toga sam odustao od Ubuntu OS-a. Sada koristim Windows 10 kući, a CentOS na VPS-u

Imam dodatnu zvučnu karticu u kompu i sve radi kako treba. Na Win da bi podesio da jedan zvuk ide preko jedne zvučne a drugi preko druge je lutrija namjestiti. Na Linuxu to ide tak lijepo.

Na jednoj zvučnoj su zvučnici a na drugoj su slušalice s mikrofonom i sve radi. Mogu puštati različite izvore na zvučnike i na slušalice tako da svak sluša svoje :smiley:

Evo sad i snimanje probao i radi, nema šumova tak da ne znam o čemu pričate.

Pa već se zna podtopic, :blush: razvila se diskusija; nije video s gornjeg linka loš zbog nikakve kamere i još goreg mikrofona nego je Linux u pitanju. :neutral_face: Nema dobrih drivera dovoljno. :smile: :o:

Ne bih puno u polemiku, i definiranje “dobrog” drivera. Vjerujem da su driveri za Win bolje uštimani, ali po čemu mi je Ubuntu (ili neki drugi prisutni Linuxoid) bolji od M$ OS-a, je to da meni na većini PC-a i Laptop-a sve radi odmah po instalaciji tog OS-a. Na Windowsu trebam tražiti CD-e ili kabel za mrežu da instaliram sve što je potrebno. Ovi Linux-i rade Out of the box.

Što ti je dragi Komentar, napisao sam to ironično, vidiš da je prikladna ikonica, :smile: naravno da je tako. :blush:
A on-topic je da našem Davoru treba bolja kamera. :o:

2 Likeova

sad ce kamera i mikrofon kad legnu pare od mlma

1 Like

Da mora uzet bolji mic to stoji odma sam i napiso u prvom postu, ali generalno imaju problem sa podesavanjem da to bude kristalno cisto. Takodje ja to imam i na windows, ali driver rijesi i taj sum kod snimanja za OBS. Ovamo nema sta da rijesi osim podesavanja.

  1. sudo nano /etc/pulse/default.pa
  2. load-module module-echo-cancel
  3. pulseaudio -k

I to rijetko kome funkcionise. Ne moras ti na Windows nista trazit po CD na Windows 10 jer imas update koji ti generalno sve sto nedostaje instalira. Sto se Linux tice, e za njega moras za sve trazit resenja po forumima itd. To je opste poznato, bez ako ne koristis Windows XP pa sa njim pravis uporedjenja, ali opet imas drivere koji su tu da se instaliraju, sta ovamo da instaliras kad nemaju za nista skoro i radi ti ka Windows bez drivera. Linux kao dekstop okruzenje kasni mnogo godina, ali sad kako Microsoft i to polako preuzima nadam se da ce krenut naprijed da nece tapsat u mjestu kao do sad i samo ga sminkat. Steam je napravio veliki korak kad bi i ostali bilo bi dobro.

1 Like

Ono što sam htio reći je da niste na dobrom putu. :neutral_face: Neka bude to sve tako kao što pišete o Linuxu i podešavanjima, :+1: ali nema tih postavki koje će njegov snimak kamerom vjerojatno iz prošlog stoljeća u 480p i 4:3 formatu učiniti dobrim (kvalitetnim) videom. :film_strip:
Nažalost, neće se dogoditi taj Linux update. :blush:

Ispričavam se Davore, ali tako je. :o:

3 Likeova

A to stoji, haha tu si u pravu nego ovako uopsteno smo se malo takli dje on spomenu linux :slight_smile:

2 Likeova