Komentirat’ ću ovaj savjet događajima iz svog iskustva, i to ne jednom, prvi put sam to radio prije dosta godina, zadnji put nekidan, međutim rezultati su identični, dakle to jednostavno ne štima.
Ne vjerujem da je razlog što su Facebook i YouTube pogotovo u zadnje vrijeme direktna konkurencija i na videima, nego po mom mišljenju ti posjetitelji sa FB-a jednostavno su neozbiljni i preveć SPAMY. Evo kakvo je moje iskustvo; postavio sam svoj novi video na priličan broj grupa, 20-ak, i… nisu me primili na sve, naravno, ali to me nije uzbuđivalo nego bih se iz takve grupe pokušao skroz ištekati i ne gubiti vrijeme jer nema potrebe, ima ih stvarno gomila.
Dakle, ondje gdje su me primili, odma’ se pišu razni komentari, uglavnom su oduševljeni i hvale me, puna usta i sve, ali… postoji ali. Ako i ne računam ove spamere i muljatore što mi odmah nude lansiranje kanala ako im se javim, takvih je pun Facebook, ni ovi ostali nisu bolji. Zašto? zato jer im se je svidio thumbnail ili naslov pa me hvale, ali bez da i pogledaju video, ustvari žele se samo pojaviti na Faceu pa makar u komenatrima. Da da. Čak sam i na nekim postovima im pisao; hvala ali ovo je YT video, kliknite, pogledajte ga, molim.
Jasno, video i optimizaciju sam napravio najbolje što znam, smatram ga jako kvalitetnim, no to je sve, čini mi se, zadnje što je bitno ovdje.
Stoga, mislim da je FB više štete nego koristi zato jer i onaj mali postotak koji će kliknuti na video neće ga gledati do kraja, taman posla, možda max. pola minute, jer to su sve ‘ozbiljne čunke’ pretrpani poslom i, naravno, nemaju vremena. Da’će mi sliku.
Molim napišite komentar vi koji ste probali ovako nešto, a ne pročitali na nekom Forumu da je to dobro.
Možda postoji neka taktika za koju ne znam, mislim na free taktike, znam da često neće biti skupo ni platiti reklamu za YT video, no to je ipak u postocima skuplje nego reklamirati film koji je na Facebooku (probao sam i to).
P.S.
Napiši nam mišljenje za neko vrijeme.