Kirurški zahvat

preksutra idem operirati kamenac u žući nadam se da će proć ok držite mi fige.

[color=“Navy”]To danas i vježbenici operiraju ![/color]

To ti od vode došlo ?
Sretno !

Mislim sretno i sve, ali čemu ovaj thread?

nako malo podrške nije mi svedno.
Nema to veze s vodom to je nasljedno

[quote=“kromaser”]nako malo podrške nije mi svedno.
Nema to veze s vodom to je nasljedno[/quote]

Sorry na ovome, ali tražiti podršku na forumu za ovakve stvari, to je jadno. Za takve stvari služi obitelj. Jebiga, ja sam uvijek direktan.

trebao sam postaviti na face pa da ljudi lajaju hehe, Nije jadno

piši blog o operaciji

i još postaviš adsense i ovo zarade :smiley:

Mislim da je u svemu tome najgora stvar čekanje. I letanje po bolnici dok ne povadiš sve nalaze.

Odeš kod kirurga na konzultacije, ovaj ti naprinta 15 uputnica, pa onda samo ideš od vrata do vrata, od transfuzije do mikrobiološkog, i onda kad te svi izbockaju i iscijede, nadaj se da će ti anesteziolog dat zeleno svijetlo… inače će te opet cijedit. :vipme:

A operacija je tu najlakša stvar… pogotovo ako si pod općom anestezijom. Imaš one zadnje momente nervoze dok te voze polugolog u operacijsku dvoranu, dok te tamo kopčaju a ti slušaš zveckanje metalnih instrumenata i gledaš sve te sprave okolo… a onda ti se samo zavrti, lupiš glavom u krevet, i nakon par sati se probudiš u sobi i čekaš da se zidovi prestanu izvijat i pod prestane ljuljat da možeš otići van po burek.

S tim što ćeš ti poslije takve operacije vjerovatno samo fantazirat o bureku… al ne znam, nisam operirao takve stvari… vjerovatno će ti postavit neke zabrane što se tiče prehrane, bar na 2-3 tjedna.

Uglavnom, najmanje se trebaš plašit operacije, nije ovo srednji vijek… znaju i oni šta rade. A analgetike dijele ko bombone, za post-operativne bolove se ne brini.

Ako se nevaram takva operacija se izvodi laserom(tj. nekim strojem koji nereže), a i bude se budan.

da si pravi muškarac ispišo bi kamenac, pa makar i iz žuči

Priča se da Chuck Norris to radi često.

Chuck Norris je jedini u hrvatskoj našao posao, razbijanje kamenca.

moram da izvadim

KKS,biokemija,RTG pluća,EKG,Jednu litru krvi,pregled anestezijologa,ultra zvuk.
Umori se dok sam pola izvadio najgore ono čekanje di god dođeš čekaj.
Nadam se da će biti neka mlada mediciska sestra da mi ga pridr…

Sretno na operaciji.

Vjeratno si već u bolnici, pa ovo niti ne čitaš, osim ako nisi uzeo laptop sa sobom. Makar nećeš imati neke koristi.

Pošto si mlad, hospitalizirali su te da oni obave sve pretrage. Da si stariji, nahodao bi se ambulantno.

Što se operacije tiče, prije odlaska na operaciju dobiješ injekciju sa sredstvom za smirivanje koje te prilično pretvori u robota. Kada sam ga ja dobio, da mi je frajer koji me je vodio od sobe do stola rekao da skočim kroz prozor, vjerojatno bih to napravio, naprosto si disasociran. Da nema te injekcije, većina pacijenata bi se uspaničila i pobjegla u momentu kada uđu u salu za operacije.

Nakon operacije ne misliš niti na kakav burek. Nakon operacije, budiš se cijeli ostatak dana (ili noći, ovisno kada je bila operacija). U nekakvom si bunilu, budiš se i spavaš. Tek drugo jutro možeš reći da si pri punoj svijesti. Nikakve posjete pacijentu odmah nakon operacije nemaju puno smisla, a za osobe koje ti dođu u posjetu to može biti i pomalo šokantno iskustvo, jer anestezija je veliki napor koji jako iscrpi tijelo – zato je najbolje da samo jedan ili dva najbliža i odrasla dođu u posjetu, s kojima ćeš možda porazgovarati riječ ili dvije. Ako je operacija teža, onda si na intenzivnoj njezi koji dan, i oporavak do momenta dok ne povratiš snagu traje dulje, ako je lakša onda si na intenzivnoj sat ili dva prije nego te vrate na odjel i snagu povratiš već za dva dana.

Kamenac u žuči je u principu jednostavna operacija koja se obavlja laproskopski, ali to ne znači da nije veliki napor na tijelo i da nema boli poslije operacije i neugodnih osjećaja (poput žarenja u želucu ili sl.) Lakše je ako je kamen jedan i gladak. Kirurgu je teže ako ako ih ima puno malih i oštrih. Međutim, doma ideš drugi dan poslije operacije. Poslije si mjesec dana na strogoj dijeti, dok ti se ne obnovi žučna tekućina.

fantastično, uzeo bi te za sestru

Meni nije trebalo puno da se vratim u normalu. Dan prije su me izgladnjivali, dali naputke za pripremu, poslije mi u desni guz pukli to sredstvo za smirenje, za 50-tak minuta me odvezli u salu, nešto čačkali sat vremena, i onda su me vratili nazad.

I tu mi je dalje sve nekako izmiješano, imam fragmente filmova u glavi, bez nekog osjećaja redoslijeda.

Imam scenu u glavi gdje razgovaram sa sestrom i kirurgom dok me voze sa operacije u sobu, i gdje mi pomažu da dođem do kreveta (ili su me nosili, imam više snimki u glavi), dalje imam pomiješane scene kako sam se u slijedećih sat vremena više puta budio i nešto razgovarao sa cimerima, kako mi doktor pomaže da se obučem i objašnjava kako da se oblačim do oporavka, neke pomiješane siluete likova koji prolaze… :gubise:

Uglavnom, kako sam izračunao, za cca 4h sam bio na nogama, prvo sam samo čekao da mi se vid vrati u normalu, da se soba prestane rotirat i da doktor kaže da mogu ustat.

I onda sam odmah odletio po nešto jestivo van, ono što tamo serviraju se samo u najstrože tehničkom smislu može nazvat hranom…

Tvoj opis mi zvuči kao da je operacija vršena pri lokalnoj anesteziji. Ili si dobio neku super-anesteziju, bez značajnijih posljedica – jer sve ove reakcije su na anesteziju. Gdje si operiran?

Operacija žuči se vrši pod punom anestezijom i buđenje sigurno traje dulje od 4 sata, iako vjerujem da ovisi o snazi osobe, kako tijelo podnosi anesteziju i sl. No, kako dobiješ dren, od oblačenja se sigurno nema puno dok ti dren ne uklone.

[quote=“tsereg”]Tvoj opis mi zvuči kao da je operacija vršena pri lokalnoj anesteziji. Ili si dobio neku super-anesteziju, bez značajnijih posljedica – jer sve ove reakcije su na anesteziju. Gdje si operiran?

Operacija žuči se vrši pod punom anestezijom i buđenje sigurno traje dulje od 4 sata, iako vjerujem da ovisi o snazi osobe, kako tijelo podnosi anesteziju i sl. No, kako dobiješ dren, od oblačenja se sigurno nema puno dok ti dren ne uklone.[/quote]
Ne, ne, nisam ja to operirao, meni su rješavali ruku… Pod sevofluranom i još kojekakvim kemikalijama.

Za ovaj njegov slučaj će vjerovatno biti drugačije kao što kažeš.